bitcoin crypto related cryptocurrency Live Updates

Η τιμή του Bitcoin φτάνει τα 20,8 χιλιάδες δολάρια καθώς ακολουθεί αστάθεια λόγω της αύξησης των επιτοκίων της Fed κατά 75 μονάδες

Η Fed ενεργεί όπως αναμενόταν, με τα σχόλια του προέδρου Jerome Powell να έρχονται ακόμη καθώς το BTC/USD ξυπνά.

Το Bitcoin είδε στιγμιαία αστάθεια στις 2 Νοεμβρίου καθώς η Federal Reserve των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε τέταρτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75%.

Η Fed υπαινίσσεται ότι έρχονται περισσότερες εκπλήξεις


Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView έδειξαν ότι το BTC/USD αρχικά έπεσε στα 20.200 $ πριν στιγμιαία ανακάμψει στα 20.800 $.

Η Fed επιβεβαίωσε την αύξηση κατά 0,75%, που σηματοδοτεί το πιο εντατικό πρόγραμμα πεζοπορίας της εδώ και σαράντα χρόνια, σε ανακοίνωσή της.

«Η Επιτροπή επιδιώκει να επιτύχει τη μέγιστη απασχόληση και τον πληθωρισμό σε ποσοστό 2 τοις εκατό μακροπρόθεσμα. Προς υποστήριξη αυτών των στόχων, η Επιτροπή αποφάσισε να αυξήσει το εύρος στόχου για το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων σε 3-3/4 έως 4 τοις εκατό», ανέφερε.

«Η Επιτροπή αναμένει ότι οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στο εύρος των στόχων θα είναι κατάλληλες προκειμένου να επιτευχθεί μια στάση νομισματικής πολιτικής που είναι αρκετά περιοριστική ώστε να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2% με την πάροδο του χρόνου».


Οι αναλυτές είχαν προβλέψει από καιρό αυξημένη αστάθεια γύρω από την απόφαση για τα επιτόκια. Τη στιγμή της σύνταξης της γραφής, ο Πρόεδρος της Fed Jerome Powell επρόκειτο ακόμη να διατυπώσει σχόλια για την κίνηση, κάτι που οι αγορές θα κοίταζαν έντονα για ενδείξεις τροχιάς.

“Προσοχή, η αστάθεια θα παραμείνει υψηλή κατά τη διάρκεια αυτού του γεγονότος, τα fake-outs συμβαίνουν πριν γίνει η πραγματική κίνηση!” Ο Michaël van de Poppe, ιδρυτής της εμπορικής εταιρείας Eight, είπε στους οπαδούς του Twitter.

Ωστόσο, η απόφαση της Fed ήταν ευρέως αναμενόμενη, σύμφωνα με το FedWatch Tool του CME Group, με την Cointelegraph να αναφέρει μια θεωρία ότι η προσκόλληση στο σενάριο θα εξακολουθούσε να προσφέρει στα κρυπτονομίσματα μια περαιτέρω άνοδο.

Πόσο καιρό μπορούν να συνεχιστούν οι πεζοπορίες;


Εάν ο Πάουελ υπαινίσσεται πιθανές βραδύτερες αυξήσεις ή αλλαγή πολιτικής, η κατάσταση θα μπορούσε ωστόσο να αλλάξει δραματικά.

«Το ράλι της αγοράς ~13% από τα χαμηλά ήταν αυτό το αναμενόμενο 75 bps. Τα πάντα έχουν να κάνουν με το πιεστήριο τώρα», συνοψίζει ο δημοφιλής λογαριασμός CryptoISO.

«Γνωρίζαμε ότι η Fed είχε τηλεγραφήσει μια ενδεχόμενη επιβράδυνση/παύση Όχι μια περιστροφή αλλά περισσότερο μια επανεκτίμηση καθώς τα δεδομένα βγαίνουν για να δούμε πώς ρέει. Τα 75 bps κάθε φορά δεν λειτουργούν.»

Η δήλωση επιβεβαίωσε ότι τα στελέχη της Fed ψήφισαν ομόφωνα υπέρ του 0,75%.

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: WILLIAM SUBERG

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-hits-20-8k-as-volatility-ensues-over-fed-75-point-rate-hike

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X