Uncategorized

Το Instagram δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες mint και να πουλούν NFT.Δείτε πώς το χρησιμοποιεί ένας δημιουργός OG

«Αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», λέει ο Olive Allen, ένας από τους δημιουργούς κρυπτονομισμάτων που δοκιμάζουν τη νέα λειτουργία NFT του Instagram.

Αν υπήρχε ένα πλεονέκτημα από το πολύ κακόφημο rebrand του Facebook τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ήταν η Zuckerberg Inc. που τηλεγράφησε την αποφασιστικότητά της να στραφεί και να κερδίσει χρήματα από το metaverse.

Το πρώτο έτος του Meta ήταν μια καταστροφή . Η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει πέσει σχεδόν 75%, το τμήμα Reality Labs λειτούργησε με ζημία 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το Horizon Worlds, η υπογραφή της εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας, έχει δει το ένα τρίτο των χρηστών να αποχωρούν από τον Φεβρουάριο. Ώρα, ίσως, για ένα στοίχημα χωρίς ρίσκο: NFT στο Instagram.

Στις 2 Νοεμβρίου, η Meta ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του Instagram θα μπορούν σύντομα να κόβουν, να επιδεικνύουν και να πουλούν NFT (ή ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα, όπως προτιμά να τα αποκαλεί) στην πλατφόρμα με την ευγενική προσφορά του blockchain Polygon, που εκτιμάται για την ταχύτητα και την επεκτασιμότητα του. Τον Μάιο, η Meta έδωσε στους χρήστες τη δυνατότητα να συνδέσουν τον λογαριασμό τους στο Instagram με ένα κρυπτοβαλτάκι και να μοιράζονται ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα στο προφίλ τους. Τώρα, η πλατφόρμα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για να γίνει μια αγορά NFT.

Πρώτον, στο πλαίσιο της ετήσιας Εβδομάδας Δημιουργού, δοκιμάζει τη λειτουργία με μια ομάδα καλλιτεχνών κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων των Amber Vittoria, Refik Anadol, Drift και Diana Sinclair.

Η σειρά περιλαμβάνει την Olive Allen, την ψηφιακή καλλιτέχνιδα με έδρα τη Νέα Υόρκη που πούλησε το πρώτο NFT σε μια έκθεση τέχνης το 2021 και της οποίας οι παιχνιδιάρικες απεικονίσεις προβάτων, αρκουδιών και μάλιστα της ίδιας διαπραγματεύονται για δεκάδες χιλιάδες σε αγορές NFT.

«Η νέα δυνατότητα θα επιτρέψει σε όλους να δημιουργήσουν NFT», είπε ο Άλεν στο Artnet News. «Θα επιτρέψει στους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς περιεχομένου να βρουν νέους τρόπους για να συνδεθούν με τις κοινότητές τους. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση προς τη μαζική υιοθέτηση και τη δημιουργία μετασυμβόλων».

Ευγενική παραχώρηση Meta

Η κίνηση του Meta φτάνει σε μια περίεργη στιγμή για το κίνημα της κρυπτοτέχνης. Τα NFT που δεν ανήκουν πλέον αποκλειστικά σε εξειδικευμένες διαδικτυακές κοινότητες, έχουν περάσει από μια περίοδο άγριας κερδοσκοπίας και αποτελούν πλέον το ενδιαφέρον μεγάλων μουσείων και γκαλερί. Εάν η κυκλοφορία του Meta είναι επιτυχής – μια κίνηση που φαίνεται πιθανό να ακολουθήσει το Twitter – τα NFT θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικά mainstream.

Έχοντας προηγουμένως ενσωματωμένες και ενισχυμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου για προμηθευτές, η πλατφόρμα NFTs θα μπορούσε να αποδειχθεί παρόμοια ευεργεσία για τα δημιουργικά, βελτιστοποιώντας τη διαδικασία άντλησης εσόδων από τους ακόλουθους. Με τον καιρό, η Meta θα ελπίζει επίσης να επωφεληθεί, αν και έχει ανακοινώσει ότι δεν θα αρχίσει να χρεώνει τέλη για τη δημιουργία ή την πώληση NFT μέχρι το 2024.

«Σκοπεύω να κόψω μια μικρή συλλογή», ​​είπε ο Άλεν. “Τα περισσότερα κομμάτια θα είναι προσιτά, έτσι ώστε οι νέοι σε NFT να μπορούν να ενταχθούν στην κοινότητα και να αισθάνονται ότι περιλαμβάνονται.” Όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται για τη δημιουργία εσόδων από τους ακόλουθούς της στο Instagram, η καλλιτέχνης, της οποίας η πρώτη ατομική έκθεση IRL πραγματοποιήθηκε στην Postmasters Gallery τον Μάιο, είπε ότι ήταν τιμή που θα την ωθούσε να δημιουργήσει περισσότερες μοναδικές εμπειρίες για τους κατόχους της NFT.

Ο Άλεν πιστεύει ότι αυτή η πρώτη παρτίδα ψηφιακών συλλεκτικών ειδών στο Instagram μπορεί ακόμη και να προκαλέσει μια μίνι ανάκαμψη στην αγορά: «Η κοινότητα είναι ενθουσιασμένη με την κυκλοφορία. Οι ιστορικοί του NFT το βλέπουν ως μια άλλη ευκαιρία να συλλέξουν πρωτιές».

Μετά από μια ταραγμένη χρονιά, το Μέτα θα προσεύχεται να έχει δίκιο.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.artnet.com/market/instagram-is-trying-out-a-new-feature-allowing-users-to-mint-and-sell-nfts-heres-how-one-og-creator-is-using-it-2204752

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X