Cryptonea

bitcoin crypto related cryptocurrency Investments Live Updates Markets

Γιατί αυξάνεται η τιμή του Bitcoin σήμερα;

Το Bitcoin, τα altcoins και οι μετοχές σημείωσαν ράλι μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve κατά 0,75%, αλλά είναι βιώσιμη η τρέχουσα ανοδική δυναμική;

Η τιμή του Bitcoin γνώρισε ένα σύντομο ράλι σήμερα και ένα ράλι σε όλη την αγορά στις τιμές των κρυπτονομισμάτων υποδηλώνει ότι τα Bitcoin, Dogecoin και Ether θα μπορούσαν να στοχεύουν να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο με το μαύρο.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στις 2 Νοεμβρίου για αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 μονάδες βάσης είχε αρχικά θετικό αντίκτυπο στις αγορές μετοχών και κρυπτονομισμάτων, οι οποίες σημείωσαν οριακά κέρδη πριν από τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell να εκδώσει σχόλια σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων και το μέλλον της πολιτικής της Fed.

Το BTC σημείωσε για λίγο ένα ημερήσιο υψηλό στα 20.800 $ πριν επανέλθει στο εύρος των 20.500 $. Ενώ η τρέχουσα τιμή κυμαίνεται, το BTC διατηρείται πάνω από το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 20.000 $.

Η αύξηση κατά 0,75% αναμενόταν από τους επενδυτές και ο Πάουελ συν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) υπαινίχθηκε ότι τα επιτόκια θα συνεχιστούν, αναφέροντας επίσης την πιθανότητα περιστροφής με βάση τα δεδομένα που εξετάστηκαν στην επόμενη συνεδρίαση.

Όπως αναφέρεται από την Cointelegraph, σε αυτό το σενάριο, το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα όπως ο Ether και το DOGE θα παραμείνουν πιθανότατα στενά συνδεδεμένα με τις αμερικανικές μετοχές και θα εμφανίσουν την ίδια δυναμική τιμών που παρατηρήθηκε πριν και μετά από προηγούμενους κύκλους αύξησης επιτοκίων. Οι bulls του Bitcoin προετοιμάζονται ήδη για μια νίκη μετά το FOMC και άλμα τιμών με 640 εκατομμύρια δολάρια σε επιλογές BTC που λήγουν στις 4 Νοεμβρίου.

Χέρι-χέρι με την ανάπτυξη του Bitcoin, τα περισσότερα μεγάλα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Ether, DOGE, Solana, Cardano, Polygon, Ripple και Tron, κατέγραψαν για λίγο πράσινα κεριά μετά την ανακοίνωση της αύξησης των επιτοκίων, αλλά έχουν επίσης επανέλθει. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για το πρόσφατο κίνημα.

Το τρέχον ράλι σε BTC και altcoins θα μπορούσε να υποδηλώνει αύξηση της εμπιστοσύνης στην αγορά μετά από αρκετές βασικές εξελίξεις.

Ακολουθούν τρεις λόγοι για τους οποίους η τιμή του Bitcoin σημείωσε άνοδο και στη συνέχεια επανήλθε σήμερα και οι λεπτομέρειες των βασικών παραγόντων της ανάπτυξης.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον του Bitcoin παραμένει στραμμένο προς τους short traders


Από τότε που η τιμή του Bitcoin έπεσε στα 17.600 $ στις 18 Ιουνίου, το ανοιχτό ενδιαφέρον των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης BTC έχει αυξηθεί. Οι απότομες κινήσεις της τιμής στην τιμή του Bitcoin θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα άλλο γεγονός ρευστοποίησης, αλλά είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν η κίνηση θα ήταν προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Πολλοί έμποροι συμφωνούν ότι εάν η Fed στραφεί στην τρέχουσα πολιτική της ποσοτικής σύσφιξης και αύξησης των επιτοκίων, η τιμή του BTC θα μπορούσε να ανέβει προς τα πάνω και να ρευστοποιήσει ένα σημαντικό μέρος του βραχυπρόθεσμου επιτοκίου σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.

Η τρέχουσα κίνηση της τιμής πυροδότησε ένα κύμα ρευστοποιήσεων και ένα σημείο δεδομένων που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι υπάρχει απότομη μείωση στο συνολικό ανοιχτό ενδιαφέρον. Τα δεδομένα δείχνουν ότι 704 εκατομμύρια δολάρια σε cross-crypto shorts ρευστοποιήθηκαν στις 25 Οκτωβρίου, βοηθώντας το Bitcoin να ξεπεράσει τα 20.000 δολάρια.

