Cryptonea

Uncategorized

Το νέο αφεντικό της FTX καταδικάζει τη διαχείριση του Crypto Exchange κατά τη διάρκεια της θητείας του Sam Bankman-Fried

Η εταιρεία απέκρυψε την κατάχρηση εταιρικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ακινήτων στις Μπαχάμες για το προσωπικό, είπε ο John Ray.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της FTX, John J. Ray III, εξέδωσε μια καυστική αξιολόγηση για «πρωτοφανείς» κακές πρακτικές διαχείρισης από τον προκάτοχό του, Sam Bankman-Fried, σε μια σειρά από καταθέσεις σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ.

Ο Ρέι, ο οποίος έχει επιβλέπει στο παρελθόν οικονομικά σκάνδαλα όπως η Enron, επέκρινε την κακή τήρηση αρχείων και την έλλειψη εμπειρίας μεταξύ των ανώτερων στελεχών, καθώς και τη χρήση κεφαλαίων της εταιρείας για την αγορά ακινήτων στις Μπαχάμες.

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω δει τόσο πλήρη αποτυχία εταιρικών ελέγχων και τέτοια πλήρη απουσία αξιόπιστων οικονομικών πληροφοριών όπως συνέβη εδώ», είπε ο Ρέι σε δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε την Πέμπτη . «Από τη διακυβευμένη ακεραιότητα των συστημάτων και την εσφαλμένη ρυθμιστική εποπτεία στο εξωτερικό, μέχρι τη συγκέντρωση του ελέγχου στα χέρια μιας πολύ μικρής ομάδας άπειρων, μη εξειδικευμένων και δυνητικά παραβιασμένων ατόμων, αυτή η κατάσταση είναι άνευ προηγουμένου».

Ο Ρέι προσπαθεί να ξεδιαλύνει ένα περίπλοκο χάος δεκάδων εταιρειών που φαίνεται να είχαν ελάχιστη σημασία για τα εταιρικά πρότυπα.

Η FTX «δεν διατηρούσε κατάλληλα βιβλία και αρχεία ή ελέγχους ασφαλείας» για τα ψηφιακά της στοιχεία, χρησιμοποίησε μη ασφαλείς κοινόχρηστους λογαριασμούς email για πρόσβαση σε ιδιωτικά κλειδιά και μέχρι σήμερα δεν μπορεί να παράσχει κατάλογο όσων εργάζονται για την εταιρεία στις 11 Νοεμβρίου, είπε. .

CoinDesk - Άγνωστο
Οι διευθυντές προσπαθούν να χαρτογραφήσουν την περίπλοκη δομή της FTX σε αυτό το έκθεμα από δικαστικές καταθέσεις

Ο Ray επέκρινε επίσης τη χρήση λογισμικού για την απόκρυψη της «κατάχρησης εταιρικών κεφαλαίων», την αποτυχία να συμβιβάζονται καθημερινά οι θέσεις του blockchain και η απουσία ανεξάρτητης διακυβέρνησης μεταξύ της Alameda και του συμπλέγματος εταιρειών που περιλαμβάνει το FTX.com – ένα ζήτημα που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από CoinDesk , το οποίο προκάλεσε ρωγμές στην εταιρεία να βαθύνουν πριν από την κατάρρευσή της.

Στις Μπαχάμες, τα εταιρικά κεφάλαια του Ομίλου FTX «χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά κατοικιών και άλλων προσωπικών αντικειμένων για υπαλλήλους και συμβούλους» και τα περιουσιακά στοιχεία ανατέθηκαν στο προσωπικό προσωπικά χωρίς κανένα αρχείο ότι έπρεπε να αποπληρώσει οποιοδήποτε δάνειο, είπε.

Όσοι προσπαθούν να σώσουν κάτι από τα συντρίμμια του πολύπλοκου δικτύου πολλών εταιρειών βρίσκονται τώρα παγιδευμένοι σε μια περίπλοκη δικαστική διαμάχη.

Οι εκκαθαριστές από τις Μπαχάμες υποστήριξαν ότι η εταιρεία λειτουργούσε από εκεί, στην πράξη, και ότι η αμερικανική πλευρά των υποθέσεων θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επικουρικό ζήτημα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης σύμφωνα με το Κεφάλαιο 15 , ένα άλλο τμήμα του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ που αφορά με διασυνοριακές αστοχίες.

«Το να εξετάζουν δύο πτωχευτικά δικαστήρια απλά δεν έχει νόημα», ανέφερε μια ξεχωριστή κατάθεση εκ μέρους της FTX Trading, της εταιρείας Antiguan που υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ. και περιττές δαπάνες».

«Όσον αφορά τη διασημότητα του κ. Bankman-Fried, το ασυνήθιστο στυλ ηγεσίας του, το αδιάκοπο και ενοχλητικό tweet του από την ημερομηνία αναφοράς και τη σχεδόν πλήρη έλλειψη αξιόπιστων εταιρικών αρχείων, αυτές οι υποθέσεις του Κεφαλαίου 11 είναι άνευ προηγουμένου».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/11/17/new-ftx-boss-condemns-management-of-the-crypto-exchange-during-sam-bankman-frieds-tenure/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X