Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και οι ρυθμιστικές αρχές επικοινώνησαν με την Binance για να μάθουν τις συνομιλίες που είχαν με την FTX
Uncategorized

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και οι ρυθμιστικές αρχές επικοινώνησαν με την Binance για να μάθουν τις συνομιλίες που είχαν με την FTX

Οι αρχές θέλουν να μάθουν τι έμαθε η Binance για την εσωτερική λειτουργία της FTX.

Οι αρχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επικοινώνησαν με το ανταλλακτήριο κρύπτο Binance για πληροφορίες σχετικά με τις πρόσφατες αλληλεπιδράσεις του με την FTX στις συνομιλίες των δύο εταιρειών για πιθανή διάσωση, σύμφωνα με άτομο που ενημερώθηκε για την κατάσταση.

Η Binance έχει ακούσει από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, όπως είπε, εκτός από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη, ζητώντας πληροφορίες για το τι έμαθαν τα στελέχη της Binance αυτήν την εβδομάδα για την εσωτερική λειτουργία της FTX.

Ένας εκπρόσωπος της Binance αρνήθηκε να σχολιάσει τις συζητήσεις. Ένας αξιωματούχος της FTX με έδρα την Ουάσιγκτον δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η Binance, η μεγαλύτερη παγκόσμια πλατφόρμα κρύπτο στον κόσμο κατ’ όγκο, στάθμισε μια έκτακτη εξαγορά της FTX για να σώσει την εταιρεία από την κρίση ρευστότητάς της, η οποία μετρήθηκε σε δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε άτομο που γνωρίζει τις συνομιλίες.

Ωστόσο, το πλήρωμα δέουσας επιμέλειας της Binance ανακάλυψε γρήγορα ασαφείς συγκρούσεις με τη σχέση της FTX με την Alameda Research , την εμπορική εταιρεία που ιδρύθηκε επίσης από τον διευθύνοντα σύμβουλο της FTX Sam Bankman-Fried, είπε το άτομο. Και τα κεφάλαια πελατών FTX φαινόταν να έχουν χρησιμοποιηθεί για επιχειρηματικούς σκοπούς, σύμφωνα με το άτομο.

Η κατάρρευση της εταιρείας προκάλεσε ανησυχία τόσο από τη βιομηχανία όσο και από την κυβέρνηση.

«Είναι σημαντικό οι χρηματοπιστωτικοί μας εποπτικές αρχές να εξετάσουν τι οδήγησε στην κατάρρευση της FTX, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως την ανάρμοστη συμπεριφορά και τις καταχρήσεις που σημειώθηκαν», δήλωσε ο γερουσιαστής Sherrod Brown (D-Ohio) σε δήλωση την Πέμπτη.

Επίσης αυτή την εβδομάδα, ο κορυφαίος δικηγόρος της FTX US έδωσε οδηγίες στους υπαλλήλους να διατηρούν έγγραφα που σχετίζονται με την εργασία, ένα άλλο σημάδι πιθανής νομικής έκθεσης για τα κρύπτο αυτοκρατορία του Bankman-Fried. Την Τετάρτη, ο Γενικός Σύμβουλος της FTX ΗΠΑ, Ryne Miller, έδωσε εντολή στο προσωπικό να διατηρεί μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα, σημειώσεις και έγγραφα που προέρχονται από τη δουλειά τους σε FTX, FTX US, Alameda και σε συνδεδεμένες εταιρείες, ανέφεραν πηγές στο CoinDesk.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/11/10/us-justice-department-regulators-contacted-binance-on-ftx-talks-source/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X