Cryptonea

Uncategorized

Ο “Big Short” Michael Burry λέει ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν προπατορικό αμάρτημα

Ο θρυλικός επενδυτής δεν εκπλήσσεται από το πρόσφατο κραχ στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ο επενδυτής Michael Burry έχει χτίσει τη φήμη του με το να αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και τα προϊόντα που προκαλούν ευφορία και ενθουσιασμό σε όλους. 

Αυτό μεταφράζεται σε αμφισβήτηση και ένα βήμα πίσω, όταν όλοι λιποθυμούν και ορκίζονται για ένα νέο μοντέρνο οικονομικό περιουσιακό στοιχείο. 

Δεν είναι ότι είναι αντίθετος, αλλά περισσότερο το γεγονός ότι του αρέσει να κάνει τα μαθήματά του και να κατανοεί τις ιδιαιτερότητες πριν επενδύσει. Αυτή η προσέγγιση τον οδήγησε να στοιχηματίσει στην κατάρρευση των ενυπόθηκων δανείων subprime κατά την έναρξη της οικονομικής κρίσης του 2008.

Η διαδικασία του Burry αποτυπώθηκε στην ταινία του 2015 The “Big Short”. Η ταινία περιγράφει πώς ο επενδυτής, ο οποίος δεν είχε ιδιαίτερη εξειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και τα ακίνητα, κατάλαβε ότι ο τομέας των ακινήτων είχε γίνει ένα κάστρο με χρηματοδότες και τραπεζίτες να δημιουργούν εξωτικά χρηματοοικονομικά προϊόντα βασισμένα σε στεγαστικά δάνεια που χορηγούνται σε οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά και δανειολήπτες με φτωχούς πίστωση. 

Αποφάσισε, λοιπόν, να στοιχηματίσει στην κατάρρευση της αγοράς subprime, εξ ου και το όνομα «Big Short». Η ιστορία του απέδειξε ότι είχε δίκιο. 

Ο Burry, ο οποίος τώρα διευθύνει το hedge fund Scion Asset Management, βγήκε από την κρίση σαν θρύλος ή κάποιο είδος αντι-ήρωα. Έκανε χρήματα όταν εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τα όνειρά τους και τις οικονομίες τους να εξαφανίζονται, με τα σπίτια τους να έχουν αποκλειστεί επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν τις μηνιαίες πληρωμές τους. 

Κατάρρευση κρύπτο

Με τον καιρό, ο χρηματοδότης έγινε κάτι σαν χρησμός της Wall Street. Αγκάλιασε αυτόν τον ρόλο αν κρίνουμε από το χερούλι του στο Twitter που είναι η Cassandra BC Για τους εμπόρους και τους τζογαδόρους, είναι ένα είδος πάρτι spoiler. Ο Μπέρι δεν τον νοιάζει. 

Τους τελευταίους μήνες, ο Burry προειδοποίησε ότι η οικονομική κατάσταση επρόκειτο να επιδεινωθεί σοβαρά, ότι τεράστιες απολύσεις εργαζομένων στο λευκό κολάρο ήταν στον ορίζοντα. προέβλεψε ότι το χρηματιστήριο θα είχε μια στιγμή αλήθειας, μετά από δύο χρόνια ευημερίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Οι περισσότερες από αυτές τις προειδοποιήσεις γίνονται πραγματικότητα. Πολλές εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν πρόσφατα χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας. Η τελευταία εταιρεία που το έκανε είναι η Meta Platforms META του Mark Zuckerberg, η οποία πρόκειται να έχει απολύσεις για πρώτη φορά από την ίδρυσή της το 2004. Ο κολοσσός των social media θα περικόψει 11.000 θέσεις εργασίας, ή το 13% του εργατικού δυναμικού του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Burry μόλις προειδοποίησε για αυτό που θεωρεί ότι είναι το κύριο πρόβλημα της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, που θέλει να διαταράξει τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. 

Τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε νέα κρίση από τις 8 Νοεμβρίου, μετά την έκτακτη ανακοίνωση ότι ο νεαρός δισεκατομμυριούχος Sam Bankman-Fried, ο οποίος είχε διασώσει πρόσφατα πολλές εταιρείες κρύπτο κατά τη διάρκεια της πιστωτικής κρίσης το καλοκαίρι, θα πουλούσε την αυτοκρατορία του στον αντίπαλό του Changpeng Zhao. γιατί βρισκόταν στα όρια της αφερεγγυότητας. 

Κανείς δεν το είδε αυτό να έρχεται, επειδή ο Bankman-Fried θεωρήθηκε ως το θεσμικό πρόσωπο της βιομηχανίας κρύπτο, εκείνο που πιέζει για βέλτιστες πρακτικές. Μαθαίνοντας ότι οι εταιρείες του – το ανταλλακτήριο κρύπτο FTX.com και η Alameda Research, μια πλατφόρμα συναλλαγών – αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, οι επενδυτές αναρωτήθηκαν αν υπήρχαν άλλοι σκελετοί.

Αυτοί οι φόβοι έχουν προκαλέσει κρίση εμπιστοσύνης που έχει επηρεάσει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin, το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, έχασε σχεδόν το 17% της αξίας του τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι μετοχές της Coinbase και της Robinhood, δύο πλατφορμών αγοράς και πώλησης κρυπτονομισμάτων, βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση μετά την αποκάλυψη της καταστροφής του Bankman-Fried. .

Το FUD είναι το ζήτημα

Τίποτα από αυτά δεν προκαλεί τόσο μεγάλη έκπληξη για τον Burry. Πιστεύει ότι η βιομηχανία κρύπτο πληρώνει για την απόρριψη των ανθρώπων που αμφισβητούν έστω και ελαφρώς τη βιωσιμότητα των έργων και των προϊόντων.

Προειδοποιεί ότι η βιομηχανία κρύπτο δεν υποστηρίζει ούτε ανέχεται την αντίφαση. Τα μόνα έγκυρα επιχειρήματα είναι εκείνα που διαφημίζουν τον κλάδο και προβλέπουν ότι οι τιμές των κρυπτονομισμάτων θα συνεχίσουν να αυξάνονται, να αυξάνονται και να αυξάνονται. Βασικά είναι η στάση ότι είτε είσαι μαζί μας είτε σε φιμώνουν λέγοντας ότι είσαι FUD, αρκτικόλεξο για τον Φόβο, την Αβεβαιότητα και την Αμφιβολία.

“Το ίδιο το ακρωνύμιο FUD χρησίμευσε για να ελαχιστοποιήσει την ανοησία στην οποία εμπλέκονται τόσοι πολλοί”, έγραψε ο Burry στο Twitter στις 8 Νοεμβρίου. “Ανεξάρτητα από το πόσο λογικό είναι ένα επιχείρημα, αν είναι αντίθετο με την ανοδική αφήγηση, άξιζε την περιφρόνηση ως FUD. Λοιπόν. Λοιπόν. Καλά.” 

Όπως συχνά, ο επενδυτής διέγραψε το μήνυμα.

Το FUD χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία κρύπτο για να ελαχιστοποιήσει την τρέλα του τομέα, είπε ο Burry.

Είναι πράγματι ένα αρκτικόλεξο που χρησιμοποιείται ευρέως στον χώρο των κρυπτονομισμάτων όταν οι άνθρωποι μοιράζονται αρνητικές πληροφορίες σχετικά με τα κρυπτονομίσματα στο διαδίκτυο. Το άτομο που μοιράζεται μπορεί να κατηγορηθεί ότι διαδίδει “FUD” ή ότι άτομα που πωλούν ένα περιουσιακό στοιχείο το κάνουν από “FUD”.

Αποδοκιμάζεται πολύ από τους κρυπτοευαγγελιστές που προτιμούν το FOMO, το οποίο σημαίνει Fear of Missing Out. Το τελευταίο είναι ένα ακρωνύμιο κρύπτο που χρησιμοποιείται γενικά για το άγχος της απώλειας χρημάτων.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.thestreet.com/investing/cryptocurrency/big-short-michael-burry-says-crypto-crash-has-one-reason

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X