Cryptonea

Uncategorized

Ο συνιδρυτής της μεγαλύτερης κρυπτοπυραμίδας της Ρωσίας Finiko συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ένας από τους ιδρυτές του πιο διαβόητου σχήματος Ponzi της Ρωσίας τον τελευταίο καιρό, ο Finiko, βρίσκεται υπό κράτηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο στενός συνεργάτης του εγκέφαλου της κρυπτοπυραμίδας έφυγε από τη Ρωσική Ομοσπονδία καθώς η απάτη κατέρρευσε το περασμένο καλοκαίρι.

Οι αρχές των ΗΑΕ εξετάζουν το αίτημα έκδοσης της Ρωσίας για κορυφαίο μέλος της Finiko

Ο Zygmunt Zygmuntovich, συνιδρυτής και υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του αναμφισβήτητα μεγαλύτερου σχήματος Ponzi στη Ρωσία από το MMM στη δεκαετία του 1990, έχει συλληφθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ανέφερε την Πέμπτη η ρωσική πύλη «Business Online». Η σύλληψη επιβεβαιώθηκε από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 24χρονος, Γερμανός υπήκοος, κρατείται σε φυλακή του κράτους του Κόλπου από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι Ρώσοι εισαγγελείς είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι ενημερώθηκαν για τη σύλληψή του από το τοπικό γραφείο της Ιντερπόλ. Η Ρωσία έχει ήδη καταθέσει αίτημα έκδοσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, το οποίο εξετάζεται επί του παρόντος από τις αρμόδιες αρχές στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Zygmuntovich τέθηκε σε λίστα διεθνών καταζητούμενων όταν οι ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το δόλιο επενδυτικό σχήμα, μαζί με τον Marat Sabirov και τον Edward Sabirov, δύο άλλους συνεργάτες του ιδρυτή της Finiko, Kirill Doronin, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από τον Ιούλιο του 2021. άνδρες κατάφεραν να φύγουν από τη Ρωσία καθώς η οικονομική πυραμίδα κατέρρεε.

Η τοποθεσία των Sabirov είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή και οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθη ο Zygmuntovich είναι επίσης ασαφείς. Ωστόσο, ενημερωμένες πηγές είπαν στο «Business Online» ότι οι δύο πρώην συνεργάτες του μπορεί να ενημέρωσαν τις δυνάμεις ασφαλείας για την τοποθεσία του.

Κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση είναι άλλα 22 άτομα, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι υποστηρικτές του Φοίνικου. Ανάμεσά τους είναι δύο γυναίκες, η Lilia Nurieva και η Dina Gabdullina , καθώς και ο Αντιπρόεδρος της Finiko και το δεξί χέρι του Doronin, Ilgiz Shakirov , ο οποίος συνελήφθη στη Ρωσική Δημοκρατία του Ταταρστάν, όπου βασιζόταν το σχέδιο Ponzi. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο εγκέφαλος του Φοίνικου προσφέρθηκε να καταθέσει εναντίον 44 συνεργών του.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, τα μέλη και τα στελέχη της Finiko έχουν προσελκύσει τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια ρούβλια (πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια) στην πυραμίδα, αλλά το πραγματικό σύνολο των απωλειών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερο. Τα χρήματα προήλθαν από εξαπατημένους επενδυτές στη Ρωσία και σε πολλές άλλες χώρες στον πρώην σοβιετικό χώρο, σε κράτη της ΕΕ τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ουγγαρία, τις ΗΠΑ και αλλού.

Πολλά από τα θύματα κλήθηκαν να στείλουν κρυπτονομίσματα σε διευθύνσεις πορτοφολιών που ελέγχονται από τη Finiko, μια φανταστική οντότητα. Σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας εγκληματολογίας του blockchain Chainalysis, η πυραμίδα έλαβε bitcoin αξίας άνω των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 και Αυγούστου 2021. Τα νομίσματα μεταφέρθηκαν σε 800.000 καταθέσεις από άτομα που παρασύρθηκαν με υποσχέσεις μηνιαίων αποδόσεων έως και 30%.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/co-founder-of-russias-largest-crypto-pyramid-finiko-arrested-in-uae/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X