Cryptonea

bitcoin crypto related cryptocurrency Investments News

Έκθεση έρευνας σκιαγραφεί γιατί η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα αντιστροφής

Μπορεί να μην βρίσκεται το κάτω μέρος, αλλά μια έκθεση από την Arcane Research περιγράφει πώς θα μπορούσε να αποδώσει η αγορά κρυπτονομισμάτων βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Καθώς ξεκινά ο Νοέμβριος, οι αναλυτές είναι απασχολημένοι να αναλύουν τις σημαντικές κινήσεις της αγοράς που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο. Ενώ το Bitcoin παρέμεινε σχετικά αμετάβλητο με ανάπτυξη μόνο 5,89% τον Οκτώβριο, ο ανώτερος αναλυτής της Arcane Research, Vetle Lunde, χαρτογράφησε την κατεύθυνση που μπορεί να πάρει η αγορά τους επόμενους μήνες.

Το “Uptober”, μια αναφορά στην ανοδική ιστορική απόδοση του Bitcoin τον μήνα Οκτώβριο, ήταν ένα κοινό θέμα σε πολλά θέματα στο Crypto Twitter και, σύμφωνα με τον Lunde, αυτή η απόδοση φαίνεται να συνέβη για άλλη μια φορά. Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα BTC και τα μάρκες ανταλλαγής είχαν καλύτερη απόδοση από τον δείκτη μεγάλων κεφαλαίων μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Η εξαγορά του Έλον Μασκ στο Twitter βοήθησε να ωθήσει τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης πάνω από το Bitcoin με ένα εκπληκτικό μηνιαίο κέρδος 20%. Το Dogecoin βοήθησε να εδραιωθεί η ισχύς της μεγάλης κεφαλαιοποίησης δημιουργώντας κέρδος 144% τις τελευταίες επτά ημέρες.

Η spot αγορά Bitcoin του Οκτωβρίου οδηγήθηκε από τον αυξημένο όγκο και τη χαμηλότερη αστάθεια, ενώ επωφελήθηκε από μια σύντομη συμπίεση που ενίσχυσε για λίγο την αγορά. Σύμφωνα με τον Lunde, την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου σημειώθηκε ο μεγαλύτερος όγκος βραχυπρόθεσμων ρευστοποιήσεων σε κρυπτονομίσματα από τις 26 Ιουλίου 2021.

Ενώ αυτή η δραστηριότητα βοήθησε στην αύξηση του Bitcoin κατά 6%, το Ether και το BNB είδαν πιο σημαντικά κέρδη σε 18% και 19% αντίστοιχα.

Η σύντομη συμπίεση βοήθησε να δοθεί μια συνολική ώθηση, αλλά ο Lunde κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δυναμική δεν δημιούργησε ουσιαστική αλλαγή στην τιμή του BTC. Ο όγκος spot BTC αυξήθηκε κατά 46% τις τελευταίες επτά ημέρες και ο δείκτης μεταβλητότητας 30 ημερών βρίσκεται σε χαμηλό δύο ετών. Επιπλέον, ο δείκτης μεταβλητότητας επτά ημερών βρίσκεται στο 2,2%, ενώ ο ετήσιος μέσος όρος είναι 3%.

Όταν συγκρίνει τη μεταβλητότητα μιας προηγούμενης βραχείας συμπίεσης με την πρόσφατη σύντομη συμπίεση, ο Lunde είπε:

«Η συμπίεση της 26ης Ιουλίου σημείωσε ημερήσια διακύμανση υψηλού-χαμηλού 15% καθώς οι αγορές κινήθηκαν βιαστικά ανοδικά, ενώ οι κινήσεις της 25ης Οκτωβρίου και της 26ης Οκτωβρίου είδαν ημερήσιες διακυμάνσεις υψηλού-χαμηλού 5% και 6%, αντίστοιχα. Επιπλέον, η δυναμική έχει σταματήσει, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για μεγαλύτερη ενοποίηση».
Ενώ το Bitcoin τιμολογείται ελκυστικά, η καλύτερη προσέγγιση σε αυτήν την αγορά είναι ο μέσος όρος του κόστους σε δολάρια βραχυπρόθεσμα και όχι η χρήση μόχλευσης, σύμφωνα με τον Lunde. Το Bitcoin έχει μοναδικά χαμηλή μεταβλητότητα και ακολουθεί στενά την αγορά μετοχών των ΗΠΑ, επομένως είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις αναφορές κερδών του τρίτου τριμήνου.

