Uncategorized

Οι ιαπωνικές εταιρείες επεκτείνουν τις προσφορές Web3 και κρύπτο

Η Laser Digital, η μονάδα κρύπτο της Nomura – της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής και επενδυτικής τράπεζας της Ιαπωνίας – θέλει να ξεκινήσει μια αποκλειστική πλατφόρμα συναλλαγών κρύπτο το 1ο τρίμηνο του 2023 και να επεκτείνει την ομάδα κρύπτο σε 55 μέλη τους επόμενους τρεις μήνες. 

Ο βραχίονας κρύπτο της επενδυτικής τράπεζας ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο και ιδρύθηκε επίσημα τον Σεπτέμβριο. 

Σύμφωνα με τη Nomura, η Laser Digital προορίζεται να «παρέχει σε θεσμικούς πελάτες και επενδυτές προϊόντα και υπηρεσίες που συνδέονται με κρυπτονομίσματα, σταθερά νομίσματα, αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), μη ανταλλάξιμα μάρκες (NFT) και άλλα διακριτικά».

Η μονάδα ειδικεύεται στην τροφοδοσία θεσμικών πελατών, οικογενειακών γραφείων, ατόμων υψηλής καθαρής αξίας και hedge funds που συμμετέχουν ενεργά στον χώρο των κρύπτο.

Η Laser Digital φέρεται να λειτουργεί κάπως ανεξάρτητα από τη Nomura και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη δικών της κεφαλαίων για τη δημιουργία μηχανών διαχείρισης κρυπτονομισμάτων και επενδύσεων κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να επεκταθεί, η μονάδα κρύπτο επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία της στην Ελβετία μαζί με τα άλλα αρχικά της κέντρα στο Ντουμπάι και το Λονδίνο. Τελικά, η εταιρεία θα διερευνήσει την ίδρυση γραφείων στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ 

Η κίνηση να αυξήσει το προσωπικό της έρχεται καθώς πολλές από τις κορυφαίες εταιρείες κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase, Blockchain.com, Dapper Labs, Galaxy Digital και OpenSea έχουν όλες μειώσει το προσωπικό κατά τη διάρκεια του 2022 σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος σε περίπτωση δυνητικά παρατεταμένο crypto winter. 

Η Ιαπωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δημιουργεί μια κοινοπραξία Web3

Σε άλλες εξελίξεις εκτός Ιαπωνίας, η NTT Docomo – ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας της χώρας – ανακοίνωσε μια συνεργασία με την πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων πολλαπλών αλυσίδων Astar Network για να επιταχύνει την εφαρμογή του Web3 στη χώρα. 

Η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει μια κοινοπραξία με την Astar που θα δώσει σε ιδιώτες και εταιρείες την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν διακριτικά για διακυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Astar Network και η NTT Docomo θα επικεντρωθούν σε τρεις κύριους τομείς συνεργασίας: έρευνα περιπτώσεων για περιβαλλοντικά ζητήματα στο Web3. την εξάλειψη των τεχνολογικών κενών σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η υιοθέτηση του Web3 μέσω της εκπαίδευσης. και παροχή ευκαιριών σε μηχανικούς και επιχειρηματίες να μάθουν και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία. 

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Astar Network, Sota Watanabe, ανέφερε ότι ο στόχος της συνεργασίας είναι να βοηθήσει να γίνει το Web3 πιο προσιτό στο ευρύ κοινό. «Σε αυτό το πλαίσιο, πιο στιβαρές περιπτώσεις με εξαιρετική εμπειρία χρήστη σε μια υποδομή που είναι προσβάσιμη σε όλους είναι απαραίτητη. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν πραγματικά τα οφέλη του Web3, όχι μόνο οι μηχανικοί», είπε ο Watanabe. 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση από το NTT Docomo, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας αποκάλυψε μια συνεργασία με την Accenture με σκοπό να επιταχύνει την υιοθέτηση και εφαρμογή του Web3 για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς τομείς: Ανάπτυξη περιπτωσιολογικών μελετών που επικεντρώνονται σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα διακυβέρνησης (ESG), παροχή μαθημάτων κατάρτισης στο web3 και ανάπτυξη μιας «ασφαλούς τεχνολογικής πλατφόρμας» για το web3.

«Η Docomo, σε συνεργασία με την Accenture, θα φέρει επανάσταση στην κοινωνική υποδομή χρησιμοποιώντας το blockchain και δημιουργώντας ένα ασφαλές και ασφαλές περιβάλλον Web3», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Docomo, Motoyuki Ii. «Θα οικοδομήσουμε ένα περιβάλλον όπου η δύναμη των δημιουργών και των προγραμματιστών θα μπορούν να ενωθούν».

Σύμφωνα με έκθεση της Nikkei Asia, η NTT Docomo αναμένει να επενδύσει μεταξύ 500-600 δισεκατομμυρίων ¥ σε μια περίοδο πέντε έως έξι ετών για την ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών που σχετίζονται με το Web3, με επίκεντρο την τεχνολογία blockchain.

Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει υπηρεσίες Web3 αφού αναπτύξει ένα πορτοφόλι blockchain και την υποδομή που απαιτείται για την υποστήριξη της έκδοσης και ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.kitco.com/news/2022-11-08/Japanese-firms-expand-their-Web3-and-crypto-offerings.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X