Cryptonea

Uncategorized

Τα Crypto δεν είναι πλέον στους 10 πιθανούς κινδύνους που αναφέρονται περισσότερο: Έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ

Οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας, ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, οι υψηλότερες τιμές της ενέργειας, ο αυξανόμενος πληθωρισμός, η πανδημία COVID-19 και οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο εμφανίστηκαν ως μερικές από τις πιο πιεστικές ανησυχίες οικονομικού κινδύνου.

Ενώ οι υποστηρικτές της παραδοσιακής χρηματοδότησης παραμένουν πρόθυμοι να απορρίψουν το Bitcoin και το οικοσύστημα κρύπτο ως χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι, μια έρευνα που διεξήχθη από την Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης – μία από τις 12 ομοσπονδιακές τράπεζες αποθεματικών των Ηνωμένων Πολιτειών – αποκάλυψε 11 παράγοντες που επισκιάζουν τα κρυπτονομίσματα όσον αφορά τον κίνδυνο το 2022.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι ξένες εκχωρήσεις, ο COVID-19 και οι υψηλές τιμές ενέργειας βρέθηκαν να είναι μερικοί από τους πιο αναφερόμενους πιθανούς κινδύνους για την οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα της κεντρικής τράπεζας που δημοσιεύτηκε από το Federal Reserve System.

Αποτελέσματα έρευνας της Federal Reserve Bank of New York. Πηγή: Federal Reserve System

Από τους 14 παράγοντες που αποτελούν οικονομικό κίνδυνο, τα κρύπτο βρίσκεται στην 11η θέση – αποκαλύπτοντας μια αλλαγή στη νοοτροπία των επενδυτών λόγω των συνεχιζόμενων προσπαθειών των επιχειρηματιών κρύπτο να εκπαιδεύσουν τις μάζες.

Μερικές από τις πιεστικές ανησυχίες κινδύνου που έθεσαν οι ερωτηθέντες σχετίζονταν με τη μάχη για την εξουσία των παγκόσμιων οικονομιών, η οποία περιλαμβάνει τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας, τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, τις υψηλότερες τιμές ενέργειας, τον αυξανόμενο πληθωρισμό, την πανδημία COVID-19 και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. αναφέρετε μερικά.

Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί τη θέση της κατά των κρυπτονομισμάτων όσον αφορά την αξιολόγηση των κινδύνων στις επενδύσεις σε κρύπτο. Επισήμανε στην έκθεση ότι επιλεγμένα κρυπτονομίσματα — συμπεριλαμβανομένων των BTC, Ether,BNB,Cardano και XRP έχουν πτώση περίπου 69 τοις εκατό σε αξία σε σύγκριση με την κορύφωση του Νοεμβρίου 2021, προσθέτοντας ότι:

«Η κερδοσκοπία και η όρεξη για κινδύνους φαίνεται να είναι οι κύριες κινητήριες δυνάμεις των τιμών των κρυπτονομικών περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες έχουν καταγράψει μεγάλες διακυμάνσεις τα τελευταία χρόνια».

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε επίσης την κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra , τονίζοντας ότι οι οντότητες που είχαν άμεση έκθεση στο σταθερό TerraUSD (UST) βρέθηκαν σε οικονομική δυσπραγία, οδηγώντας μερικές φορές σε χρεοκοπία.

Στην άλλη άκρη του κόσμου, η Ινδία ξεκίνησε το εγχώριο ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) για το τμήμα χονδρικής.

Ενώ η χώρα εξακολουθεί να αντιτίθεται στην ιδέα της ενσωμάτωσης κρυπτονομισμάτων, στο πιλοτικό έργο συμμετείχαν εννέα τοπικές παραδοσιακές τράπεζες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι State Bank of India, Bank of Baroda, Union Bank of India, HDFC Bank, ICICI Bank, Kotak Mahindra. Τράπεζα, Yes Bank, IDFC First Bank και HSBC.

Σχετικές αναφορές υποδεικνύουν ότι η κεντρική τράπεζα της Ινδίας — η Reserve Bank of India (RBI) — σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την ψηφιακή ρουπία για το τμήμα λιανικής εντός ενός μήνα σε επιλεγμένες τοποθεσίες.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/crypto-no-more-in-top-10-most-cited-potential-risks-us-central-bank-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X