Cryptonea

Uncategorized

Για την Coinbase, η χρεοκοπία του FTX έχει τα υπέρ και τα κατά.

Η κατάρρευση της FTX μπορεί να αποτρέψει ορισμένους επενδυτές από το να βάλουν χρήματα σε κρύπτο συνολικά, αλλά θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για την Coinbase να κερδίσει μερίδιο αγοράς. 

Ο όγκος συναλλαγών στο Coinbase έπεσε περίπου 75% τις ώρες μετά την ανακοίνωση πτώχευσης της FTX νωρίς την Παρασκευή, σύμφωνα με στοιχεία της Nomics , ένα σημάδι ότι η εταιρεία αρχίζει να αισθάνεται τον πόνο από τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων που συρρικνώνονται από την ολοένα και πιο ασταθή αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η κατάθεση του Κεφαλαίου 11 της FTX είναι η πιο πρόσφατη σε ένα κύμα χρεοκοπιών ανταλλακτηρίων υψηλού προφίλ που οδήγησαν τη βιομηχανία κρύπτο σε ελεύθερη πτώση και ώθησαν τους επενδυτές να επανεξετάσουν αν θα εμπορεύονται κρυπτονομίσματα, δήλωσε ο Dan Dolev, ανώτερος αναλυτής στη Mizuho.

«Για πολλούς επενδυτές, αν δεν διαβάσατε τα γράμματα στον τοίχο για τα δύο τελευταία γεγονότα σε αυτόν τον κλάδο, είναι βασικά ότι δεν υπάρχει πάτος… αυτή είναι η τελευταία και τελευταία κλήση αφύπνισης [των επενδυτών]», είπε ο Dolev.

Είναι ένας απολογισμός που θα μπορούσε να βλάψει τα αποτελέσματα της Coinbase.

Το Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ βάσει όγκου συναλλαγών, αποκομίζει το 90% των εσόδων του από τις μεγάλες προμήθειες συναλλαγών που χρεώνει τη βάση χρηστών του κυρίως νεότερων επενδυτών που δεν συναλλάσσονται συχνά, ένα μοντέλο εσόδων που απαιτεί από την εταιρεία να ανανεώνει συνεχώς βάσης χρηστών του.

Αλλά καθώς η έκρηξη του FTX πλήττει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η ενσωμάτωση νέων χρηστών μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη αποστολή. Αυτή είναι μια πρόκληση που θα πρέπει να ξεπεράσει το ανταλλακτήριο για να επωφεληθεί από το ολοένα και πιο στενό πεδίο ανταγωνιστών του, ένα από τα λίγα ασημένια σημεία της αγοράς κρύπτο bear-market.

Ένα διαφορετικό είδος ανταλλακτηρίου

Η Coinbase έχει καλλιεργήσει τη φήμη ως μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση έναντι του γρήγορου και χαλαρού Binance και του FTX, μια φήμη που έγινε δημόσια το 2017.

Είναι ένα σημείο σύγκρισης που η εταιρεία έχει κάνει άρπα, καθώς καθησυχάζει τους επενδυτές ότι παραμένει σε μεγάλο βαθμό απομονωμένη από την κατάρρευση της FTX.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ενισχύσουμε αυτό που διαφοροποιεί το Coinbase σε μια στιγμή όπως αυτή», έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, σε ένα νήμα της Τρίτης στο Twitter . «Η Coinbase προσπαθούσε πάντα να είναι ο πιο αξιόπιστος παίκτης στον χώρο και δεν εμπλεκόμαστε σε αυτό το είδος ριψοκίνδυνης δραστηριότητας».

Ωστόσο, η απόφαση της εταιρείας να προωθήσει τον εαυτό της κυρίως σε νέους εμπόρους και στους κρυπτο-περίεργους μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά της να αναπτυχθεί καθώς η κατάρρευση της αγοράς τρομάζει λιγότερο έμπειρους εμπόρους και βραχυπρόθεσμους κατόχους κρυπτονομισμάτων, λέει η Lisa Ellis, Senior Equity Analyst της MoffettNathanson LLC.

«Όταν οι τιμές είναι χαμηλές και βρίσκεστε σε έναν χειμώνα κρύπτο, πολλοί από αυτούς τους λιανικούς επενδυτές πέφτουν σε χειμερία νάρκη», είπε ο Ellis.

Πολλοί νέοι έμποροι συνέρρεαν σε πλατφόρμες όπως το Coinbase κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν ο πληθωρισμός ήταν χαμηλός και οι κρατικές δαπάνες ήταν υψηλές. Εκείνη την εποχή, η βιασύνη των επενδυτών να αγκαλιάσουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εκτόξευσε και τις τιμές των κρυπτονομισμάτων σε νέα υψηλά. Τον Νοέμβριο του 2021, η τιμή του bitcoin κορυφώθηκε λίγο πάνω από τα 69.000 $.

Αλλά ο συνεχιζόμενος χειμώνας κρύπτο και στη συνέχεια η κατάρρευση του FTX νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οδήγησε τις τιμές σε σπειροειδή άνοδο, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί χρήστες του Coinbase θα είναι λιγότερο πιθανό να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Την Τετάρτη, μετά την είδηση ​​ότι η Binance είχε αποσύρει τη συμφωνία της για τη διάσωση του FTX, το bitcoin έπεσε κάτω από τα $16.000 για πρώτη φορά σε δύο χρόνια .

Αλλά υπάρχει μια ασημένια επένδυση, σύμφωνα με τον Chris Brendler, αναλυτή της DA Davidson Company. Το καθεστώς της Coinbase ως δημόσιας εταιρείας μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να κερδίσει ορισμένους νέους πελάτες καθώς χρήστες FTX που τυφλώθηκαν από την ξαφνική κατάρρευση αυτής της εταιρείας έρχονται να αγκαλιάσουν την Coinbase, η οποία υποχρεούται νομικά να υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους και να δημοσιεύει αναφορές για την οικονομική της κατάσταση.

«Δεν θα εκπλαγώ αν η Coinbase αποκτήσει μερίδιο αγοράς εδώ», είπε ο Brendler.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/11/12/for-coinbase-ftxs-bankruptcy-has-its-pluses-and-minuses/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X