crypto related cryptocurrency Investments Markets Solana

Η αγορά είναι καυτή, αλλά το Σολάνα όχι — Τα δεδομένα εξηγούν γιατί η τιμή SOL καθυστερεί

Η τιμή SOL ήταν σε πτωτική τάση 3 μηνών, αλλά η πρόσφατη ροή ειδήσεων και τα γεγονότα θα μπορούσαν να προκαλέσουν αντιστροφή.

Το Solana βρίσκεται σε μια σταθερή πτωτική τάση τους τελευταίους 3 μήνες, αλλά ορισμένοι traders πιστεύουν ότι μπορεί να έπεσε στα 26,80 $ στις 21 Οκτωβρίου. Τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν πολλές εικασίες για τα αίτια της υποαπόδοσης και ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν τον ανταγωνισμό από το Δίκτυο Aptos.

Το blockchain Aptos κυκλοφόρησε στις 17 Οκτωβρίου και ισχυρίζεται ότι διεκπεραιώνει τρεις φορές περισσότερες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο από το Solana. Ωστόσο, μετά από τέσσερα χρόνια ανάπτυξης και εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, το ντεμπούτο της λύσης έξυπνων συμβολαίων layer-1 ήταν μάλλον μη εντυπωσιακό.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι το Solana κατέχει επί του παρόντος κεφαλαιοποίηση αγοράς 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο επίπεδο ονομαστικής τιμής των 32 δολαρίων, κατατάσσοντάς το ως το έβδομο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, εξαιρουμένων των stablecoins. Παρά το μέγεθός του, η απόδοση της SOL από το έτος έως την ημερομηνία αντικατοπτρίζει μια άτονη πτώση 82%, ενώ η ευρύτερη παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώνεται κατά 56%.

Τα ατυχή γεγονότα επηρέασαν αρνητικά την τιμή της SOL


Η πτωτική τάση επιταχύνθηκε στις 11 Οκτωβρίου αφού μια κορυφαία εφαρμογή αποκεντρωμένης χρηματοδότησης στο Δίκτυο Σολάνα υπέστη χακάρισμα 116 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μαντείο της Mango Markets δέχτηκε επίθεση λόγω της χαμηλής ρευστότητας στο εγγενές token Mango (MNGO) της πλατφόρμας, το οποίο χρησιμοποιείται για εξασφαλίσεις. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, το hack αντιπροσώπευε το 9% της συνολικής αξίας του Solana που κλειδώθηκε (TVL) σε έξυπνα συμβόλαια.

Άλλες αρνητικές ειδήσεις εμφανίστηκαν στις 2 Νοεμβρίου καθώς η γερμανική εταιρεία διαχείρισης κέντρων δεδομένων και πάροχος cloud Hetzner άρχισε να μπλοκάρει τη δραστηριότητα που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα. Οι όροι παροχής υπηρεσιών της εταιρείας απαγορεύουν στους πελάτες να εκτελούν κόμβους, να εξορύσσουν και να καλλιεργούν, να σχεδιάζουν και να αποθηκεύουν δεδομένα blockchain. Ωστόσο, οι κόμβοι Solana έχουν άλλους παρόχους αποθήκευσης cloud για να επιλέξουν και η Lido Finance επιβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος για τους επικυρωτές τους είχε μετριαστεί.

Μια δυνητικά πολλά υποσχόμενη συνεργασία ανακοινώθηκε στις 2 Νοεμβρίου αφού το Instagram ενσωμάτωσε την υποστήριξη NFT που βασίζονται στο Solana, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν, να πουλούν και να παρουσιάζουν τις αγαπημένες τους ψηφιακές τέχνες και συλλεκτικά αντικείμενα. Το SOL αντέδρασε αμέσως με αντλία 5,7% σε 15 λεπτά, αλλά επανέλαβε ολόκληρη την κίνηση την επόμενη ώρα.

Για να έχετε μια πιο αναλυτική εικόνα του τι συμβαίνει με την τιμή SOL, οι έμποροι μπορούν επίσης να αναλύσουν τις προθεσμιακές αγορές της Solana για να κατανοήσουν εάν η πτωτική ροή ειδήσεων έχει επηρεάσει το συναίσθημα των επαγγελματιών εμπόρων.

