Cryptonea

Uncategorized

Έξι δεσμεύσεις για υγιείς Centralized Exchanges

Πριν από μερικές εβδομάδες, δημοσίευσα τις κατευθυντήριες αρχές πίσω από το στυλ διαχείρισης μου για να απαντήσω σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Binance. Ανέφερα επίσης πρόσφατα ότι θα συνεργαστούμε με συνεργάτες για τη δημιουργία ενός ταμείου ανάκαμψης του κλάδου για την υποστήριξη κατά τα άλλα υγιών επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί άδικα από την προφανή απάτη της FTX. Περισσότερα για αυτό σύντομα.

Υπό το πρίσμα αυτού που συνέβη την περασμένη εβδομάδα, ένιωσα υποχρεωμένος να επεκταθώ σε αυτές τις αρχές με τις έξι πιο σημαντικές απαιτήσεις που πρέπει να υιοθετήσει η Binance και κάθε άλλο κεντρικό ανταλλακτήριο προκειμένου να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη με τους χρήστες μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε λίγους κακούς να βλάψουν τη φήμη αυτής της βιομηχανίας όταν είναι ακόμα στα σπάργανά της.

Ο ρόλος μας, πρωτίστως, πρέπει να είναι η προστασία των χρηστών. Δεν πρέπει ποτέ να γίνεται κακή διαχείριση των κεφαλαίων των χρηστών και πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα για να διατηρούνται ασφαλή τα χρήματα των χρηστών. Οι λειτουργίες ανταλλακτηρίων πρέπει να είναι διαφανείς και γνωρίζουμε ότι η Binance πρέπει να δίνει το παράδειγμα.

Ακολουθούν έξι αρχές που βοηθούν στη διατήρηση των centralized exchanges ασφαλές για τους χρήστες. Ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους μας στον κλάδο να δεσμευτούν να κάνουν το ίδιο και είναι πρόθυμοι να έχουν αυτόν τον διάλογο με τη βιομηχανία, τις ρυθμιστικές αρχές και την κοινότητα:

1 Αποφύγετε τον κίνδυνο με τα χρήματα των χρηστών

Τα κεφάλαια χρηστών δεν πρέπει ποτέ να διαπραγματεύονται ή να επενδύονται.

Πρέπει να παρέχουμε προληπτικά προειδοποιήσεις κινδύνου στους χρήστες, ώστε να κατανοούν την αστάθεια στα κρυπτονομίσματα.

2 Μην χρησιμοποιείτε ποτέ εγγενείς tokens ως εγγύηση

Τα εγγενή διακριτικά είναι exchange tokens που δημιουργούνται από την εταιρεία που διαχειρίζεται τo ανταλλακτήριο

Τα εγγενή διακριτικά διαδραματίζουν αναπόσπαστο ρόλο στη λειτουργία των blockchain και διασφαλίζουν τα ισχυρά θεμέλια για το blockchain

Ένα υγιές εγγενές διακριτικό είναι η ψυχή ενός επιτυχημένου blockchain.

Οι χρήστες πρέπει να μπορούν να εξαρτώνται με σιγουριά από το εγγενές διακριτικό στο οποίο βασίζεται η επιλεγμένη αλυσίδα μπλοκ.

Πρέπει επίσης να υπάρχει ευρεία χρησιμότητα.

Ένα παράδειγμα είναι η αλυσίδα BNB, η οποία είναι μια αλυσίδα μπλοκ με γνώμονα την κοινότητα, αποκεντρωμένη και ανθεκτική στη λογοκρισία, που υποστηρίζεται από την BNB.

