Cryptonea

Uncategorized

Η Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Τουρκίας ξεκινά έρευνα για την κατάρρευση του FTX

Η τουρκική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση του εγκλήματος που σχετίζεται με χρήματα έχει ξεκινήσει έρευνα κατά του προβληματικού ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX. Μέρες αφότου η πλατφόρμα συναλλαγών κήρυξε πτώχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, το τμήμα αποκάλυψε ότι παρακολουθούσε τις δραστηριότητές της στην Τουρκία.

Η τουρκική χρηματοοικονομική εποπτική αρχή σκοπεύει να ψάξει βαθύτερα στην υπόθεση FTX

Το Συμβούλιο Έρευνας Οικονομικών Εγκλημάτων της Τουρκίας (MASAK), ένα όργανο που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών στην Άγκυρα, ξεκίνησε έρευνα για την αφερεγγυότητα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, συμμετέχοντας σε οικονομικές αρχές σε άλλες δικαιοδοσίες για να το πράξουν.

«Είναι γνωστό στο κοινό ότι μια πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που λειτουργεί σε παγκόσμια κλίμακα με την εμπορική ονομασία FTX.com δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πελάτες της τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε η υπηρεσία, σημειώνοντας την εξέλιξη αναφέρθηκε ευρέως από τον τοπικό και ξένο τύπο.

Σε ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, η MASAK τόνισε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα τουρκική νομοθεσία, οι πάροχοι υπηρεσιών κρύπτο θεωρούνται υπεύθυνοι οργανισμοί που καλύπτονται από τον Νόμο για την Πρόληψη Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκλήματα και άλλες σχετικές πράξεις.

Ο φύλακας αποκάλυψε επίσης ότι παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες στη χώρα τέτοιων μερών που συνδέονται με την FTX. Η έρευνα θα στοχεύει σε συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω των λογαριασμών τόσο των ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος όσο και των παρόχων κρύπτο, σημείωσε η υπηρεσία, και τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές και διοικητικές αρχές.

Η FTX βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης από τις 11 Νοεμβρίου, όταν κατέθεσε αίτηση προστασίας του Κεφαλαίου 11 για πτώχευση στην τουρκική πλατφόρμα της FTX των ΗΠΑ, Ftxtr.com , τώρα ζητά από τους χρήστες να κοινοποιήσουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού ώστε το ανταλλακτήριο να τους στείλει τα υπόλοιπά τους στα τουρκικά λίρες εκτός αν έχουν ήδη καταχωρημένο IBAN.

Εν μέσω ανεξέλεγκτου πληθωρισμού , που ξεπερνά το 85% σε ετήσια βάση σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πολλοί Τούρκοι έχουν στραφεί στα κρυπτονομίσματα για να διατηρήσουν τον πλούτο και την αξία τους. Τα τελευταία δύο χρόνια, η χώρα είδε επίσης αρκετές ύποπτες απάτες κρύπτο με έρευνες απάτης που ξεκίνησαν εναντίον τοπικών ανταλλακτηρίων, όπως το πλέον ανενεργό Thodex .

Μετά την κατάρρευσή της, η χρεοκοπημένη FTX έγινε στόχος ερευνών στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και στις Μπαχάμες , όπου έχει την έδρα της. Αλλού στην περιοχή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την άδεια που εκδόθηκε στην FTX (ΕΕ), η οποία επέτρεψε στο ανταλλακτήριο να λειτουργεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/turkeys-financial-intelligence-unit-launches-investigation-into-ftx-collapse/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X