Cryptonea

Uncategorized

Κρυπτονομίσματα Ρωσίας και Κούβας για διακανονισμούς εν μέσω κυρώσεων

Και οι δύο αντιμετωπίζουν κυρώσεις, η Ρωσία και η Κούβα εξετάζουν εναλλακτικές επιλογές για διασυνοριακές πληρωμές, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, αποκάλυψε σύμβουλος του Κρεμλίνου στην Αβάνα. Η Μόσχα αναπτύσσει ήδη έναν μηχανισμό για διακανονισμούς κρύπτο για να παρακάμψει τους οικονομικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Τα κρυπτονομίσματα και το ρούβλι εξετάζονται για πληρωμές στο εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κούβας

Οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κούβας εξετάζουν το ενδεχόμενο χρήσης ρωσικών ρουβλίων και κρυπτονομισμάτων για να διευκολύνουν τη διμερή συνεργασία στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν και στα δύο έθνη. Τα νέα προέρχονται από δήλωση του Μπόρις Τίτοφ, επίτροπου για τα δικαιώματα των επιχειρηματιών υπό τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος επισκέφθηκε την Αβάνα. Ο διαμεσολαβητής επιχειρήσεων της Ρωσίας έφτασε στην κουβανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της 38ης Διεθνούς Έκθεσης της Αβάνας.

«Όλοι εμείς, η Κούβα και η Ρωσία, βρισκόμαστε υπό κυρώσεις, ο κύκλος εργασιών του δολαρίου είναι ο κύριος χρηματοοικονομικός μηχανισμός που υπάρχει στον κόσμο για αμοιβαίους διακανονισμούς, αλλά σήμερα αναπτύσσονται μηχανισμοί σε επίπεδο εθνικών κυβερνήσεων για να αλλάξει η κατάσταση», είπε ο Τίτοφ. το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ανέφερε επίσης ότι συζητούνται επί του παρόντος πολλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των διακανονισμών σε ρούβλια. Αλλά ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου σημείωσε επίσης ότι οι επιχειρήσεις συχνά προσαρμόζονται πιο γρήγορα και βρίσκουν τους δικούς τους τρόπους για να πραγματοποιούν πληρωμές, μεταξύ άλλων μέσω κρυπτονομισμάτων και ιδιωτικών προγραμμάτων εκκαθάρισης.

Η Feria Internacional de la Habana ( FIHAV 2022 ) πραγματοποιείται 14 – 18 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό συγκρότημα Expocuba στα περίχωρα της πόλης και διοργανώθηκε το 1983. Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκπρόσωποι εταιρειών από περισσότερες από 60 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, η Βενεζουέλα , Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Μεξικό, Ρωσία και Γαλλία.

Οι ρωσικές αρχές σκέφτονται εδώ και μήνες ένα πιο ολοκληρωμένο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο. Οι νομοθέτες στην Κρατική Δούμα αναμένεται να επανεξετάσουν ένα νέο νομοσχέδιο «Για το ψηφιακό νόμισμα» και ένα νομοσχέδιο «Για την εξόρυξη στη Ρωσική Ομοσπονδία» προσαρμοσμένο για να καλύψει τα κενά που απομένουν μετά την επιβολή του νόμου «Περί ψηφιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων» τον Ιανουάριο. 2021.

Ενώ τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε μια γενική απαγόρευση των περισσότερων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με κρύπτο, η αυξανόμενη πίεση κυρώσεων από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, έπεισε τη νομισματική αρχή να υποστηρίξει προτάσεις για νομιμοποίηση της χρήσης αποκεντρωμένων ψηφιακών νομισμάτων σε διεθνείς διακανονισμούς .

Τον Σεπτέμβριο, οι ρωσικές οικονομικές αρχές άρχισαν να σχεδιάζουν έναν μηχανισμό για τη διευκόλυνση της χρήσης κρυπτονομισμάτων για πληρωμές με άλλα έθνη. Νωρίτερα εκείνο τον μήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Alexey Moiseev αποκάλυψε ότι το τμήμα του και η Τράπεζα της Ρωσίας είχαν συμφωνήσει ότι η Ρωσία «δεν μπορεί να κάνει χωρίς διασυνοριακές πληρωμές κρύπτο».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/russia-and-cuba-eye-cryptocurrencies-for-settlements-amid-sanctions/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X