Uncategorized

Το Crypto Chaos προκαλεί νέες πωλήσεις στη Wall Street καθώς πλησιάζει η αναφορά CPI

Διαρκές κρύπτo χάος, εκλογές που σηματοδοτούν νέες κομματικές μάχες, μια άσχημη δημοπρασία του Δημοσίου. Ήταν πάρα πολύ για την Wall Street να αντέξει την Τετάρτη, πυροδοτώντας το μεγαλύτερο cross-selloff σε έναν μήνα και αυξάνοντας τα στοιχήματα ενόψει μιας αναφοράς για τον πληθωρισμό.

Καθώς η υπαρξιακή κρίση που κατακλύζει τους μεγαλύτερους παίκτες κρύπτo εντείνεται, οι επενδυτές δεν έχουν καμία διάθεση να ξαναχτίσουν ήρεμα τις εκθέσεις τους σε κινδύνους αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα: Το Binance αποχωρεί από το FTX Rescue, Παράθεση Οικονομικών, Έρευνες

Οι κερδοσκοπικοί αγαπημένοι της εποχής του φθηνού χρήματος — οι κερδοφόρες εταιρείες τεχνολογίας και το Bitcoin — βυθίστηκαν εκ νέου για να εξαλείψουν τα περισσότερα κέρδη της εποχής της πανδημίας. Ο S&P 500 βυθίστηκε 2% για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα. Και οι επενδυτές φόρτωσαν σε αντιστάθμιση κινδύνου σε μεμονωμένες μετοχές εν όψει μιας μέτρησης των τιμών καταναλωτή που θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη περίοδο αυστηροποίησης της πολιτικής από τη μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα του κόσμου. 

«Ο συνδυασμός του θερμού CPI και της συνέχισης της τήξης των κρυπτονομισμάτων θα ήταν ένα ανησυχητικό αποτέλεσμα για την αγορά», δήλωσε ο Dennis DeBusschere, ιδρυτής της 22V Research. 

Με πέντε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που παρακολουθούνται από χρηματιστήρια αμοιβαίων κεφαλαίων να σημειώνουν συνδυασμένη απώλεια 5,3%, η Τετάρτη σηματοδότησε τη χειρότερη συνεδρίαση για τις χρηματοπιστωτικές αγορές από τα μέσα Οκτωβρίου. Και περισσότερο χάος επικρατεί στις ειδήσεις ότι η Binance θα υποχωρήσει σχετικά με μια προτεινόμενη διάσωση του FTX.com του Sam Bankman-Fried. Είναι μια θεαματική έκρηξη για ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια του κλάδου — στέλνοντας τις τιμές για σχεδόν κάθε μάρκα σε ελεύθερη πτώση και πυροδοτώντας άγχος για έναν διαβόητα αδιαφανή κλάδο που οι ρυθμιστικές αρχές φοβούνται ότι θέτει νέο κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. 

Στις μετοχές, οι ριψοκίνδυνες μετοχές έφεραν το κύριο βάρος των πωλήσεων της Τετάρτης. Ένα καλάθι ασύμφορων εταιρειών τεχνολογίας υποχώρησε περισσότερο από 6%. Το ARK Innovation ETF της Cathie Wood (ticker ARKK), ένα παιδί αφίσας της επενδυτικής τρέλας, έπεσε για έκτη συνεδρία, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το 2017. 

Το selloff μετοχών βαθύνθηκε μετά από μια αδύναμη δημοπρασία σε ομόλογα 10 ετών. Εν μέσω των λόγων που αναφέρθηκαν για την πιο αδύναμη εμφάνιση, οι έμποροι μπορεί να ήταν απρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκο πριν από την κυκλοφορία του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Οκτώβριο, καθώς οι δύο τελευταίες εκθέσεις πυροδότησαν εκπτώσεις.   

Όλα αυτά αποτελούν ένα ύπουλο σκηνικό για την έκθεση της Πέμπτης, με την ομάδα διαπραγμάτευσης της JPMorgan Chase & Co. να προειδοποιεί ότι οτιδήποτε εκτός από μια σταθερή πτώση του ρυθμού αύξησης των τιμών θα μπορούσε να προκαλέσει ένα νέο κύμα πωλήσεων. 

Ένα εκτεταμένο selloff έχει γίνει συχνό στην αγορά του 2022, καθώς τα πάντα, από μετοχές μέχρι ομόλογα και εμπορεύματα, ενεργοποιήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά με βάση τις απόψεις για το εάν η κεντρική τράπεζα θα προκαλέσει ύφεση. Η εμμονή με τα οικονομικά δεδομένα και οι παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Fed οδήγησαν ένα μέτρο συσχέτισης μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που παρακολουθεί η Barclays Plc σε άνοδο τους τελευταίους μήνες, τοποθετώντας την μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων των τελευταίων 17 ετών. 

Το ρίσκο της Τετάρτης είναι μια απόκλιση από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, όταν οι μετοχές παραμέρισαν τη γερακινή στάση του Jerome Powell. Για τον Dan Suzuki, αναπληρωτή επικεφαλής επενδύσεων στην Richard Bernstein Advisors LLC, ο πόνος δεν έχει τελειώσει καθώς μια διόρθωση που βασίζεται στην αποτίμηση αφήνει τις μετοχές ακόμα ευάλωτες σε ένα σοκ οικονομικής ανάπτυξης. 

Στο χαμηλότερο επίπεδο του Οκτωβρίου, ο S&P 500 διαπραγματευόταν με 17,3 φορές τα κέρδη, υπερβαίνοντας τις χαμηλές αποτιμήσεις και από τις 11 προηγούμενες αναλήψεις και ξεπερνώντας τη διάμεση τιμή αυτών κατά 30%.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αν απομακρυνθείτε από όλο τον καθημερινό θόρυβο, ο κυρίαρχος παράγοντας στο μέλλον θα είναι η επιβράδυνση της ανάπτυξης», είπε η Suzuki. «Η ανάπτυξη θα πάρει τη θέση του οδηγού, ενώ η ανατιμολόγηση της Fed θα πάρει το πίσω κάθισμα».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.bnnbloomberg.ca/crypto-chaos-stirs-fresh-wall-street-selling-as-cpi-report-looms-1.1844157

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X