crypto related cryptocurrency DOGE Investments Live Updates Markets

Ο έμπορος Dogecoin εξηγεί γιατί το shorting DOGE έχει πλέον νόημα

Ο ανεξάρτητος αναλυτής της αγοράς θα συντομεύσει ακόμη περισσότερο το Dogecoin εάν ο Elon Musk προχωρήσει στα σχέδιά του να προσθέσει πληρωμές DOGE στο Twitter.

Το Dogecoin έχει αυξηθεί σχεδόν 100% από το τρίμηνο μέχρι την ημερομηνία (QTD) με την ελπίδα ότι ο Elon Musk θα ενσωματώσει το token στην πλατφόρμα Twitter. Ωστόσο, η δυνατότητα της DOGE να συνεχίσει την ανοδική της τάση τις επόμενες εβδομάδες είναι χαμηλή, υποστηρίζει ένας δημοφιλής αναλυτής της αγοράς.

Σύντομο Dogecoin είναι δύσκολο;


Ο ανεξάρτητος αναλυτής της αγοράς GCR είπε ότι έχει μέτρια έλλειψη στο DOGE με βάση την πρόσφατη αντίδραση της τιμής του σε ένα tweet του Musk. Συγκεκριμένα, ο DOGE σχημάτισε μια τοπική κορυφή στα 0,158 $ την 1η Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα, ο Musk μοιράστηκε μια φωτογραφία του κατοικίδιου του Shiba Inu φορώντας ένα t-shirt με το λογότυπο του Twitter.

Η GCR υποστηρίζει ότι το Musk-effect εξασθενεί όταν πρόκειται για την πιθανή ενσωμάτωση του Dogecoin στο Twitter, πράγμα που σημαίνει ότι τα περισσότερα από τα κέρδη έχουν ήδη τιμολογηθεί. Επομένως, εάν συμβεί η πραγματική ενσωμάτωση, πιθανότατα θα γίνει ένα γεγονός που θα πουλήσει τα νέα.

Ξεκινά η διόρθωση υπεραγοράς


Εν τω μεταξύ, το Dogecoin συνέχισε την κίνηση διόρθωσης στις 4 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες αφότου ξεπέρασε στα 0,158 $.

Η τιμή του DOGE έπεσε στα 0,115 $ στις 4 Νοεμβρίου, εν μέρει λόγω των φημών ότι το Twitter σταματά το έργο ανάπτυξης κρυπτονομισματικού portfolio. Αυτό έφερε το καθαρό ποσοστό διόρθωσης του token από την τοπική κορυφή της 1ης Νοεμβρίου σε σχεδόν 27%.

Επιπλέον, η καθοδική κίνηση εμφανίστηκε λόγω των εξαιρετικά υπεραγορασμένων συνθηκών με τον υψηλότερο δείκτη σχετικής αντοχής (RSI) από τον Απρίλιο του 2021.

Η διόρθωση ώθησε την τιμή της Dogecoin να δοκιμάσει ξανά την υποστήριξή της από τον Δεκέμβριο 2021 έως τον Μάιο του 2022 (που ορίζεται από το εύρος των $0,108-$0,124, την κόκκινη γραμμή στο παραπάνω γράφημα) για μια πιθανή απόσυρση. Το νόμισμα μπορεί να φτάσει τα 0,185 $, ένα επίπεδο που συμπίπτει με τη γραμμή 0,236 Fib, εάν συμβεί η ανάκτηση.

Αντίθετα, ένα διάλειμμα κάτω από το εύρος των $0,108-$0,124 θα μπορούσε να έχει ως βασικό στόχο την πτώση του DOGE στα 0,055 $, μειωμένο κατά 55% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Δεδομένα DOGE στην αλυσίδα


Επιπλέον, τα δεδομένα on-chain της Dogecoin αποκαλύπτουν μια σταθερή πτώση στις βασικές μετρήσεις που εισέρχονται στον Νοέμβριο, κάτι που θα μπορούσε να προσθέσει μεγαλύτερη πίεση στις πωλήσεις.

Για παράδειγμα, το ράλι τιμών της DOGE με επικεφαλής το Twitter συνέπεσε με μια απότομη αύξηση του αριθμού συναλλαγών φαλαινών (αξίας άνω των 100.000 $), υποδηλώνοντας ότι υποστήριξαν την ανοδική κίνηση. Αλλά μετά την 1η Νοεμβρίου, λιγότερες φάλαινες έχουν αλληλεπιδράσει με το δίκτυο Dogecoin.

Εν τω μεταξύ, η διανομή προμήθειας Dogecoin σε διευθύνσεις που διαθέτουν μεταξύ 1.000 και 10 εκατομμύρια μάρκες DOGE έχει μειωθεί παράλληλα με την τιμή. Αντίθετα, η προσφορά που ελέγχεται από διευθύνσεις που διαθέτουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια tokens DOGE έχει αυξηθεί μέτρια.

Επιπλέον, οι διευθύνσεις που κατέχουν κάτω από 100 DOGE έχουν αυξηθεί, υπονοώντας ότι οι μικροεπενδυτές αντιστάθμισαν την πίεση πωλήσεων των φαλαινών σε κάποιο βαθμό.

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: YASHU GOLA

Article: https://cointelegraph.com/news/dogecoin-trader-explains-why-shorting-doge-now-makes-sense

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X