Cryptonea

Uncategorized

Η κορυφαία κοινοβουλευτική επιτροπή θα διεξάγει την ακρόαση για την κατάρρευση του FTX

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής θα πραγματοποιήσει ακρόαση για το FTX τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε η επιτροπή την Τετάρτη.

Η εκπρόσωπος Maxine Waters (D-Calif.) και ο εκπρόσωπος Patrick McHenry (RN.C.), αντίστοιχα ο πρόεδρος και το ανώτερο μέλος της επιτροπής, ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι οι νομοθέτες θα ήθελαν να ακούσουν για την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρύπτο και τις «ευρύτερες συνέπειές» του για το οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων. Η επιτροπή σχεδιάζει να ακούσει τη μαρτυρία του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της FTX, Sam Bankman-Fried, και εκπροσώπων της FTX, της αδελφής της εταιρείας, Alameda Research και Binance, που πρότειναν εν συντομία ότι θα εξαγόραζε την FTX.

Η κατάρρευση του FTX έβλαψε πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες, ανέφερε η Waters σε μια δήλωση,

«Δυστυχώς, αυτό το γεγονός είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα πλατφορμών κρυπτονομισμάτων που έχουν καταρρεύσει μόλις τον περασμένο χρόνο», είπε. «… [Γνωρίζω] ότι χρειαζόμαστε νομοθετική δράση για να διασφαλίσουμε ότι οι οντότητες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν μπορούν να λειτουργούν στη σκιά εκτός ισχυρής ομοσπονδιακής εποπτείας και σαφών κανόνων πορείας».

Στη δήλωσή του, η οποία αποκάλεσε την αποτυχία της FTX “απώλεια”, ο McHenry είπε ότι η επιτροπή πρέπει να καταλάβει τι συνέβη για τους πελάτες της FTX και το αμερικανικό κοινό, επικαλούμενος τον ρόλο του Κογκρέσου στην επίβλεψη.

«Είναι σημαντικό να λογοδοτήσουμε τους κακούς παράγοντες, έτσι ώστε οι υπεύθυνοι παίκτες να μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να οικοδομήσουν ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα πιο χωρίς αποκλεισμούς», είπε.

Η FTX κήρυξε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα, ημέρες αφότου η CoinDesk ανέφερε ότι ένας ισολογισμός που ανήκε στην Alameda κατείχε μεγάλο ποσό από το δικό της διακριτικό FTT της FTX, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το ποσό των πραγματικών χρημάτων στα βιβλία και των δύο εταιρειών.

Οι πρώτες μέρες της αίτησης πτώχευσης ήταν χαοτικές. Η FTX US, η οποία δήλωσε ότι δεν θα αναστείλει τις αναλήψεις, το έκανε προσωρινά . Το γονικό ανταλλακτήριο παραβιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής . Και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Μπαχάμες είπε το Σαββατοκύριακο ότι δεν είχε δώσει εντολή στην FTX να επιτρέψει στους τοπικούς χρήστες να αποσύρουν κεφάλαια , έρχεται σε αντίθεση με τον λόγο που έδωσε η FTX για την εκ νέου ενεργοποίηση των αναλήψεων στη χώρα λίγες μέρες μετά την αναστολή όλων των αναλήψεων.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/11/16/top-house-committee-to-hold-hearing-into-ftx-collapse/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X