Uncategorized

Οι υπάλληλοι της FTX ενθαρρύνθηκαν να διατηρήσουν τις αποταμιεύσεις ζωής στο τώρα χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο

Πηγές είπαν στην CoinDesk ότι η FTX χρησιμοποιήθηκε ως τράπεζα από πολλούς από τους υπαλλήλους της. Τώρα, τα λεφτά τους μάλλον έχουν φύγει.

Οι μικροεπενδυτές και οι θεσμικοί επενδυτές δεν ήταν οι μόνοι που παρασύρθηκαν από την ταχεία και εκπληκτική κατάρρευση της FTX την περασμένη εβδομάδα.

Εκτός από την απώλεια της δουλειάς τους στο τώρα χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο, πολλοί από τους υπαλλήλους της FTX φαίνεται να έχουν επίσης σημαντικά ποσά προσωπικής περιουσίας κλειδωμένη στην πλατφόρμα – πλούτος που πιθανότατα έχει χαθεί μετά την αναρρόφηση στη μαύρη τρύπα της καταστροφής του FTX .

Το έλλειμμα της FTX φέρεται να δημιουργήθηκε, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα, από την τάση του πρώην CEO Sam Bankman-Fried να παίζει γρήγορα και χαλαρά με τα κεφάλαια των πελατών , χρησιμοποιώντας τα για να καλύψει τα χρέη της εταιρείας του, Alameda Research, παραβιάζοντας την τους όρους και τις προϋποθέσεις του ανταλλακτηρίου.

Ο πρώην επικεφαλής μάρκετινγκ της FTX, Nathaniel Whittemore, ο οποίος είναι επίσης podcaster του CoinDesk, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο ίδιος και η πλειονότητα των άλλων εργαζομένων του χρηματιστηρίου δεν είχαν ιδέα για την υποτιθέμενη δόλια μεταχείριση των κεφαλαίων πελατών. Ο λογαριασμός του είναι ομοιοκαταληκτικός με ισχυρισμούς που έχουν κάνει άλλοι πρώην υπάλληλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και μια αναφορά του CoinDesk την περασμένη εβδομάδα που έδειξε ότι ο στενός κύκλος του Bankman-Fried μπορεί να είχε ένα ασυνήθιστο επίπεδο ελέγχου στην εταιρεία.

Σε ένα επεισόδιο του The Breakdown που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, ο Whittemore είπε ότι οι εργαζόμενοι έμειναν στο σκοτάδι και ότι πολλοί από αυτούς – ειδικά το προσωπικό της FTX εκτός ΗΠΑ – χρησιμοποιούσαν το ανταλλακτήριο σαν τράπεζα και δεν γνώριζαν ότι οι αποταμιεύσεις τους είχαν ήδη φερθεί. σπατάλησε.

«Πρέπει να καταλάβετε πόσο συντετριμμένος ήταν ο μέσος υπάλληλος της FTX» μετά την κατάρρευση της διάσωσης της Binance για την FTX , είπε ο Whittemore. «Όχι μόνο, λοιπόν, φαινόταν ότι μπορεί να έμειναν χωρίς δουλειά, αλλά και δυνητικά αντιμετώπιζαν την πλήρη απώλεια των αποταμιεύσεών τους».

Ένας άλλος πρώην υπάλληλος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος υποστήριξε τον ισχυρισμό της Whittemore, λέγοντας στο CoinDesk ότι πολλοί από το προσωπικό της FTX κράτησαν τα χρήματα από τους μισθούς τους στο ανταλλακτήριο επειδή ήταν βολικό, χρησιμοποιώντας τις εύκολες ράμπες fiat της FTX για ανάληψη χρημάτων όταν χρειαζόταν.

Η χρήση του FTX από τους εργαζομένους ως τράπεζα ενθαρρύνθηκε από τον Bankman-Fried και άλλα ανώτερα στελέχη, σύμφωνα με πρώην εργαζόμενους που μίλησαν στο CoinDesk υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με τον ανώνυμο λογαριασμό Twitter Autism Capital , αφού η FTX εξαγόρασε τις μετοχές της Binance στην εταιρεία πέρυσι, οι εργαζόμενοι ενθαρρύνθηκαν να επενδύσουν στο FTX.com με έκπτωση 50%, την οποία η εταιρεία υποσχέθηκε να καλύψει έως και 250.000 $ – μια συμφωνία που φέρεται να προωθείται έντονα στο εσωτερικό. Αυτό το μετοχικό κεφάλαιο, μαζί με άλλα κεφάλαια εργαζομένων (συμπεριλαμβανομένων των μπόνους που δίνονται μερικές φορές με τη μορφή FTT, το εγγενές διακριτικό του ανταλλακτηρίου) στη συνέχεια φέρεται να αποθηκεύτηκε στην πλατφόρμα FTX.

Ένας πρώην υπάλληλος επιβεβαίωσε την αλήθεια των ισχυρισμών της Autism Capital και παρείχε στην CoinDesk ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός εσωτερικού υπολογιστικού φύλλου που φαίνεται να δείχνει τις συμμετοχές των εργαζομένων της FTX ως μέρος μιας μεγαλύτερης λίστας επενδύσεων στην πλατφόρμα.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν κάποιοι εργαζόμενοι μπόρεσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους από το ανταλλακτήριο πριν σταματήσουν οι αναλήψεις.

Εάν ο λογαριασμός του Whittemore στο Breakdown είναι κάτι που πρέπει να φύγει, η πιθανή απάντηση είναι “όχι”.

«Για μένα, το μόνο που μπορούσα να αισθανθώ ήταν οργή και λευκός, καυτός θυμός καθώς ο Σαμ και οι γύρω του δεν θα έδιναν καν σε αυτούς τους ανθρώπους τη γαμημένη ευγένεια ενός μηνύματος στον Slack για να τους δώσω οποιαδήποτε εξήγηση για το τι μπορούσαν να περιμένουν», είπε ο Whittemore. .

«Δεν ήταν μόνο… ότι ο Sam και μια μικρή ομάδα γύρω του διέπραξαν απάτη, κάτι που έκαναν», πρόσθεσε ο Whittemore. «Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε η απάτη και η αγορά άρχισε να αντιδρά, κάθε ουγγιά της προσπάθειάς τους πήγε στην αυτοσυντήρηση», πρόσθεσε. «Ήταν σκληρό, σκληρό και τελείως απαλλαγμένο από οποιαδήποτε γνήσια ανθρώπινη εκτίμηση».

Οι εκπρόσωποι τόσο του FTX όσο και του Bankman-Fried δεν απάντησαν τα αιτήματα του CoinDesk για σχολιασμό.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/11/16/ftx-employees-were-encouraged-to-keep-life-savings-in-the-now-bankrupt-exchange-sources-say/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X