Οι σύντομες ρευστοποιήσεις συμβάλλουν άμεσα στην αύξηση της τιμής του Bitcoin, εξαναγκάζοντας την αυτοματοποιημένη πίεση αγοράς. Το τρέχον ράλι βλέπει το ανοιχτό ενδιαφέρον να κερδίζει δυναμική αφού παρέμεινε σταθερό τον Οκτώβριο, γεγονός που εξηγεί μεγάλο μέρος της πλάγιας διαπραγμάτευσης καθώς και του τρέχοντος ράλι.

Τα μακροπρόθεσμα δεδομένα είναι υπέρ του Bitcoin, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς


Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε επίσης να αυξάνεται λόγω της πεποίθησής τους ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να προχωρήσει σε μικρότερου μεγέθους αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους δύο μήνες.

Στη δήλωση της Fed, η πιθανότητα αλλαγής πολιτικής παραμένει ανοιχτή:

Προκειμένου να επιτευχθεί μια στάση νομισματικής πολιτικής που να είναι αρκετά περιοριστική ώστε να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2 τοις εκατό με την πάροδο του χρόνου. Κατά τον καθορισμό του ρυθμού μελλοντικών αυξήσεων στο εύρος στόχου, η επιτροπή θα λάβει υπόψη τη σωρευτική αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής, τις καθυστερήσεις με τις οποίες η νομισματική πολιτική επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα και τον πληθωρισμό, καθώς και τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με τη Macromicro, μια εταιρεία που δημοσιεύει συναινετικές εκτιμήσεις των επενδυτών σχετικά με τις αναμενόμενες αλλαγές στα επιτόκια, δείχνει ότι τα επιτόκια μπορεί να είναι χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν στο εγγύς μέλλον.

Το γράφημα δείχνει μια πιθανή επιβράδυνση των αυξήσεων των επιτοκίων. Το δημόσιο αίσθημα δείχνει ότι τα μελλοντικά επιτόκια μπορεί να πέσουν και οι επενδυτές πιστεύουν ότι αυτό έχει δημιουργήσει τη δυνατότητα για ευρεία ανάκαμψη της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Ο S&P 500 παρέχει μια γενική επισκόπηση για την οικονομία γενικά. Επί του παρόντος, το Bitcoin και ο S&P 500 μοιράζονται έναν υψηλό συντελεστή συσχέτισης.

Επομένως, εάν τα επιτόκια χαλαρώσουν και η οικονομία αναπτυχθεί, το Bitcoin θα μπορούσε να αντιστρέψει την πορεία του, εάν συνέβαινε παρόμοια ανατροπή στις αγορές μετοχών. Όσο καλύτερο είναι το μακροοικονομικό κλίμα, τόσο καλύτερο για την τιμή του Bitcoin.

Οι απότομες πωλήσεις του Bitcoin θα μπορούσαν να ανήκουν στο παρελθόν


Το Bitcoin που παραμένει πάνω από 20.000 $ είναι σημαντικό για τους εμπόρους που θεωρούν το επίπεδο ως μια σημαντική ψυχολογική υποστήριξη και αντίσταση. Τα δεδομένα στην αλυσίδα επιβεβαιώνουν επί του παρόντος ότι ένα πάτωμα 20.000 $ μπορεί να μην είναι καθαρά κερδοσκοπικό αλλά και τεχνικά υγιές.

Η πραγματοποιηθείσα τιμή του Bitcoin συγκεντρώνεται επί του παρόντος μεταξύ 17.000 και 22.000 δολαρίων, υπογραμμίζοντας μια ισχυρή βάση κατόχων.

Εκτός από την πραγματοποιηθείσα κατανομή των τιμών, οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι Bitcoin όχι μόνο εξακολουθούν να έχουν κέρδη, αλλά το 60% όλων των μακροπρόθεσμων κατόχων έχουν κέρδη.

Ορισμένοι επενδυτές μπορεί να ερμηνεύσουν την τρέχουσα χαμηλή μεταβλητότητα του Bitcoin, τη σταθερή ενοποίηση εντός του εύρους των 20.000 δολαρίων και την απροθυμία των πωλητών στη μέση των σημερινών αντίθετων ανέμων που οδηγούνται από τις μετοχές ως σημάδι ότι η τιμή έχει πέσει κάτω.

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: KYLE WHITE

Article: https://cointelegraph.com/news/why-is-bitcoin-price-up-today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X