Uncategorized

Η Fed και όχι ο νέος πρωθυπουργός είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που επηρεάζει τα κρυπτονομίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το 2022 ήταν μια ασταθής χρονιά σε πολλά μέτωπα, καθώς οι πόλεμοι, η ύφεση των αγορών και οι πολιτικές ανατροπές έχουν κρατήσει τόσο τους πολίτες όσο και τους επενδυτές ανήσυχους. 

Μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες της χρονιάς ήταν η αναταραχή και ο κύκλος εργασιών στο γραφείο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, που είδε τρεις διαφορετικούς ηγέτες σε διάστημα τεσσάρων μηνών εν μέσω πολιτικών σκανδάλων και επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών. 

Τώρα που ο Ρίσι Σουνάκ ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός, τα πράγματα έχουν αρχίσει να ηρεμούν και οι χρηματοπιστωτικές αγορές απολαμβάνουν κάποια σταθερότητα σε μια χώρα που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες αντιμετώπιζε την προοπτική να διασώσει το συνταξιοδοτικό της σύστημα. 

Σχετικά με το πώς ο νέος Πρωθυπουργός θα μπορούσε να επηρεάσει την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στη χώρα, ο Jake Boyle, Chief Commercial Officer στον μεσίτη κρυπτονομισμάτων Caleb & Brown, σημείωσε ότι «από όλους τους πρόσφατους PM που είχαμε σε αυτήν την άκρη του κόσμου, είναι ο μόνος που έχει πει ενεργά πράγματα που θα ερμηνευόταν ως θετικό συναίσθημα για τα κρυπτονομίσματα». 

Ο Boyle, ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο, τόνισε το γεγονός ότι η Sunak έχει κάνει αναφορά σε ορισμένα έργα nonfungible token (NFT) με τα οποία είναι εξοικειωμένοι οι λάτρεις των κρύπτο συμπεριλαμβανομένων των Bored Ape Yacht Club και crypto punks κάτι που δείχνει μια βαθύτερη γνώση του τομέα από το μέσο κοινό. Έχει επίσης υποστηρίξει μια προσέγγιση καλαθιού νομισμάτων όταν ρωτήθηκε για τη συζήτηση Bitcoin εναντίον Ethereum, η οποία σηματοδοτεί μια καλύτερη κατανόηση της υπόσχεσης που έχουν να προσφέρουν τα έργα εκτός των δύο κύριων κρυπτογράφησης. 

Ο κύριος τομέας ανησυχίας που σχετίζεται με το Sunak είναι η εστίασή του στα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDC). Ο Boyle είπε ότι πολλοί επενδυτές κρυπτονομισμάτων, ειδικά οι πρώτοι που υιοθέτησαν τα κρυπτονομίσματα, θα έλεγαν ότι αυτή η εστίαση «έρχεται σε αντίθεση με την όλη ιδέα του κρυπτονομίσματος να είναι κάτι που γεννήθηκε μετά την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση του 2008». 

Το Crypto «προορίζεται να είναι περισσότερη «δύναμη για τους ανθρώπους» και «στο Διαδίκτυο, την τεχνολογία και τα μαθηματικά εμπιστευόμαστε» – σε αντίθεση με το «στην κυβέρνηση που εμπιστευόμαστε», επομένως είναι λίγο μια κατάσταση «catch-22»», Boyle είπε.

Από τη θετική πλευρά, η εξερεύνηση των CBDC δείχνει ότι η κυβέρνηση διερευνά ενεργά τις πιθανές εφαρμογές της τεχνολογίας blockchain στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι βλέπουν ένα μέλλον στον κλάδο, πρόσθεσε. 

Ενώ επί του παρόντος υπάρχουν νομοσχέδια που λειτουργούν μέσω του νομοθετικού συστήματος τόσο του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και των ΗΠΑ, πολλές τέτοιες εξελίξεις έχουν σταματήσει ή δεν έχουν παράγει νέες ενημερώσεις, κάτι που είπε ο Boyle δείχνει ότι οι κυβερνήσεις επικεντρώνονται σε μεγαλύτερα ζητήματα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι στα κρύπτο η κεφαλαιοποίηση της αγοράς είναι μόνο περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. 

