Uncategorized

Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας κατηγορούν τον Do Kwon για χειραγώγηση της τιμής αγοράς του LUNA

Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, τοπικές αναφορές από τη Νότια Κορέα αποκάλυψαν ότι οι Κορεάτες εισαγγελείς φέρεται να ανακάλυψαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Do Kwon και ένας συνεργάτης του χειραγωγούσαν την τιμή του LUNA, του εγγενούς κρυπτονομίσματος της Terra. Η έκθεση αναφέρει περαιτέρω ότι οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας πιστεύουν ότι ο Kwon κρύβεται στην Ευρώπη.

Τοπική αναφορά ισχυρίζεται ότι οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας έχουν αποδείξεις ότι ο Do Kwon διέταξε έναν συνεργάτη να χειραγωγήσει την τιμή του LUNA

Μια αναφορά που δημοσιεύτηκε από το τοπικό KBS News ισχυρίζεται ότι ο συνδημιουργός του έργου blockchain Terra, Do Kwon , βρίσκεται επί του παρόντος στην Ευρώπη. Η είδηση ​​ανακαλύφθηκε από τον πληροφοριοδότη της Terra, γνωστό ως Φάτμαν, ένα άτομο που δημοσίευε καταδικαστικούς ισχυρισμούς κατά των συνεργατών της Kwon και της Terraform Labs τους τελευταίους μήνες.

«Οι εισαγγελείς της Κορέας έλαβαν μια ιδιωτική συνομιλία μεταξύ του Do Kwon και ενός υπαλλήλου όπου δίνει εντολές για χειραγώγηση της τιμής της αγοράς της LUNA», έγραψε ο Fatman στο Twitter στις 3 Νοεμβρίου 2022. «Επιβεβαίωσαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή διαμένει στην Ευρώπη ως λαθρομετανάστης.”

Ο Fatman μοιράστηκε περαιτέρω το άρθρο του KBS News, το οποίο συνόψιζε τις ίδιες ειδήσεις που περιέγραψε ο πληροφοριοδότης στο tweet. Μιλώντας με τον δημοσιογράφο του KBS News, Lee Do-Yoon, ο αξιωματούχος της Εισαγγελίας της Νότιας Κορέας είπε:

Δεν μπορώ να αποκαλύψω τις λεπτομέρειες, αλλά ήταν ένα ιστορικό συνομιλιών όπου ο CEO Kwon διέταξε συγκεκριμένα χειραγώγηση τιμών.

Η έκθεση λέει ότι ο Do Kwon είναι πλέον παράνομος μετανάστης

Η είδηση ​​ακολουθεί τα αναφερόμενα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο 40 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να έχουν παγώσει από τις αρχές της Νότιας Κορέας. Τα περιουσιακά στοιχεία φέρεται να προέρχονται από τα ανταλλακτήρια κρύπτο Kucoin και Okex. Ο Kwon, ωστόσο, αρνήθηκε ότι η κατάσχεση ήταν τα κεφάλαιά του και είπε ότι δεν χρησιμοποίησε αυτές τις πλατφόρμες συναλλαγών. Ο Kwon έχει επανειλημμένα πει στο κοινό ότι «καταβάλλει μηδενική προσπάθεια για να κρυφτεί».

Ο Kwon έγραψε επίσης tweet στις 3 Νοεμβρίου 2022, όταν είπε “Περίεργα, αυτές οι τελευταίες εβδομάδες ήταν μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής μου”. Το άρθρο του KBS News που έγραψε ο Lee Do-Yoon λέει ότι ο Kwon μπορεί να κρυβόταν στο Ντουμπάι, αλλά ο ρεπόρτερ πρόσθεσε επίσης ότι διαμένει παράνομα στην περιοχή.

«Ο Do Kwon είναι πλέον παράνομος μετανάστης, όπου κι αν βρίσκεται, σε οποιαδήποτε χώρα, και δεν μπορεί να ταξιδεύει νόμιμα μεταξύ χωρών», εξηγεί μια μετάφραση του άρθρου του Lee Do-Yoon στο KBS News.

Εκτός από την αναφορά από το KBS News, που ισχυρίζεται ότι οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας έχουν στοιχεία εναντίον του Kwon, του συνιδρυτή της Terra και συνεργάτες όπως τα μέλη της Luna Foundation Guard (LFG) και ο Νικόλαος Αλέξανδρος Πλατιάς έχουν κατονομαστεί σε ομαδική αγωγή. .

Η αγωγή προέρχεται από τη Σιγκαπούρη και οι ενάγοντες προσπαθούν να μηνύσουν για αποζημίωση 57 εκατομμυρίων δολαρίων. Η δικαστική υπόθεση προέρχεται από 359 πολυεθνικούς επενδυτές που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν οικονομικές δυσκολίες από την κατάρρευση του κρυπτογραφικού οικοσυστήματος της Terra .

Η ομαδική αγωγή εναντίον του Kwon και των συνεργατών του διευθύνεται από τον Julian Moreno Beltran με έδρα την Αυστραλία και τον Douglas Gan κάτοικο της Σιγκαπούρης. Επιπλέον, το έργο κρυπτογράφησης Capapult Finance αποκάλυψε πρόσφατα την ιδέα να δημιουργηθεί ένα «soft-pegged stablecoin» που θα βασίζεται στο blockchain Terra.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/report-south-korean-prosecutors-accuse-do-kwon-of-manipulating-lunas-market-price/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X