Αφού το BlockFi διακόπτει τις αναλήψεις, οι πελάτες παραμένουν μπερδεμένοι και θυμωμένοι
Uncategorized

Αφού το BlockFi διακόπτει τις αναλήψεις, οι πελάτες παραμένουν μπερδεμένοι και θυμωμένοι

  • Κάποτε αποτιμήθηκε στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, το BlockFi σόκαρε τους χρήστες του την περασμένη εβδομάδα όταν διέκοψε τις αναλήψεις.
  • Η πολιορκημένη εταιρεία προσέλκυε πελάτες για κεφάλαια τις τελευταίες ώρες και ζητούσε ακόμη και εξασφαλίσεις από πελάτες.
  • Ένας πρώην υπάλληλος είπε στο The Block ότι νιώθει «άρρωστος».

Στον απόηχο του δραματικού χαμού της FTX, η εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων BlockFi κατέπληξε τους χρήστες με μια ανακοίνωση ότι θα διακόψει τις αναλήψεις. Τώρα, περιμένουν μπερδεμένοι και χωρίς πολλές απαντήσεις.

“Γεια σας, έχετε περιουσιακά στοιχεία στο BlockFi αξίας 12.000 $, δεν υπάρχουν ακόμα ενημερώσεις από αυτά”, δήλωσε ο προγραμματιστής λογισμικού Vinayak Dhadda στο The Block. «Πιστεύετε ότι υπάρχει ελπίδα να τους πάρουμε πίσω;»

Η ανακοίνωση της 10ης Νοεμβρίου ήρθε μια μέρα αφότου η BlockFi είπε ότι όλα τα προϊόντα της λειτουργούσαν κανονικά και οι εργαζόμενοι σε όλη την εταιρεία αμβλύνουν τις ανησυχίες των πελατών σχετικά με τη μετάδοση.

«Το BlockFi θα παραμείνει πλήρως λειτουργικό στις 11/11 και όλες οι συναλλαγές κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων, θα συνεχιστούν κανονικά», είπε η εταιρεία στους πελάτες νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ακόμη και τις ώρες πριν από την ανακοίνωση, το BlockFi συνέχισε να ζητά περισσότερα χρήματα από πελάτες στην πλατφόρμα, σύμφωνα με μηνύματα που έλαβε το The Block.

“Το BlockFi είναι μια ανεξάρτητη επιχειρηματική οντότητα, επομένως τα νέα του FTX δεν μας επηρεάζουν εσωτερικά”, είπε ένας υπάλληλος σε έναν πελάτη σε ένα email στις 8 Νοεμβρίου.

Σε ένα άλλο email που στάλθηκε την ημέρα που διέκοψε τις αναλήψεις, η εταιρεία προσπάθησε να δελεάσει πελάτες με «τα υψηλότερα ποσοστά» που πρόσφερε ποτέ για σταθερούς όρους.

Και δεδομένου ότι το BlockFi διέκοψε τις αναλήψεις, εξακολουθεί να ζητά από τους πελάτες να σταθμεύσουν κεφάλαια στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν την ασφάλεια.

“Ο πιο γρήγορος τρόπος για να θεραπεύσετε το περιθώριο είναι να καταχωρήσετε πρόσθετη ασφάλεια στο δάνειό σας”, ανέφερε το BlockFi σε ένα email που εστάλη σε έναν πελάτη. “Για να το κάνετε αυτό, καταθέστε κρύπτο στο Πορτοφόλι σας BlockFi και καταχωρήστε εξασφαλίσεις στο δάνειό σας μέσω του πίνακα ελέγχου του BlockFi.”

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του BlockFi, Zac Prince – ο οποίος βρίσκεται σε άδεια πατρότητας μέχρι το τέλος του έτους – αρνήθηκε να σχολιάσει.

Αυτή η έλλειψη σαφήνειας από την ηγεσία προσθέτει στη σύγχυση γύρω από το BlockFi, το οποίο κάποτε υπερηφανευόταν για αποτίμηση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και εξασφάλιζε υποστήριξη από επενδυτές όπως οι Valar Ventures, Paradigm, SoFi, Galaxy Digital και Akuna Capital. Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος της CFTC, Christopher Giancarlo, κάθισε στο διοικητικό της συμβούλιο πριν παραιτηθεί μετά από τέσσερις μήνες. 

Κατά τη διάρκεια της υψηλής ανάπτυξής της το 2021, ο συνιδρυτής Flori Marquez ανέδειξε την εταιρεία ως μία από τις «γρηγορότερα αναπτυσσόμενες εταιρείες fintech» στον κόσμο. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, ανέφερε περισσότερους από 250.000 πελάτες.

Η τροχιά του BlockFi υποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι εν μέσω μιας ευρύτερης πιστωτικής κρίσης που σάρωσε τις εκκολαπτόμενες και ανώριμες κεφαλαιαγορές των κρύπτο. Ενώ το BlockFi δεν κήρυξε τότε πτώχευση ούτε διέκοψε τις αναλήψεις όπως οι ανταγωνιστές Celsius ή Voyager, τελικά συνήψε συμφωνία με την FTX που έδωσε στο χρεοκοπημένο πλέον ανταλλακτήριο κρύπτο που διευθύνει ο Sam Bankman-Fried την επιλογή να αποκτήσει το BlockFi. Με τη σειρά του, το BlockFi υπέγραψε ένα φύλλο θητείας για να εξασφαλίσει 250 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης.

Καθώς ο Όμιλος FTX βρίσκεται τώρα στη διαδικασία αναζήτησης προστασίας κατά της πτώχευσης στο Κεφάλαιο 11, το μέλλον του BlockFi γίνεται όλο και πιο θολό.

Ένας πρώην υπάλληλος είπε στο The Block ότι νιώθει «άρρωστος».

«Η Evolve Bank μας ειδοποίησε ότι η κάρτα μου BlockFi έχει ανασταλεί, αλλά οι γρύλοι από την ηγεσία και τους εσωτερικούς υπαλλήλους δεν έχουν ακούσει τίποτα», είπε ο υπάλληλος.

Ένας χρήστης που απέκτησε πρόσφατα το πρώτο του παιδί και ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είπε ότι έχει 20.000 $ κλειδωμένα στο BlockFi και ότι μια απώλεια θα μπορούσε να επιβαρύνει.

“Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για 20.000 $ στο χάλι. Κόψιμο αυτή τη στιγμή”, είπε. “Το μήνυμα του Zac OOO με τα “συναρπαστικά νέα” του με έκανε να θέλω να σκάσω.”

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.theblock.co/post/186515/after-pausing-withdrawals-blockfi-customers-are-confused-and-angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X