Cryptonea

Uncategorized

Η απότομη πτώση τιμών των Crypto,η αστάθεια των συναλλαγών θα μπορούσε να είναι χειρότερη

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι μετάδοσης και οι ρυθμιστικές αρχές φαίνονται έτοιμες να επικεντρώσουν την προσοχή τους στα κρύπτο.

Η κατάρρευση του FTX θα επηρεάσει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων βραχυπρόθεσμα ή θα παρατείνει επ’ αόριστον τον σκληρό καιρό; Και πώς συγκρίνεται η κίνηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων αυτήν την εβδομάδα με άλλες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει αυτή η αγορά στη σύντομη ιστορία της;

Η πρώτη ερώτηση είναι δύσκολο να απαντηθεί. Τα γεγονότα κλονισμού του κλάδου νωρίτερα φέτος επιδείνωσαν μια βουτιά των τιμών που ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη, αν και το bitcoin (BTC) δημιούργησε μια ασφαλή ζώνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με υποστήριξη στο εύρος των $19.000-$20.000.

Καθώς ο αντίκτυπος της αφερεγγυότητας του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX έχει υποχωρήσει, οι φόβοι μετάδοσης οδήγησαν την τιμή του bitcoin να πέσει σε χαμηλό δύο ετών και τον αιθέρα να πέσει στα μέσα του καλοκαιριού. Ωστόσο, τα κρύπτο έχουν επιβιώσει από άλλες καταιγίδες, ανακάμπτοντας σε νέα υψηλά μέσα σε μήνες ή χρόνια. Και η κίνηση των τιμών παραμένει επίμονα δύσκολο να προβλεφθεί.

Ο γίγαντας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων κρύπτο Galaxy Digital ανακοίνωσε έκθεση 77 εκατομμυρίων δολαρίων στο FTX, με 48 εκατομμύρια δολάρια δυνητικά κλειδωμένες σε αναλήψεις. Οι εξέχουσες εταιρείες κρύπτο Genesis (όπως η CoinDesk, που ανήκει στην Digital Currency Group), η Wintermute και η Multicoin λέγεται ότι έχουν επίσης έκθεση στο FTX.

Ο ρυθμιστικός έλεγχος αυξάνεται

Και τώρα οι ρυθμιστικές αρχές, ήδη ανησυχημένες από τις φετινές αποτυχίες των βαρέων βαρών κρύπτο Three Arrows Capital, Celsius Network και Voyager Digital, βαραίνουν το βάρος.

Για παράδειγμα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η Επιτροπή Χρηματιστηρίου Αξιών (SEC) και η Επιτροπή Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) άρχισαν να διερευνούν τι προκάλεσε την αφερεγγυότητα της FTX και εάν εμπλέκεται ξεκάθαρη απάτη.

Στο Κογκρέσο την Πέμπτη, η βουλευτής των ΗΠΑ Maxine Waters (D-Calif.), η οποία ηγείται της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, ζήτησε ισχυρότερη ρύθμιση για τα κρυπτονομίσματα. Είπε ότι «τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι σαφές ότι υπάρχουν σημαντικές συνέπειες όταν οι οντότητες κρυπτονομισμάτων λειτουργούν χωρίς ισχυρή ομοσπονδιακή εποπτεία και προστασία για τους πελάτες».

Ο όρος «ισχυρός» πιθανότατα θα τρομάξει τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκουν στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), παρά τη σχετική έλλειψη συμμετοχής του υποτομέα σε οποιαδήποτε από τις πρόσφατες αναταραχές.

Θα σαρωθούν οι παραδοσιακές εταιρείες χρηματοδότησης (TradFi), οι οποίες έχουν δείξει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την κρυπτογράφηση, στο σημερινό χάος;

Η μετάδοση της μετάδοσης στο TradFi, είτε πραγματική είτε αντιληπτή, πιθανότατα θα αυξήσει περαιτέρω τον έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Αστάθεια που αψηφά τη συμβατική σοφία

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ήταν ασταθείς, αν και οι αγορές έχουν δει χειρότερα στη σύντομη ιστορία τους.

Η πτώση του BTC στις 9 Νοεμβρίου ήταν η 10η μεγαλύτερη πτώση από το 2015, αν και είναι μόνο η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση για το 2022, υπογραμμίζοντας πόσο ταραχώδης ήταν η χρονιά.

CoinDesk - Άγνωστο
(CoinMarketCap)

Ο όγκος συναλλαγών ήταν ο έβδομος υψηλότερος τα τελευταία επτά χρόνια στις 9 Νοεμβρίου και ο τέταρτος υψηλότερος στις 8 Νοεμβρίου.

CoinDesk - Άγνωστο
(CoinMarketCap)

Για το ETH, η πτώση 17% στις 9 Νοεμβρίου ήταν η έβδομη μεγαλύτερη από το 2017.

CoinDesk - Άγνωστο
(CoinMarketCap)

Ο όγκος συναλλαγών στις 8 Νοεμβρίου και στις 9 Νοεμβρίου δεν ξεπερνά τις 50 υψηλότερες ημέρες των τελευταίων πέντε ετών.

CoinDesk - Άγνωστο
(CoinMarketCap)

Με την πρώτη ματιά, αυτό είναι εκπληκτικό. Η πτώση του ποσοστού κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων που μόλις έσπασε το top 10 ήταν απροσδόκητη.

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι επενδυτές που κατέχουν BTC και ETH συνεχίζουν να «αποδεσμεύουν» τα περιουσιακά τους στοιχεία. Το ποσοστό των κερδοφόρων διευθύνσεων bitcoin και ether έχει μειωθεί στο 50% και 47%, αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία της Glassnode.

Ή η τάση θα μπορούσε απλώς να τονίσει την ανθεκτικότητα ορισμένων περιουσιακών στοιχείων συνολικά. Τόσο το BTC όσο και το ETH αυξήθηκαν απότομα την Πέμπτη, μετά από μια έκθεση ΔΤΚ που έδειξε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιβραδύνεται περισσότερο από το αναμενόμενο.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/markets/2022/11/10/cryptos-sharp-declines-in-price-trading-volatility-could-be-worse/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X