Ρευστότητα: Το σύστημα αυτόματης καύσης του BNB συνεχίζει να μειώνει σταθερά τη συνολική προσφορά της στα 100.000.000 BNB. Έγινε για την παροχή μεγαλύτερης διαφάνειας και προβλεψιμότητας, προσαρμόζοντας την ποσότητα BNB που θα καεί με βάση την τιμή της BNB και τον αριθμό των μπλοκ που δημιουργούνται στο BNB Smart Chain (BSC)

Βοηθητικό πρόγραμμα: ανάπτυξη συναρπαστικών dApps σε μια σειρά από διαφορετικούς κλάδους: παιχνίδια, κοινωνικές αποκεντρωμένες εφαρμογές

3 Μοιραστείτε ζωντανά proof of assets

Ως μέρος της συνεχούς δέσμευσης της Binance για διαφάνεια και ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο οικοσύστημα, έχουμε αρχίσει να μοιραζόμαστε λεπτομέρειες σχετικά με τις βασικές διευθύνσεις ζεστού και κρύου πορτοφολιού.

Αυτό είναι ένα σημείο εκκίνησης ενώ εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός δέντρου Merkle απόδειξης κεφαλαίων που θα μοιραστούμε με την κοινότητα τις επόμενες εβδομάδες.

Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στους χρήστες της πλατφόρμας μας να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις που ευθυγραμμίζονται με τους οικονομικούς τους στόχους.

Άλλοι παράγοντες του κλάδου παρέχουν ήδη αυτή τη διαφάνεια και τους επαινούμε για αυτήν την προσπάθεια και τώρα καλούμε ολόκληρη τη βιομηχανία να κάνει το ίδιο για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να αποδείξουμε ότι μερικά κακά μήλα δεν αντιπροσωπεύουν αυτόν τον κλάδο.

4 Διατηρήστε ισχυρά αποθέματα

Δημιουργήσαμε το ταμείο SAFU για την κάλυψη ακραίων περιστάσεων. Σήμερα, υπάρχει περίπου 1 δις $ στο ταμείο.

Άλλοι σε όλο τον κλάδο θα πρέπει να δεσμευτούν να κάνουν κάτι παρόμοιο.

5 Αποφύγετε την υπερβολική μόχλευση

Δεν είναι συνετό να αναλαμβάνουμε χρέος για να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη.

Υπάρχει απλώς υπερβολική αστάθεια στα κρύπτο – γι’ αυτό η κεφαλαιακή δομή της Binance είναι απαλλαγμένη από χρέη.

Καλούμε τους εταίρους του κλάδου μας να είναι εξίσου συντηρητικοί και δημοσιονομικά.

6 Ενίσχυση και επιβολή πρωτοκόλλων ασφαλείας

Λόγω της ταχέως εξελισσόμενης φύσης της βιομηχανίας και των πρωτοκόλλων έργων, υπάρχει ανάγκη η βιομηχανία να σχηματίσει έναν καλύτερο συνασπισμό για να συμφωνήσει σε πρότυπα για την ποιότητα των μέτρων ασφαλείας για ανταλλαγές και έργα

Απαιτείται ισχυρή συνεργασία με τις αρχές επιβολής του νόμου για την υποστήριξη των ερευνών και την ανάκτηση κλεμμένων κεφαλαίων.

Χρειαζόμαστε ένα καλύτερο πρόγραμμα επώασης για να εξοπλίσουμε νέα έργα με κατάλληλα μέτρα ασφαλείας

Για να διασφαλίσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια της περίπλοκης ροής περιουσιακών στοιχείων σε όλο το blockchain, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε επενδύσεις σε ανάλυση on-chain για να διορθώσουμε αδυναμίες στα υπάρχοντα μοντέλα. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε για να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια.

Όλα τα ανταλλακτήρια θα πρέπει να έχουν αυστηρά μέτρα KYC και AML

Καλούμε όλα τα άλλα centralized exchanges να υιοθετήσουν αυτές τις προτάσεις, γιατί όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους που αποφασίζουν να επενδύσουν τα κερδισμένα χρήματά τους μαζί μας. Το βάρος είναι σε εμάς να αποδείξουμε στις ρυθμιστικές αρχές και στην κοινότητα ότι μερικοί κακοί παράγοντες δεν είναι εμβληματικοί αυτού του κλάδου.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.binance.com/en/blog/from-cz/six-commitments-for-healthy-centralized-exchanges-2882536671495731236

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X