Cryptonea

Uncategorized

Ο πρώην πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, λέει ότι η μείωση της προσφοράς greenbacks καθιστά το δολάριο ΗΠΑ ‘καλύτερο κατάστημα αξίας’

Στις 2 Νοεμβρίου 2022, ο Αμερικανός οικονομολόγος και 13ος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίνσπαν, δημοσίευσε ένα άρθρο που λέει ότι οραματίζεται έναν νομισματικό «tailwind» για το δολάριο ΗΠΑ το επόμενο έτος. Ο Γκρίνσπαν αναμένει ότι αυτό θα συμβεί ακόμη και αν η Fed αποφασίσει να στρέψει την περιοριστική νομισματική της πολιτική για να μειώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων ή να τις απαλλάξει εντελώς.

Ο Γκρίνσπαν συζητά τον νόμο του Γκρέσαμ και τον νομισματικό «tailwind» πίσω από το δολάριο ΗΠΑ

Ο Άλαν Γκρίνσπαν μοιράστηκε την άποψή του την Τετάρτη σε μια ανάρτηση ιστολογίου με τίτλο «Νόμος του Γκρέσαμ». Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας περιέγραψε τον νόμο του Γκρέσαμ στο άρθρο του και σημείωσε ότι μπορεί να «απλουστευθεί στην καθομιλουμένη σε «το κακό χρήμα διώχνει το καλό». Ο Γκρίνσπαν τώρα υπηρετεί ως ανώτερος οικονομικός σύμβουλος της Advisors Capital Management και πιστεύει Ένας ισχυρός άνεμος που πνέει προς την κατεύθυνση του δολαρίου θα συνεχίσει να ενισχύει το δολάριο ΗΠΑ.

«Ακόμη κι αν, όπως αναμένουν ορισμένοι προγνωστικοί, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κορυφωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023 και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μπορεί να επιβραδύνει ή ακόμα και να σταματήσει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων, το δολάριο ΗΠΑ θα εξακολουθεί να έχει μια νομισματική ουρά για να το υποστηρίξει», έγραψε ο Γκρίνσπαν. την Τετάρτη. Είπε επίσης ότι τα νομίσματα fiat έχουν κάνει τα παραδείγματα του νόμου του Gresham πολύ πιο σπάνια.

«Δεν υπάρχουν πλέον [διαφορές] στην εγγενή αξία (εμπορεύματος) που κάνουν ένα νόμισμα να ευνοείται έναντι ενός άλλου», λεπτομέρειες της ανάρτησης ιστολογίου του Greenspan. «Ωστόσο, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αντανακλούν ορισμένες από τις δυνάμεις που αρχικά αναγνώρισε ο Γκρέσαμ στην εργασία».

Ο πρώην πρόεδρος της Fed πρόσθεσε:

Η παρούσα ισχύς του δολαρίου ΗΠΑ σε σχέση με τα άλλα παραδοσιακά αποθεματικά νομίσματα είναι ένα παράδειγμα των συμμετεχόντων στην αγορά που επιλέγουν να συσσωρεύσουν αυτό που θεωρούν «καλό χρήμα» – ή τουλάχιστον καλύτερα χρήματα.

Σε αντίθεση με τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα και τους πολιτικούς των ΗΠΑ , ο Γκρίνσπαν πιστεύει ότι τα προγράμματα ποσοτικής σύσφιξης (QT) της Fed είναι χρήσιμα. Ο οικονομικός σύμβουλος εξήγησε περαιτέρω ότι ενώ μερικοί άνθρωποι βλέπουν το QT ως περιοριστικό, κάποιοι έχουν αντιληφθεί την εξαφάνιση του δολαρίου ως ισχυρό αποθεματικό αξίας (SoV). Το δολάριο ανέκαμψε τις τελευταίες 24 ώρες μετά από μια ελαφρά πτώση νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με μετρήσεις που σχετίζονται με τον Δείκτη Νομίσματος Δολαρίου ΗΠΑ (DXY) .

«Ο ελέφαντας στο δωμάτιο σε σχέση με τη συνεχιζόμενη ισχύ του δολαρίου ΗΠΑ στο μέλλον μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι η μείωση κατά 95 δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα στον ισολογισμό της Ομοσπονδιακής Τράπεζας», σημειώνει περαιτέρω ο Γκρίνσπαν. «Το γεγονός ότι η προσφορά δολαρίων ΗΠΑ αναμένεται να μειώνεται σταθερά την καθιστά καλύτερη αποθήκευση αξίας», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Fed.

Το σχόλιο του Γκρίνσπαν ακολουθεί την πρόσφατη τέταρτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και τα σχόλια του Τζερόμ Πάουελ που ακολούθησαν όταν είπε ότι θα ήταν «πολύ πρόωρο» να επιβραδυνθούν οι αυξήσεις επιτοκίων αυτή τη στιγμή.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/former-fed-chair-alan-greenspan-says-decreasing-supply-of-greenbacks-makes-the-us-dollar-a-better-store-of-value/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X