Cryptonea

cryptocurrency

Ο Μπάιντεν πιέζει για αυστηρότερους διεθνείς κανονισμούς κρύπτο

Είναι ζωτικής σημασίας να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού για τους κινδύνους, να ενισχυθούν τα ρυθμιστικά αποτελέσματα και να διασφαλιστεί ένας δίκαιος όρος ανταγωνισμού αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της καινοτομίας, δήλωσαν οι ηγέτες της G20 σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου μετά τη συνάντηση. που έλαβε χώρα αυτή την εβδομάδα στο Μπαλί της Ινδονησίας. Ο Τζο Μπάιντεν, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν ένας από τους υπογράφοντες τη δήλωση.

Το χρηματικό ποσό που πιστεύεται ότι έχει χαθεί από την FTX και την αδελφή της επιχείρηση Alameda Research έχει φτάσει σε εντυπωσιακά ύψη και απειλεί να καταπιεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Ως αποτέλεσμα, οι εκκλήσεις για αυστηρότερους ρυθμιστικούς περιορισμούς έχουν διογκωθεί σε κακοφωνία την τελευταία εβδομάδα.

Οι ηγέτες των χωρών της G20 δήλωσαν ότι χαιρετίζουν την προσέγγιση που έχει προταθεί από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου παγκόσμιου πλαισίου για τη ρύθμιση των δραστηριοτήτων εικονικού νομίσματος με βάση την αρχή «ίδια δραστηριότητα, ίδιος κίνδυνος, ο ίδιος κανονισμός».

Δήλωσαν επίσης ότι θέλουν να διασφαλίσουν ότι το οικοσύστημα που περιβάλλει τα κρυπτονομίσματα , το οποίο περιλαμβάνει τα λεγόμενα stablecoins, υπόκειται σε αυστηρούς κανονισμούς, εποπτεία και επίβλεψη προκειμένου να μετριαστούν τυχόν πιθανές απειλές για τους επενδυτές.

Η σχέση του Sam Bankman-Fried με τον Joe Biden

Ένα σημαντικό χρηματικό ποσό δωρίστηκε από το ανενεργό και αφερέγγυο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX. Επιπλέον, είχε δημιουργήσει μια συνεργασία με την Ουκρανία για τους σκοπούς του προγράμματος συνεισφοράς κρυπτονομισμάτων. Όταν προσθέτετε το γεγονός ότι η κυβέρνηση Ομπάμα στέλνει πρόσθετη βοήθεια στο έθνος στη σύγκρουσή του με τη Ρωσία, έχετε τα συστατικά για την ιδανική θεωρία συνωμοσίας της δεξιάς.

Η πτώση της εταιρείας ανάγκασε τον Λευκό Οίκο του προέδρου Τζο Μπάιντεν καθώς και τους επικεφαλής δύο εξέχουσες Δημοκρατικές επιτροπές να καταγγείλουν ανοιχτά το FTX και να απαιτήσουν περισσότερη παρακολούθηση του κλάδου στο σύνολό του. Υπό το φως της οπισθοδρόμησης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει υποστηρίξει περισσότερους περιορισμούς σχετικά με τα κρύπτο.

Σύμφωνα με τη γραμμή σκέψης του Μπάιντεν, είναι πιο προφανές από ποτέ ότι υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία των εταιρειών κρυπτονομισμάτων απουσία επαρκούς κρατικής ρύθμισης και διασφαλίσεων για τους χρήστες.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της επιτροπής που ζήτησε ανωνυμία για να αποκαλύψει ιδιωτικές συζητήσεις, η πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Maxine Waters της Καλιφόρνια, σκέφτεται να ξεκινήσει μια έρευνα στο Κογκρέσο και ίσως να φέρει τον Bankman-Fried στο Hill για να καταθέσει για την εταιρεία κοντά σε κατάρρευση τις επόμενες εβδομάδες.

Τον Ιανουάριο, υπάρχει πιθανότητα οι Δημοκρατικοί να χάσουν την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ανάλογα με τα αποτελέσματα πολλών σημαντικών αναμετρήσεων που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Τι στοχεύει να κάνει ο κανονισμός του Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα

Στις 9 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα (EO) με τίτλο «Διασφάλιση Υπεύθυνης Ανάπτυξης Ψηφιακών Πόρων», το οποίο περιέγραφε την πρώτη στρατηγική σε επίπεδο κυβέρνησης για τον μετριασμό των κινδύνων και την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και οι υποκείμενες τεχνολογίες.

Τους τελευταίους έξι μήνες, οι ομοσπονδιακοί φορείς συνεργάστηκαν για την παραγωγή πλαισίων και προτάσεων πολιτικής που προωθούν τους έξι πρωταρχικούς στόχους που αναφέρονται στο EO: προστασία των καταναλωτών και των επενδυτών. υποστήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας καταπολέμηση της παράνομης χρηματοδότησης· Η κυριαρχία των ΗΠΑ «στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η οικονομική ανταγωνιστικότητα. χρηματοοικονομική ένταξη και υπεύθυνη καινοτομία».

Ο αρχηγός του κράτους των ΗΠΑ κάλεσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) να διερευνήσουν και να λάβουν νομικά μέτρα κατά της παράνομης δραστηριότητας στον κλάδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Οι καταναλωτές θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, θα αναγνωρίσουν τυπικές δόλιες τακτικές και θα ξέρουν πώς να αναφέρουν τις παρανομίες χάρη στις πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης του κοινού με επικεφαλής την Επιτροπή Financial Literacy Education (FLEC).

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.cryptopolitan.com/biden-tighter-crypto-regulation-ftx-collapse/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X