Uncategorized

Τα κρυπτονομίσματα που ενισχύουν το απόρρητο θα μπορούσαν να απαγορευτούν βάσει σχεδίων της ΕΕ που διέρρευσαν

Οι πάροχοι κρυπτονομισμάτων θα απαγορευόταν να αγγίζουν αντικείμενα όπως το monero ή το dash σύμφωνα με τις προτεινόμενες κυβερνητικές τροποποιήσεις στους κανόνες κατά του ξεπλύματος χρήματος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να απαγορεύσει στις τράπεζες και τους παρόχους κρύπτο να συναλλάσσονται με coin που ενισχύουν το απόρρητο, όπως zcash, monero και dash, βάσει ενός νομοσχεδίου που διέρρευσε για το ξέπλυμα χρήματος που έλαβε η CoinDesk.

Τα σχέδια από Τσέχους αξιωματούχους, οι οποίοι προεδρεύουν των συνομιλιών μεταξύ των κυβερνήσεων της ΕΕ για τον προτεινόμενο νόμο, θα αντιπροσωπεύουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο για ανώνυμα μέσα πληρωμής, σύμφωνα με σκληρούς νέους κανόνες που συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι.

«Τα πιστωτικά ιδρύματα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι πάροχοι υπηρεσιών κρύπτο περιουσιακών στοιχείων θα απαγορεύεται να διατηρούν …coin που ενισχύουν την ανωνυμία», ανέφερε ένα νομοθετικό σχέδιο που είδε το CoinDesk, με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου, το οποίο κυκλοφόρησε στα άλλα 26 κράτη μέλη του μπλοκ για σχολιασμό.

Ένας διπλωμάτης της ΕΕ είπε στο CoinDesk ότι το μέτρο αποσκοπούσε στην αποφυγή του κινδύνου που απορρέει από περιουσιακά στοιχεία κρύπτο που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αποφυγή της ιχνηλασιμότητας. Η απαγόρευση των νομισμάτων προστασίας της ιδιωτικής ζωής , τα οποία αποτρέπουν την κατασκοπεία στη δραστηριότητα blockchain, έχει σκοπό να αντικατοπτρίζει την απαγόρευση σε ανώνυμα μέσα, όπως μετοχές στον κομιστή και ανώνυμους λογαριασμούς που περιλαμβανόταν στην αρχική πρόταση νομοσχεδίου.

Η τσεχική πρόταση ανταποκρίνεται σε αίτημα των χωρών που διαπραγματεύονται το κείμενο, είπε ο διπλωμάτης, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κανονισμός για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες προτάθηκε τον Ιούλιο του 2021 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέρος ενός πακέτου που θα απαγόρευε επίσης μεγάλες συναλλαγές σε μετρητά και θα δημιουργούσε μια νέα υπηρεσία καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την AMLA, για τον έλεγχο των πρακτικών σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Τσεχίας, οι πάροχοι περιουσιακών στοιχείων κρύπτο θα είναι υποχρεωμένοι να επαληθεύουν την ταυτότητα των πελατών ακόμη και για περιστασιακές συναλλαγές κάτω των 1.000 ευρώ (1.040 $) και να διερευνούν τη φύση και τον σκοπό της επιχείρησης για μεγαλύτερες πληρωμές. Αυτό θα έκανε τους κανόνες πιο επαχθή από ό,τι για άλλα είδη εταιρειών, όπως οι τράπεζες, όπου οι κανόνες δέουσας επιμέλειας εφαρμόζονται μόνο για μεγαλύτερες πληρωμές, προφανώς λόγω των φόβων ότι οι πληρωμές με κρύπτο μπορούν εύκολα να χωριστούν σε μικρότερα κομμάτια.

Οι πάροχοι υπηρεσιών κρύπτο που δραστηριοποιούνται εκτός ΕΕ θα πρέπει να επαληθεύσουν εάν ο αντισυμβαλλόμενός τους έχει άδεια και ποιους ελέγχους νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διαθέτουν, προτείνεται επίσης το έγγραφο, με λεπτομέρειες σχετικά με τον έλεγχο που θα καθοριστούν από την AMLA.

Στις παράλληλες τροπολογίες τους στο νομοσχέδιο, οι νομοθέτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν μηδενίσει την επεξεργασία βρώμικου χρήματος μέσω του μετατροπέα, της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και των μη ανταλλάξιμων μαρκών (NFT). Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί τόσο από το Συμβούλιο όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να ψηφιστεί.

Εάν συμβεί αυτό, θα αντιπροσωπεύει την πιο πρόσφατη ρυθμιστική επίθεση κατά της διαδικτυακής ανωνυμίας – η οποία έχει θεμιτούς σκοπούς, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διεκπεραίωση εγκληματικών κεφαλαίων, την κατάργηση κυρώσεων ή τη συγκέντρωση χρημάτων για τρομοκράτες και άλλους παρίες.

Τον Αύγουστο, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στο εργαλείο απορρήτου Tornado Cash που βασίζεται στο Ethereum , το οποίο είπε ότι χρησιμοποιήθηκε για τη συγκέντρωση χρημάτων για το οπλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας – την πρώτη φορά που επικαλέστηκαν εξουσίες κυρώσεων κατά ενός αποκεντρωμένου πρωτοκόλλου.

Ο κανονισμός για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων ( MiCA ) της ίδιας της ΕΕ, που συμφωνήθηκε αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ, εμποδίζει τα χρηματιστήρια να επιτρέπουν τη διαπραγμάτευση ανώνυμων περιουσιακών στοιχείων κρύπτο εκτός εάν έχουν προσδιορίσει τους κατόχους. Ένα παράλληλο σύνολο κανόνων για τη μεταφορά κεφαλαίων επιβάλλει πρόσθετους ελέγχους σε οποιονδήποτε χειρίζεται κάτι όπως το monero ή το dash.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/11/15/privacy-enhancing-crypto-coins-could-be-banned-under-leaked-eu-plans/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X