Cryptonea

Uncategorized

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις εκλογές στις ΗΠΑ καθώς η αγορά κρύπτο διαπραγματεύεται λοξά

Τα κρυπτονομίσματα διαπραγματεύθηκαν σταθερά τη Δευτέρα, καθώς όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν εάν ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα έχει υποστηρικτικό νομοθετικό σώμα ή θα υποβιβαστεί στο καθεστώς του κουτσού για τα επόμενα δύο χρόνια της πρώτης του θητείας.

Η χρηματιστηριακή αγορά κατάφερε να δει κάποια κέρδη ενόψει των εκλογών, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ανακτήσουν τις απώλειες που είχαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, με τους S&P, Dow και Nasdaq να καταφέρνουν να κλείσουν την ημέρα στο πράσινο, με άνοδο 0,96%, 1,31% , και 0,85%, αντίστοιχα.

Δεδομένα από το TradingView δείχνουν ότι οι ταύροι του Bitcoin ( BTC ) έπρεπε να ανακάμψουν από μια επίθεση νωρίς το πρωί από αρκούδες που έριξαν το κορυφαίο κρύπτο στο ημερήσιο χαμηλό των 20.590 $ προτού πραγματοποιήσουν ανάκαμψη πίσω από την υποστήριξη στα 20.700 $, όπου διεξάγεται τώρα η μάχη για τον έλεγχο .

Διάγραμμα 4 ωρών BTC/USD. Πηγή: TradingView

Παρά την αδυναμία που παρατηρήθηκε τη Δευτέρα, η τιμή του Bitcoin παρέμεινε «σε ανοδική τάση στο ημερήσιο ραβδόγραμμα αφού έφτασε σε υψηλό σχεδόν δύο μηνών την περασμένη Παρασκευή», σύμφωνα με τον ανώτερο τεχνικό αναλυτή της Kitco Jim Wyckoff, ο οποίος συμβούλεψε ότι «οι ταύροι έχουν βραχυπρόθεσμα τεχνικό πλεονέκτημα και συνεχίζουν να αγωνίζονται για να διατηρήσουν ζωντανή την ανοδική τάση των τιμών».

Η ικανότητα της BTC να διατηρήσει την ανοδική της τάση πιθανότατα επηρεάστηκε από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς των τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με τον Ben McMillan, CIO της IDX Digital Asset, ο οποίος σημείωσε ότι τα σαφέστερα μηνύματα από τη Fed βοήθησαν στην άρση κάποιας αβεβαιότητας από την αγορά.

“Η τελευταία συνάντηση και τα σχόλια της FOMC προκάλεσαν τις αγορές να προσαρμόσουν εκ νέου τις προσδοκίες γύρω από το επιτόκιο τερματικών, αλλά με αυτόν τον τρόπο, αφαιρέθηκε κάποια αβεβαιότητα. Όπως περιμέναμε, φαίνεται ότι εμφανίζεται ως μια πρώιμη προσφορά ανάληψης κινδύνου για κρύπτο », είπε ο ΜακΜίλαν.

Όσον αφορά το τι να περιμένουμε γύρω στα μεσοπρόθεσμα, ο CIO σημείωσε ότι «Ιστορικά, οι αγορές κινδύνου ήταν ουσιαστικά στάσιμες μέχρι και μετά τα ενδιάμεσα όπου σημειώθηκε ράλι. Αν και φέτος είναι προφανώς περισσότερο η εξαίρεση παρά ο κανόνας, δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε κάτι παρόμοιο.»

Κοιτάζοντας μπροστά στην έκθεση ΔΤΚ

Ενώ οι τίτλοι των ειδήσεων επικεντρώνονται στα μεσοπρόθεσμα, τα αποτελέσματα είναι απίθανο να επηρεάσουν πολύ την αγορά κρύπτο, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αναλυτή κρύπτο Michaël van de Poppe, ο οποίος αντ ‘αυτού επεσήμανε ένα άλλο γεγονός που θα συμβεί αργότερα αυτή την εβδομάδα που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Και για όσους έχουν κουραστεί από την πλάγια δράση των τιμών τους τελευταίους έξι μήνες, ο ψευδώνυμος αναλυτής κρύπτο Rekt Capital δημοσίευσε το ακόλουθο tweet τονίζοντας την ιστορική απόδοση του BTC.

Πτωτικά τα altcoins ενόψει των εκλογών

Η αγορά altcoin είδε εκτεταμένη αδυναμία ενόψει των μεσοπρόθεσμων, με τη συντριπτική πλειονότητα των μάρκων στα 200 κορυφαία που διαπραγματεύονται στο κόκκινο για την ημέρα καθώς οι έμποροι περιμένουν στο περιθώριο.

Ημερήσια απόδοση της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Πηγή: Coin360

Σημαντικοί κερδισμένοι την ημέρα περιλαμβάνουν αύξηση 12,75% για το Livepeer (LPT) και ένα ζευγάρι κερδών 7,7% για το Chainlink (LINK) και το COTI (COTI).

Το συνολικό ανώτατο όριο της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται πλέον στα 1,038 τρισεκατομμύρια δολάρια και το ποσοστό κυριαρχίας του Bitcoin είναι 38,5%.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.kitco.com/news/2022-11-07/All-eyes-are-on-elections-in-the-U-S-as-the-crypto-market-trades-sideways.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X