Uncategorized

Ο CZ προειδοποιεί ότι η βιομηχανία Crypto αντιμετωπίζει κρίση τύπου 2008,αποκαλεί τον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών ‘καλό πράγμα’

Νέα Υόρκη CNN — Η συγκλονιστική βιομηχανία κρύπτο αντιμετωπίζει μια κρίση τύπου 2008 που θα οδηγήσει σε μια τόσο αναγκαία ρυθμιστική καταστολή, προειδοποίησε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της binance Changpeng Zhao.

«Είναι καταστροφικό για τον κλάδο. Η μεγάλη εμπιστοσύνη των καταναλωτών κλονίζεται. Έχουμε μείνει πίσω μερικά χρόνια», δήλωσε ο Zhao, Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην Ινδονησία.

Το αφεντικό της Binance, γνωστό ως CZ, μιλούσε εν μέσω της εκπληκτικής κατάρρευσης της ανταγωνιστικής FTX, η οποία κήρυξε πτώχευση λίγες ώρες αργότερα.

«Μόλις είδαμε έναν άλλο πολύ μεγάλο παίκτη να πέφτει», είπε ο Zhao, ο οποίος σημείωσε ότι αυτή η κατάρρευση ακολουθεί την πτώση των Celsius, Voyager, Three Arrows Capital και άλλων εταιρειών κρύπτο.

Ο Zhao ήταν βασικός παίκτης στην πτώση του FTX. Η Binance κατέληξε σε μια δοκιμαστική συμφωνία διάσωσης με την FTX νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτή η συναλλαγή κατέρρευσε σχεδόν αμέσως, ανοίγοντας το δρόμο για την πτώχευση της Παρασκευής και την παραίτηση του ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried.

Ο συντονιστής σημείωσε ότι η αναταραχή στα κρυπτονομίσματα μοιάζει πολύ με την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, η οποία κατέλυσε τους Bear Stearns, Lehman Brothers και άλλους κορυφαίους παίκτες της Wall Street.

“Αυτή είναι πιθανώς μια ακριβής αναλογία”, είπε ο Zhao.

Προέτρεψε τις ρυθμιστικές αρχές να κοιτάξουν πέρα ​​από τους κανόνες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (KYC) και να επικεντρωθούν στις λειτουργίες, τα επιχειρηματικά μοντέλα και τα αποθεματικά χρηματιστηρίων όπως το FTX.

«Οι ρυθμιστικές αρχές, δικαίως, θα εξετάσουν εξονυχιστικά αυτόν τον κλάδο πολύ, πολύ πιο σκληρά, κάτι που είναι μάλλον καλό για να είμαι ειλικρινής», είπε ο Zhao. «Βραχυπρόθεσμα, είναι πολύ οδυνηρό για τους ιδιώτες επενδυτές…Αισθανόμαστε αυτόν τον πόνο. Αλλά μακροπρόθεσμα, αυτή είναι μια άλλη κλήση αφύπνισης για να πούμε: «Κοιτάξτε, βρισκόμαστε σε μια νέα βιομηχανία. Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και πρέπει να μάθουμε πώς να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους κινδύνους».

Ο Zhao περιέγραψε επίσης τις αλληλεπιδράσεις του με την FTX, λέγοντας ότι η εταιρεία του αποφάσισε να απορρίψει τις συμμετοχές της σε FTT – ένα μη ρευστοποιημένο διακριτικό που υποστηρίζεται από την FTX – μετά από μια αναφορά του CoinDesk που έθεσε ερωτήματα σχετικά με τον ισολογισμό του αδελφού hedge fund της FTX.

“Αυτό το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες”, είπε ο Zhao, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance κατηγόρησε την FTX για «κατάχρηση» κεφαλαίων χρηστών.

Ο Bankman-Fried, ο 30χρονος crypto wunderkind πίσω από το FTX, δήλωσε την Παρασκευή ότι «λυπάται πραγματικά» για αυτό που συνέβη στην εταιρεία του.

«Συγκεντρώνω όλες τις λεπτομέρειες», έγραψε ο Bankman-Fried στο Twitter, «αλλά συγκλονίστηκα όταν είδα τα πράγματα να ξετυλίγονται όπως έκαναν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://edition.cnn.com/2022/11/11/business/cz-crypto-crisis/index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X