Cryptonea

Uncategorized

Εξαγριωμένοι οι χρήστες του Huobi Exchange μετά τη μετατροπή των GALA Holdings σε “Meme Token”

Η κίνηση ήρθε μετά από ένα σφάλμα που ανάγκασε μια υπηρεσία γεφύρωσης να επανακυκλοφορήσει την wrapped έκδοση του GALA που διαπραγματεύεται στο Binance Smart Chain, προκαλώντας ευρεία σύγχυση.

Το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Huobi διέγραψε το ζεύγος συναλλαγών GALA /USDT την Παρασκευή, αφού μια τυλιγμένη έκδοση του διακριτικού, το pGALA, κατέστη προσωρινά άχρηστη αφού οι εκδότες του βρήκαν πρόβλημα με τον κωδικό γέφυρας .

Οι χρήστες Huobi που αγόρασαν μάρκες GALA μετά το περιστατικό είδαν τα νομίσματά τους να μετατρέπονται σε “pGALA”, που ονομάστηκαν από την έκδοση που θα συνταξιοδοτηθεί σύντομα της διαπραγμάτευσης διακριτικών GALA στο Binance Smart Chain.

Σε μια επίσημη δήλωση στον ιστότοπό της, η Huobi αναφέρθηκε στη νέα της έκδοση pGALA ως “meme token”, σημειώνοντας ότι “δεν σχετίζεται με το αρχικό διακριτικό GALA”.

Οι αγοραστές του εσφαλμένου διακριτικού GALA στο Huobi – συμπεριλαμβανομένων πολλών εταιρειών που διαπραγματεύονται την αγορά – είναι «εξοργισμένοι» που τα κουπόνια GALA τους έχουν μετατραπεί στην έκδοση του διακριτικού pGALA της Huobi, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει το θέμα.

«Η Huobi θα διαγράψει το ζεύγος GALA/USDT στις 12:30 (UTC) σήμερα και θα μετονομάσει το GALA σε pGALA», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση . Η διαπραγμάτευση του νέου ζεύγους pGALA/USDT στο Huobi σταμάτησε από την ώρα του Τύπου.

Σε μια επακόλουθη ανακοίνωση , η Huobi είπε ότι θα «μετατρέψει τα στοιχεία pGALA (πρώην GALA) των χρηστών που πληρούν τις προϋποθέσεις εξαργύρωσης σε στοιχεία GALA (νέο GALA) σε αναλογία 1:1». Δεν είναι σαφές, ωστόσο, πώς οι κάτοχοι οποιωνδήποτε κουπονιών GALA που έχουν μετατραπεί θα μπορούν να διαπραγματεύονται τις συμμετοχές τους στο Huobi χωρίς ένα ζεύγος συναλλαγών GALA.

Η Huobi και η Gala Games, η εταιρεία πίσω από το διακριτικό GALA, δεν απάντησαν αμέσως σε ένα αίτημα για σχολιασμό.

Τι συνέβη

Η ανακοίνωση του Huobi ήρθε μετά από ένα αινιγματικό συναλλακτικό snafu την Πέμπτη. Μετά από ένα περιστατικό την Πέμπτη που προκάλεσε πτώση του διακριτικού GALA κατά περίπου 20% στις περισσότερες πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτογράφησης, η τιμή του GALA στο Huobi έπεσε πολύ περισσότερο στο μηδέν. Ορισμένοι χρήστες αγόρασαν τα διακριτικά με μεγάλη έκπτωση προκειμένου να επωφεληθούν από τη φαινομενική ευκαιρία αρμπιτράζ.

Ο λόγος για την αρχική πτώση της τιμής προήλθε από έναν μπερδεμένο ελιγμό που πραγματοποίησε η pNetwork – μια εταιρεία που κλειδώνει το GALA στο blockchain Ethereum και το επαναφέρει ως “pGALA” στο Binance Smart Chain. Όταν το pNetwork βρήκε μια ευπάθεια στον κώδικα γεφύρωσής του, εκτέλεσε μια επίθεση «λευκού καπέλου» στο δικό του διακριτικό – κόβοντας δισεκατομμύρια νέα tokens pGALA και τα χρησιμοποιεί για να αποστραγγίσει τις αποκεντρωμένες ανταλλαγές που επιτρέπουν στους χρήστες να ανταλλάσσουν μεταξύ του pGALA και άλλων BSC- με βάση μάρκες. Η κίνηση ουσιαστικά επέτρεψε στο pNetwork να αναλάβει τον έλεγχο των κεφαλαίων των χρηστών.

Το δηλωμένο σχέδιο του pNetwork είναι να δημιουργήσει μια νέα, σταθερή έκδοση του token pGALA κάποια στιγμή σύντομα. Είπε ότι θα αναδιανείμει αυτά τα νέα διακριτικά – μαζί με τα κεφάλαια που αποστράγγιζε από τις ομάδες συναλλαγών pGALA – πίσω στους χρήστες στις ίδιες ακριβώς ποσότητες που είχαν πριν από την αυτοεκμετάλλευση.

Στο μεσοδιάστημα, ενθάρρυνε τους χρήστες και τις πλατφόρμες ανταλλαγών να σταματήσουν τις συναλλαγές με το buggy, που σύντομα θα καταργηθεί το διακριτικό pGALA.

Αν και ορισμένοι έμποροι και εταιρείες ανταλλαγής έλαβαν το σύνθημα του pNetwork, η Huobi προφανώς συνέχισε να δέχεται καταθέσεις του token pGALA.

Αν και δεν είναι σαφές πώς ακριβώς χειριζόταν η Huobi τις καταθέσεις του token pGALA, μια εμπορική εταιρεία που μίλησε με την CoinDesk υπέθεσε ότι το χρηματιστήριο δεχόταν το pGALA που βασίζεται σε BSC ως κανονικό GALA – που σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να απορρίψουν το άχρηστο token που βασίζεται στο BSC pGALA στο Huobi και πουλήστε το στο κύριο βιβλίο παραγγελιών GALA.

Αυτό θα εξηγούσε γιατί η τιμή του GALA στο Huobi μειώθηκε τόσο απότομα σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες συναλλαγών – ορισμένοι χρήστες μπορεί εν αγνοία τους να αγόραζαν και να πουλούσαν το παραβιασμένο διακριτικό pGALA αντί για το πραγματικό.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, τα tokens GALA διαπραγματεύονταν περίπου στα 4 σεντς, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/11/04/huobi-exchange-users-furious-after-gala-holdings-are-converted-to-meme-token/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X