Cryptonea

Uncategorized

Η αγορά κρύπτο υποχωρεί μετά τη διακοπή αναλήψεων της Genesis,αλλά οι μεγάλοι επενδυτές ενδέχεται να αναζητήσουν ευκαιρίες

Τα περισσότερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα την Τετάρτη, καθώς μια άλλη εταιρεία κρύπτο πλήττεται από τη μετάδοση του FTX, αν και οι θεσμικοί επενδυτές μπορεί να αναζητούν ευκαιρίες.

Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αύξησαν τις απώλειες την Τετάρτη, αφού η χρηματοοικονομική εταιρεία κρύπτο Genesis Global Capital ανακοίνωσε ότι ανέστειλε προσωρινά τις εξαγορές και τη δημιουργία νέων δανείων , τον τελευταίο παράγοντα του κλάδου που δυσκολεύεται μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX.

Το Bitcoin ( BTC ) υποχώρησε 3,5% στα 16.456 δολάρια κατά τις πρωινές ώρες συναλλαγών στις ΗΠΑ την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk, διαγράφοντας ορισμένα από τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας. Την ώρα που δημοσιεύτηκε, το bitcoin άλλαζε χέρια στα 16.473 $.

Το κρυπτονόμισμα φάνηκε επίσης να πλήττεται από μια δημοσιοποίηση οικονομικών στοιχείων που δείχνουν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 1,3% τον Οκτώβριο , ένα σημάδι ότι οι καταναλωτές είναι ανθεκτικοί στην περίοδο των διακοπών. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει την επιθετική της εκστρατεία για να μειώσει την οικονομική δραστηριότητα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού – συνήθως ένας αρνητικός παράγοντας για επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές και κρυπτονομίσματα.

«Δεν αναμένουμε απότομες πτώσεις ή πίεση πωλήσεων μόνο λόγω των φόβων μετάδοσης, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης είναι πιθανό να έχει ήδη τιμολογηθεί», δήλωσε ο Joe DiPasquale, Διευθύνων Σύμβουλος της BitBull Capital, μιας εταιρείας που διαχειρίζεται τα crypto hedge funds. «Σε αυτό το σημείο, οποιαδήποτε νέα εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα προσωρινές πτώσεις, αλλά δεν αναμένουμε ότι οι επενδυτές θα σοκαριστούν από περισσότερες επιπτώσεις που σχετίζονται με το FTX. Τούτου λεχθέντος, η ανάκαμψη από αυτά τα χαμηλά μπορεί να χρειαστεί χρόνο, τόσο από την άποψη της κεφαλαιοποίησης της αγοράς όσο και από το γενικό κλίμα».

Ο Will Tamplin, ανώτερος αναλυτής στην εταιρεία τεχνικών ερευνών Fairlead Strategies, δήλωσε ότι εάν το bitcoin δεν μπορέσει να επανέλθει πάνω από τη μακροπρόθεσμη υποστήριξή του κοντά στα 18.300 δολάρια μέχρι το εβδομαδιαίο κλείσιμο της Κυριακής, «μια σημαντική κατάρρευση θα επιβεβαιωθεί σε ένα πτωτικό μήνυμα από την αγορά. κάτι που θα αύξανε τον κίνδυνο για την επόμενη υποστήριξη κοντά στα 13.900 $».

Τα altcoin παλεύουν μαζί με το bitcoin

Ο δείκτης CoinDesk Market Index ( CMI ), ο οποίος μετρά την απόδοση 162 σημαντικών ψηφιακών στοιχείων, έχασε περίπου 1,8% τις τελευταίες 24 ώρες.

Το εγγενές διακριτικό SOL της πλατφόρμας έξυπνων συμβάσεων του Solana υποχώρησε 0,2% στα 14 $ περίπου, αφού το Ίδρυμα Solana επιβεβαίωσε σε ένα blog την Τετάρτη ότι οι οντότητες FTX ελέγχουν περίπου 50 εκατομμύρια διακριτικά SOL.

Το ιστολόγιο ανέφερε ότι τα token πωλήθηκαν από το Solana Foundation στην FTX και την Alameda Research σε τρεις συναλλαγές μεταξύ Αυγούστου 2020 και Ιανουαρίου 2021. Η δεύτερη και η τρίτη συναλλαγή είχαν γραμμικό μηνιαίο μηχανισμό ξεκλειδώματος, πράγμα που σημαίνει ότι οι δόσεις των διακριτικών SOL πρέπει να καταβάλλονται ομοιόμορφα μία φορά το μήνα στο FTX, οι οντότητες θα μπορούσαν σταδιακά να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκατομμύρια διακριτικά μέχρι τον Ιανουάριο του 2028.

Το Aptos, το νέο blockchain επιπέδου 1 που δημιουργήθηκε από πρώην υπαλλήλους της μητρικής Meta Platforms του Facebook , ήταν ένας από τους λίγους νικητές την Τετάρτη. Το διακριτικό APT αυξήθηκε κατά 11% στα 4,70 $ στις πρόσφατες συναλλαγές.

Ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές

Αν και η κατάρρευση της FTX και οι επιπτώσεις της για την ευρύτερη βιομηχανία κρύπτο είναι ένα σοβαρό πλήγμα, δεν θα αποτρέψει τις θεσμικές επενδύσεις από την είσοδο στην αγορά, σύμφωνα με τον Sheraz Ahmed, διευθύνοντα συνεργάτη της Storm Partners.

«Η γενική κερδοσκοπία και ο πανικός θα συνεχιστούν», είπε ο Ahmed στο CoinDesk, αλλά είπε ότι οι επιλογές των θεσμικών επενδυτών «είναι πιο πιθανό να ενημερωθούν από το πώς η καινοτομία και η τεχνολογία θα μπορούσαν να τους ωφελήσουν».

«Πιθανότατα θα επανεξετάσουν τις βραχυπρόθεσμες στρατηγικές τους καθώς η υποδομή της αγοράς παραμένει ασταθής».

Μόλις όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη που επηρεάζονται άμεσα και έμμεσα από την πτώση του FTX απορροφήσουν τις απώλειες, «θα μπορούσαμε να δούμε τα ιδρύματα να εισχωρούν στα χαμηλά με τις βαριές τσέπες τους», πρόσθεσε.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/markets/2022/11/16/crypto-assets-decline-following-genesis-suspension-wont-scare-away-institutional-investors/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X