Uncategorized

Η Genesis σταματά τις αναλήψεις πελατών μετά την κατάρρευση του FTX

Η Genesis Global Capital, εξυπηρετεί μια θεσμική βάση πελατών και είχε συνολικά ενεργά δάνεια 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022.

Ο δανειστικός βραχίονας της επενδυτικής τράπεζας κρύπτο Genesis Global Trading αναστέλλει προσωρινά τις εξαγορές και τη δημιουργία νέων δανείων στον απόηχο της κατάρρευσης της FTX, δήλωσε στους πελάτες ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος Derar Islim σε τηλεφώνημα την Τετάρτη.

Η μονάδα, γνωστή ως Genesis Global Capital, εξυπηρετεί μια θεσμική βάση πελατών και είχε συνολικά ενεργά δάνεια 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας .

Η Genesis Trading, η οποία ενεργεί ως μεσίτης/διανομέας της Genesis Global Capital, κεφαλαιοποιείται ανεξάρτητα και λειτουργεί χωριστά από αυτήν τη δανειστική μονάδα, είπε ο Islim. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες εμπορίας και φύλαξης της Genesis παραμένουν πλήρως λειτουργικές.

Ο Islim είπε στους συμμετέχοντες στην κλήση ότι η Genesis διερευνά λύσεις για τη μονάδα δανεισμού, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης μιας πηγής νέας ρευστότητας. Είπε ότι η Genesis σκοπεύει να αναλύσει το σχέδιό της στους πελάτες την επόμενη εβδομάδα.

Ο ιδιοκτήτης της Genesis Digital Currency Group (DCG) είναι επίσης η μητρική εταιρεία του CoinDesk.

“Σήμερα η Genesis Global Capital, η δανειοδοτική επιχείρηση της Genesis, πήρε τη δύσκολη απόφαση να αναστείλει προσωρινά τις εξαγορές και τη δημιουργία νέων δανείων. Αυτή η απόφαση λήφθηκε ως απάντηση στην ακραία μετατόπιση της αγοράς και στην απώλεια της εμπιστοσύνης της βιομηχανίας που προκλήθηκε από την κατάρρευση του FTX”, δήλωσε η Amanda Cowie. αντιπρόεδρος επικοινωνίας και μάρκετινγκ στην DCG.

“Αυτή η απόφαση επηρεάζει τις δανειοδοτικές δραστηριότητες στη Genesis και δεν επηρεάζει τις επιχειρήσεις εμπορίας ή θεματοφυλακής της Genesis. Είναι σημαντικό ότι αυτή η απόφαση δεν έχει καμία επίδραση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της DCG και των άλλων θυγατρικών μας που ανήκουν εξ ολοκλήρου”, πρόσθεσε ο Cowie.

Η απόφαση ακολουθεί μια περίοδο τιμωρίας για τον κλάδο μετά την κατάρρευση αυτού του μήνα των εταιρειών κρύπτο FTX και Alameda Research του Sam Bankman-Fried . Ο Islim είπε ότι η δραματική πτώση της FTX είχε προκαλέσει αιτήματα αναλήψεων που ξεπέρασαν την τρέχουσα ρευστότητα της Genesis.

Την περασμένη εβδομάδα, η Genesis αποκάλυψε ότι η μονάδα παραγώγων της είχε περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια σε κλειδωμένα κεφάλαια στον λογαριασμό διαπραγμάτευσης FTX. Ως αποτέλεσμα, η DCG επέλεξε να ενισχύσει τον ισολογισμό της Genesis με εισροή μετοχών 140 εκατομμυρίων δολαρίων .

Η ανακοίνωση σημειώθηκε από την Gemini, το ανταλλακτήριο κρύπτο και θεματοφύλακα που έχει συνεργασία με τη Genesis.

“Εργαζόμαστε με την ομάδα Genesis για να βοηθήσουμε τους πελάτες να εξαργυρώσουν τα χρήματά τους από το πρόγραμμα Earn όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, ανέφερε η Gemini σε μια δήλωση . «Είμαστε απογοητευμένοι που το πρόγραμμα Earn [συμφωνία υπηρεσίας] δεν θα εκπληρωθεί, αλλά μας ενθαρρύνει η δέσμευση της Genesis και της μητρικής εταιρείας Digital Currency Group να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους πελάτες στο πλαίσιο του προγράμματος Earn».

Ο εκδότης Stablecoin Tether επιβεβαίωσε επίσης σε μια ανάρτηση ιστολογίου την Τετάρτη ότι δεν είχε καμία έκθεση ούτε στο Genesis ούτε στην Gemini Earn. «Η Tether λειτουργεί ως συνήθως», έγραψε η εταιρεία.

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Galaxy Digital (GLXY) που εστιάζει στα κρύπτο μοιράστηκε επίσης μια δήλωση με την CoinDesk την Τετάρτη λέγοντας ότι δεν είχε καμία έκθεση στη δανειστική δραστηριότητα της Genesis ούτε στο πρόγραμμα Earn της Gemini. Η Galaxy αναγνώρισε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε έκθεση περίπου 76,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού στην FTX.Η Genesis υπέστη μεγάλες απώλειες νωρίτερα φέτος λόγω της αποτυχίας του hedge fund Three Arrows Capital (3AC).

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/11/16/genesis-crypto-lending-unit-is-halting-customer-withdrawals-in-wake-of-ftx-collapse/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X