«Απλώς δεν είναι αρκετά μεγάλο για να δικαιολογεί ότι είναι ένα σημαντικό σημείο εστίασης για μια οικονομία και μια πολιτική σφαίρα που είναι τόσο χαοτική όσο αυτή τη στιγμή», είπε ο Boyle. 

Η πρόσφατη κατάρρευση της βρετανικής λίρας οδήγησε σε σύγχυση και αβεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών που τώρα απλώς αναζητούν έναν τρόπο να διατηρήσουν την αξία τους, παρόλο που κατάφερε να ανακτήσει ορισμένες από τις απώλειές της έναντι του δολαρίου ΗΠΑ μετά τον διορισμό του Sunak.

«Στο τέλος της ημέρας, ενώ φαίνεται ότι η αλλαγή στο PM είναι καλό για τα κρυπτονομίσματα, αν έπρεπε να κάνω μια εικασία, θα έλεγα ότι η νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα είναι πολύ πιο κάτω στη λίστα των προτεραιοτήτων, δυστυχώς». πρόσθεσε ο Μπόιλ. 

Η ανάγκη για ρυθμίσεις

Σχετικά με το θέμα της θεσμικής υιοθέτησης, ο Boyle πρότεινε ότι είναι απίθανο η πλειονότητα των ιδρυμάτων να εμπλακεί στην κρυπτογράφηση έως ότου εγκριθούν σαφείς κανονισμοί, καθώς οι περισσότεροι προτιμούν να έχουν ένα σταθερό, προβλέψιμο ρυθμιστικό πλαίσιο για να γνωρίζουν τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται. 

Οι μικροεπενδυτές, από την άλλη πλευρά, ασχολούνται λιγότερο με τους κανονισμούς και συνήθως λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις με βάση διάφορους παράγοντες επιρροής, ανεξάρτητα από τη ρυθμιστική στάση της κυβέρνησης. 

«Ήταν πολύ, πολύ σπάνιο που είχαμε πελάτες που έλεγαν «καλά, δεν πρόκειται να επενδύσω επειδή το είπε ο Πρωθυπουργός», ή «Δεν πρόκειται να επενδύσω για αυτόν τον λόγο», », πρόσθεσε ο Μπόιλ. 

Μετά την πρόσφατη βουτιά και την ανάκαμψη της λίρας, η Caleb & Brown είδε μια αύξηση στις εγγραφές πελατών, τον όγκο συναλλαγών και τον αριθμό των συναλλαγών, υπογραμμίζοντας την ώθηση πολλών να εντοπίσουν ένα ασφαλές μέρος για να διατηρήσουν τον πλούτο τους. 

«Σχεδόν κάθε μέτρηση που χρησιμοποιούμε ως εταιρεία για να δώσουμε μια ένδειξη για το εάν οι πελάτες είναι ενεργοί ή όχι, είτε από κλήσεις έως email, αφοσίωση πελατών, καφές, συναντήσεις, ανεξάρτητα από το μέτρο που είναι, έχουν αυξήθηκε σημαντικά από τότε που το Bitcoin και ο Ether σημείωσαν ράλι περισσότερο από 10% κοντά στα τέλη Οκτωβρίου», δήλωσε ο Boyle. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των 23.000 εμπορικών πελατών της εταιρείας είναι πελάτες λιανικής. Οι διάφοροι τύποι πελατών που εξυπηρετούνται περιλαμβάνουν άτομα υψηλής καθαρής αξίας, οικογενειακά καταπιστεύματα και εταιρικούς λογαριασμούς. Ενώ οι περισσότεροι λογαριασμοί είναι λιανικοί, οι θεσμικοί πελάτες τείνουν να βρίσκονται πίσω από τα μεγαλύτερα μεγέθη εντολών συναλλαγών στην πλατφόρμα. 

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.kitco.com/news/2022-11-04/The-Fed-and-not-the-new-PM-is-the-biggest-factor-influencing-crypto-in-the-UK.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X