Οι μετρήσεις παραγώγων δείχνουν έναν ασυνήθιστο βαθμό απάθειας


Όποτε υπάρχει σχετική αύξηση στον αριθμό των συμβάσεων παραγώγων που ισχύουν επί του παρόντος, συνήθως σημαίνει ότι εμπλέκονται περισσότεροι έμποροι. Στις προθεσμιακές αγορές, τα long και τα shorts είναι πάντα ισορροπημένα, αλλά η ύπαρξη μεγαλύτερου αριθμού ενεργών συμβολαίων —ανοιχτό ενδιαφέρον— επιτρέπει τη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών που απαιτούν ένα ελάχιστο μέγεθος αγοράς.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, το συνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον για το Σολάνα ήταν αρκετά σταθερό στα 440 εκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, η συνολική θέση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του Polygon εκτινάχθηκε στα 415 εκατομμύρια δολάρια από 153 εκατομμύρια δολάρια στις 3 Οκτωβρίου.

Το token της BNB Chain παρουσίασε παρόμοια τάση φτάνοντας τα 485 εκατομμύρια δολάρια, από 296 εκατομμύρια δολάρια στις 3 Οκτωβρίου.

Με αυτά τα λόγια, το ανοιχτό ενδιαφέρον δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι επαγγελματίες επενδυτές είναι ανοδικοί ή πτωτικοί. Το ετήσιο ασφάλιστρο συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μετρά τη διαφορά μεταξύ των πιο μακροπρόθεσμων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των τρεχόντων επιπέδων της αγοράς spot.

Ο δείκτης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (βασικό επιτόκιο) θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 4% και 8% για να αποζημιώσει τους εμπόρους για το «κλείδωμα» των χρημάτων μέχρι τη λήξη του συμβολαίου. Έτσι, τα επίπεδα κάτω του 2% είναι πτωτικά, ενώ τα νούμερα άνω του 10% δείχνουν υπερβολική αισιοδοξία.

Τα δεδομένα από τη Laevitas δείχνουν ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Solana διαπραγματεύονται με καθυστέρηση τις τελευταίες 30 ημέρες, πράγμα που σημαίνει ότι η τιμή του συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης είναι χαμηλότερη από τα κανονικά χρηματιστήρια spot.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Ether διαπραγματεύονται σε ετήσια βάση 0,5%, ενώ το Bitcoin βρίσκεται στο 2%. Τα δεδομένα είναι κάπως ανησυχητικά για τον Solana, καθώς σηματοδοτούν έλλειψη ενδιαφέροντος από αγοραστές μόχλευσης.

Οι φήμες για την Alameda Research θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη πίεση


Είναι δύσκολο να εντοπιστεί ο λόγος για την τόση απάθεια για τον Σολάνα και ακόμη και την πλήρη κυριαρχία της βραχυπρόθεσμης ζήτησης μόχλευσης. Ακόμη πιο περίεργη είναι η επιρροή της Alameda Research στα έργα Solana. Η Alameda είναι η εταιρεία εμπορίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με επικεφαλής τον Sam Bankman-Fried.

Πρόσφατα, ο έμπορος και η κρυπτονομισματική επιρροή στο Twitter, Hsaka, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το εάν η εταιρεία έχει καταστείλλει την τιμή της SOL ακόμη και μετά την εμφάνιση ανοδικών καταλυτών.

Ολόκληρη η αγορά πιάνει μια προσφορά εν τω μεταξύ η Sol ελίσσεται άσκοπα μετά από δύο υπερανοδικούς καταλύτες σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Η Αλαμέντα ξεβράστηκε. https://t.co/FuGQvMfRcF

— Hsaka (@HsakaTrades) 4 Νοεμβρίου 2022
Είναι πιθανώς πολύ απίθανο οι συμμετέχοντες στην αγορά να ανακαλύψουν πραγματικά τον αντίκτυπο της Alameda Research στην τιμή SOL. Ωστόσο, η θεωρία που έθεσε η Hsaka θα μπορούσε να εξηγήσει τη μάλλον ασυνήθιστη σταθερή ζήτηση για shorts μόχλευσης και το αρνητικό επιτόκιο βάσης. Η εταιρεία αρμπιτράζ και διαπραγμάτευσης αγοράς θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει παράγωγα μέσα για να μειώσει την έκθεσή της χωρίς να πουλήσει SOL στην ανοιχτή αγορά.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι short sellers που χρησιμοποιούν προθεσμιακά μέσα SOL πλησιάζουν σε ρευστοποίηση ή εξάντληση, επομένως το πάνω χέρι τους παραμένει έως ότου η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων δείξει σημάδια ενίσχυσης.

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Author: MARCEL PECHMAN

Article: https://cointelegraph.com/news/the-market-is-hot-but-solana-is-not-data-explains-why-sol-price-is-lagging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X