Η πολιτική της Fed θα συνεχίσει να υπαγορεύει την τιμή του Bitcoin


Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell πρόκειται να μιλήσει μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς στις 2 Νοεμβρίου σχετικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, τον πληθωρισμό και την επερχόμενη αύξηση των επιτοκίων.

Σύμφωνα με τον Lunde, υπάρχουν δύο σενάρια που πρέπει να παρακολουθήσετε:

«Σενάριο 1: Ο Τζερόμ Πάουελ παραμένει οξυδερκής στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και προετοιμάζει την αγορά για περαιτέρω αυξήσεις. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη μου, το πιο αληθοφανές σενάριο. Σε αυτό το περιβάλλον, αναμένω ότι οι συσχετίσεις μεταξύ του BTC και άλλων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων θα παραμείνουν υψηλές και το εύρος συναλλαγών που διαρκεί τώρα 4,5 μήνες θα παραμείνει σταθερό, με μειωμένη δραστηριότητα, που θα οδηγήσει σε ένα πιο μακροχρόνιο ευκαιριακό περιβάλλον για στοίβαξη θέσεων».
“Σενάριο 2: Ο Jerome Powell παρέχει λεπτές υποδείξεις περιστροφής. Σε αυτό το σενάριο, βλέπω το συσχετισμένο περιβάλλον της αγοράς να αμβλύνεται. Την περασμένη εβδομάδα, είδαμε πώς η μοναδική δομική δραστηριότητα της αγοράς που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα προκάλεσε μείωση των συσχετισμών μέσω μιας σημαντικής σύντομης συμπίεσης. Οι προβλέψεις του Pivot θα οδηγήσουν σε παρόμοιες αντιδράσεις και θα αναζωογονήσει την αφήγηση του ψηφιακού χρυσού της BTC».
Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να αρχίσει να αποσυνδέεται από τις μετοχές των ΗΠΑ. Αυτή η αντίδραση θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει την αντίδραση της αγοράς κρυπτονομισμάτων στα μέσα του 2020 που ώθησε την τιμή του Bitcoin πάνω από 20.000 $.

Τι να περιμένετε μακροπρόθεσμα


Μακροπρόθεσμα, ο Lunde προβλέπει ότι η υιοθέτηση του Bitcoin και των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα συνεχίσει να είναι μια αναδυόμενη τάση. Υποδεικνύοντας μια έρευνα Fidelity που έδειξε αύξηση του ενδιαφέροντος από τις θεσμικές αγορές το 2022, η Lunde παραμένει ανοδική για το BTC στην τρέχουσα τιμή.

, , , ,

Παρόλο που το Bitcoin έχει λιγότερες συναλλαγές εντός της αλυσίδας, η αυξημένη συμμετοχή από ένα σαφέστερο ρυθμιστικό πλαίσιο είναι δυνατή μακροπρόθεσμα. Θα μπορούσε τελικά να προκύψει ένα σαφέστερο πλαίσιο εάν το εκλογικό σώμα των ΗΠΑ αρχίσει να εξετάζει την πολιτική κρυπτογράφησης κατά την ψηφοφορία.

Η σιωπηλή ανάπτυξη του Bitcoin, η συσχέτισή του με τις μετοχές και η σταθερή πτωτική τάση για σχεδόν ένα χρόνο παραμένει απειλή, αλλά πολλοί αναλυτές είναι βέβαιοι ότι η τρέχουσα τιμή του Bitcoin είναι υποτιμημένη.

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: KYLE WHITE

Article: https://cointelegraph.com/news/research-report-outlines-why-the-crypto-market-might-be-on-the-verge-of-a-reversal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X