Cryptonea

Uncategorized

Δείτε πώς μερικοί κάτοχοι λογαριασμών FTX μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω – αλλά ο χρόνος τελειώνει

Ο επιχειρηματίας Joshua Browder, Διευθύνων Σύμβουλος της Robo-δικηγόρου DoNotPay, είπε ότι ορισμένοι πελάτες έχουν μια ευκαιρία εάν υποβάλουν ένα Φορολογικό έντυπο προγράμματος Ε.

Ορισμένοι κάτοχοι λογαριασμών FTX μπορούν να πάρουν πίσω τις επενδύσεις τους, αλλά θα πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα, σύμφωνα με τον Joshua Browder, Διευθύνοντα Σύμβουλο του DoNotPay, ενός chatbox που προσφέρει νομικές συμβουλές.

Ο επιχειρηματίας είπε στο πρόγραμμα «First Mover» του CoinDesk TV την Παρασκευή ότι οι χρήστες μπορούν να πάρουν τα χρήματα πίσω εάν υποβάλουν ένα φορολογικό έντυπο «Προγράμματος Ε » στην τράπεζά τους, αλλά μόνο εάν οι λογαριασμοί τους χρηματοδοτήθηκαν από απευθείας κατάθεση ACH ή πιστωτική κάρτα στο τις τελευταίες 60 ημέρες.

Οι συναλλαγές ACH , ή το δίκτυο Αυτοματοποιημένου Γραφείου Εκκαθάρισης, είναι μια ηλεκτρονική μέθοδος πληρωμής από τράπεζα σε τράπεζα. Η DoNotPay προσφέρει στους κατόχους λογαριασμών του ανταλλακτηρίου έναν τρόπο να πάρουν πίσω τα χρήματά τους δωρεάν, εν μέρει επειδή έλαβε μια επένδυση από την FTX πριν από αρκετούς μήνες.

Το DoNotPay με έδρα το Σαν Φρανσίσκο αποτιμήθηκε στα 210 εκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής του τον Αύγουστο, ο οποίος περιελάμβανε την υποστήριξη από τον Sam Bankman-Fried, τον ντροπιασμένο πλέον ιδρυτή της FTX. Ο Browder είπε ότι νιώθει «ντροπή» που πήρε τα χρήματα της FTX.

«Είναι αντίθετο με την αποστολή μας η συμμετοχή αυτών των ανθρώπων», είπε ο Browder. “Γι’ αυτό θέλουμε να το διορθώσουμε [και γιατί] είναι δωρεάν για οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια για την αντιστροφή των τραπεζικών εμβασμάτων.”

Την περασμένη εβδομάδα, η FTX υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στο Ντέλαγουερ μετά την κατάρρευση της επιχείρησής της μετά από μια έκθεση του CoinDesk στις 2 Νοεμβρίου που έθεσε ερωτήματα σχετικά με την υποστήριξη της Alameda Research, μιας εμπορικής εταιρείας που συνδέεται με την FTX που επίσης ιδρύθηκε από τον Bankman-Fried.

Η εκκίνηση του Browder βοήθησε στο παρελθόν τους χρήστες να ανακτήσουν χρήματα μετά την πτώχευση της πλατφόρμας δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius Network τον Ιούλιο.

Πώς λειτουργεί η επιστροφή χρημάτων

«[Τα έντυπα Προγράμματος Ε] απαιτεί από τις τράπεζες να αντιστρέφουν τις συναλλαγές ACH σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένων μεταφορών», είπε ο Browder. “Εάν χρηματοδοτήσατε τον λογαριασμό σας με απευθείας κατάθεση, μπορείτε να μεταβείτε στην τράπεζά σας και να πείτε “Θέλω να αντιστρέψω τη μεταφορά ACH”.

Ο Browder πρόσθεσε ότι το έντυπο Schedule E υποδηλώνει ότι οι τράπεζες θα εκδώσουν τη συναλλαγή χωρίς «καμία κρίση», σημειώνοντας ότι στην περίπτωση του FTX, «τα χρήματα θα προέλθουν στην πραγματικότητα από την FTX ως επεξεργαστή πληρωμών». Μια παρόμοια διαδικασία ισχύει για χρήστες που αγόρασαν δωροκάρτες που βασίζονται σε FTX.

Αν και ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι τα κρύπτο δημιουργήθηκαν ως ένας τρόπος για να απομακρυνθούμε από το ACH και τις πιστωτικές κάρτες, ο Browder είπε ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι να στηρίζεσαι σε έναν κεντρικό παίκτη, όπως μια τράπεζα αντί για FTX.

«Μπορεί επίσης να πάτε με τους ανθρώπους που μπορούν να σας προστατεύσουν», είπε ο Browder.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/11/18/heres-how-some-ftx-account-holders-can-get-their-money-back-but-time-is-running-out/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X