Cryptonea

Uncategorized

Οι νομοθέτες των ΗΠΑ ‘ανησυχούν βαθιά’ ότι η SEC θεσπίζει κανόνες πολύ γρήγορα, χωρίς επαρκή ανατροφοδότηση

Δύο αμερικανοί νομοθέτες ζήτησαν απαντήσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) σχετικά με τη διαδικασία θέσπισης κανόνων. Το αίτημά τους ακολούθησε την τελευταία έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή της SEC που «εγείρει σημαντικές ανησυχίες ότι η υπηρεσία προσπαθεί να θεσπίσει πάρα πολλούς κανόνες, πολύ γρήγορα».

«Η SEC θεσπίζει κανόνες χωρίς επαρκή ανατροφοδότηση»

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Pat Toomey (R-PA) και ο εκπρόσωπος Patrick McHenry (R-NC) έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), Gary Gensler, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία θέσπισης κανόνων του οργανισμού την Τετάρτη.

Η επιστολή αναφέρεται σε πολλά ζητήματα που εντοπίστηκαν στην έκθεση του Οκτωβρίου που δημοσιεύθηκε από τον Γενικό Επιθεωρητή της SEC (IG), ένα ανεξάρτητο γραφείο που διεξάγει, εποπτεύει και συντονίζει ελέγχους και έρευνες των προγραμμάτων και των λειτουργιών της SEC.

Ο γερουσιαστής Toomey έγραψε στο Twitter την Παρασκευή:

Με ανησυχεί βαθύτατα η έκθεση της IG που διαπιστώνει ότι η SEC θεσπίζει κανόνες χωρίς επαρκή σχόλια.

Η επιστολή αναφέρει ότι η έκθεση της IG «εγείρει σημαντικές ανησυχίες ότι ο οργανισμός προσπαθεί να θεσπίσει πάρα πολλούς κανόνες, πολύ γρήγορα – σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιώντας έκτακτο προσωπικό με μικρή ή καθόλου εμπειρία στη θέσπιση κανόνων – εις βάρος των επενδυτών, των επιχειρήσεων και των αμερικανικών κεφαλαιαγορών .»

Η έκθεση της IG σημειώνει ότι από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η SEC πρότεινε 26 νέους κανόνες, οι οποίοι ήταν υπερδιπλάσιοι από ό,τι πρότεινε όλο το 2021 και περισσότεροι από ό,τι είχε προτείνει σε καθένα από τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, ο βουλευτής McHenry έγραψε στο Twitter: «Μια καταδικαστική νέα έκθεση της IG ρίχνει φως στην απερίσκεπτη ηγεσία του Gary Gensler στην SEC». Έκρινε:

Η προσπάθεια του προέδρου Gensler να επιβάλει μια προοδευτική ατζέντα μέσω των κεφαλαιαγορών μας παίρνει πόρους από τη βασική αποστολή της SEC — συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των επενδυτών.

Η επιστολή συνεχίζει:

Αποκλείοντας σε μεγάλο βαθμό αυτά τα γραφεία από τη διαδικασία δημιουργίας κανόνων, το γραφείο σας έχει περιορίσει την ευκαιρία να παρέχει σημαντικά και ουσιαστικά σχόλια σχετικά με τον αντίκτυπο των σχεδίων κανόνων στους επενδυτές και τις μικρές επιχειρήσεις.

Οι νομοθέτες ολοκλήρωσαν την επιστολή τους με μια λίστα ερωτήσεων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η SEC σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που προσδιορίζονται στην έκθεση του IG. Ζήτησαν από τον Γκένσλερ να απαντήσει το αργότερο στις 16 Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις βουλευτές έστειλαν επιστολή στον Γκένσλερ κατηγορώντας τον για «υποκριτική κακοδιαχείριση της SEC», δηλώνοντας ότι ο πρόεδρος αρνήθηκε να εφαρμόσει αυτό που κηρύττει. Ο Gensler έχει επίσης επικριθεί για την υιοθέτηση μιας προσέγγισης με επίκεντρο την επιβολή στη ρύθμιση της βιομηχανίας κρύπτο.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/us-lawmakers-deeply-concerned-that-sec-is-enacting-rules-too-quickly-without-sufficient-feedback/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X