Cryptonea

Uncategorized

Επίτροπος SEC Hester Peirce: Η κατάρρευση του FTX θα μπορούσε τελικά να είναι ‘καταλύτης’ για τη ρύθμιση

«Το να συνεργάζονται η SEC και η CFTC έχει πολύ νόημα», δήλωσε η Peirce στο CoinDesk TV.

Η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX και η επακόλουθη κατάθεση πτώχευσης έχει φέρει πολύ αρνητική προσοχή στη βιομηχανία κρύπτο. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι απλώς η κλήση αφύπνισης που χρειάζονται οι νομοθέτες των ΗΠΑ , δήλωσε η Hester M. Peirce, επίτροπος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η Peirce, ο οποίος εντάχθηκε στο CoinDesk TV ” First Mover ” λίγες στιγμές πριν η FTX με έδρα τις Μπαχάμες ανακοινώσει ότι είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης του Κεφαλαίου 11 στις ΗΠΑ, είπε ότι παρά τη σκοτεινή στιγμή για τον κλάδο, η πτώση της FTX θα μπορούσε να είναι ο “καταλύτης” της κυβέρνησης οι υπηρεσίες έπρεπε να «καθίσουν» και να δημιουργήσουν σαφείς κανονισμούς.

«Αυτό δεν σημαίνει απλώς να προβούμε σε ενέργειες επιβολής», είπε ο Πιρς, «αλλά πρέπει επίσης να ξέρουμε, σκεφτόμενοι αυτό ως κοινωνία, πώς θέλουμε να ρυθμίσουμε αυτό το πράγμα».

Η Peirce είπε ότι οι δυσκολίες που προκύπτουν με τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να επιλυθούν με πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό τρόπο εάν η SEC και η Επιτροπή εμπορικών συναλλαγών εμπορευμάτων μελλοντικής εκπλήρωσης (CFTC) επρόκειτο να συντονιστούν με κάποιο τρόπο. Στο παρελθόν, ο πρώην πρόεδρος της CFTC, Timothy Massad, έχει εκφράσει την υποστήριξή του για έναν οργανισμό αυτορρύθμισης (SRO) που εποπτεύεται τόσο από την CFTC όσο και από την SEC.

«Το να συνεργάζονται η SEC και η CFTC έχει πολύ νόημα», είπε η Peirce. «Και ακόμη και πριν δράσει το Κογκρέσο, μπορούμε να κάνουμε πολλή δουλειά από κοινού και να λάβουμε πληροφορίες από το κοινό των συνόρων».

Η Peirce δεν δήλωσε ποιος οργανισμός θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση της βιομηχανίας κρύπτο και πρόσθεσε ότι «το να υπάρχει ένας ρυθμιστής αφοσιωμένος στα κρυπτονομίσματα θα μπορούσε να είναι προβληματικός». Ωστόσο, πρότεινε ότι τα κρύπτο και η υποκείμενη τεχνολογία blockchain που την εξουσιοδοτεί θα μπορούσαν να «ενσωματωθούν στο πίσω μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος» και ως εκ τούτου να εγγυώνται τις δικαιοδοσίες της SEC.

«Η SEC θα ήταν ένας καλός ρυθμιστής για τις αγορές κρυπτονομισμάτων spot, αν λάβαμε τα μέτρα μας», είπε η Peirce.

Το πρωί της Παρασκευής, ο όμιλος FTX, μαζί με τους FTX.com , FTX US, Alameda Research και εκτιμώμενες «130 συνδεδεμένες εταιρείες», κατέθεσαν αίτηση προστασίας πτώχευσης στις ΗΠΑ Εν τω μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Sam Bankman-Fried , δήλωσε ότι θα παραιτηθεί .

Εν μέσω της καταστροφής, η Peirce είπε για τα κρύπτο ότι είναι μια ισχυρή «υπενθύμιση» για τους ανθρώπους να λαμβάνουν υπόψη ορισμένα από τα «βασικά μαθήματα από την παραδοσιακή χρηματοδότηση», προσθέτοντας ότι πράγματα όπως οι κίνδυνοι αντισυμβαλλομένου και ποιος είναι υπεύθυνος για το χειρισμό του χρήστη Τα περιουσιακά στοιχεία είναι ένα «πραγματικό πράγμα».

«Αυτή δεν είναι μια εξαιρετική στιγμή και προσελκύει πολλή αρνητική προσοχή», είπε η Peirce. «Αλλά την ίδια στιγμή, μπορεί να είναι καταλύτης για εμάς να καθίσουμε και να κάνουμε μέρος του ρυθμιστικού έργου».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/11/11/sec-commissioner-hester-peirce-ftxs-collapse-could-finally-be-catalyst-for-regulation/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X