Cryptonea

bitcoin Blockchain crypto related cryptocurrency ethereum Markets

Το Ethereum αναβοσβήνει ένα κλασικό ανοδικό μοτίβο στο ζεύγος Bitcoin του, υπονοώντας το 50% ανοδικό

Ο σχηματισμός ενός ανοδικού μοτίβου συναλλαγών υποδηλώνει ότι το ζεύγος ETH/BTC θα μπορούσε να βρίσκεται στα πρόθυρα αντιστροφής της τάσης.

Το εγγενές token του Ethereum, ο Ether, φαίνεται έτοιμος να καταγράψει ένα σημαντικό ράλι τιμών έναντι του κορυφαίου ανταγωνιστή του, το Bitcoin, τις ημέρες που οδηγούν στις αρχές του 2023.

Ο Αιθέρας έχει 61% πιθανότητα να ξεσπάσει έναντι του Bitcoin

Οι ανοδικές ενδείξεις προκύπτουν κυρίως από μια κλασική τεχνική ρύθμιση που ονομάζεται μοτίβο «κύπελλο και λαβή». Δημιουργείται όταν η τιμή υφίσταται ανάκαμψη σε σχήμα U (κύπελλο) που ακολουθείται από μια ελαφρά μετατόπιση προς τα κάτω (λαβή) — όλα αυτά διατηρώντας ένα κοινό επίπεδο αντίστασης (λαιμόκοψη).

Οι παραδοσιακοί αναλυτές αντιλαμβάνονται το κύπελλο και τη λαβή ως μια ανοδική ρύθμιση, με τον βετεράνο Tom Bulkowski να σημειώνει ότι το μοτίβο ανταποκρίνεται στο στόχο κέρδους του 61% όλων των εποχών. Θεωρητικά, ο στόχος κέρδους ενός μοτίβου κούπας και λαβής μετριέται προσθέτοντας την απόσταση μεταξύ της λαιμόκοψης και του χαμηλότερου σημείου στο επίπεδο του λαιμού.

Η αναλογία Ether-to-Bitcoin (ή ETH/BTC), μια ευρέως παρακολουθούμενη σύζευξη, έχει δημιουργήσει στα μισά μια παρόμοια ρύθμιση. Το ζεύγος περιμένει τώρα ένα ξεθώριασμα πάνω από το επίπεδο αντίστασης του λαιμού του περίπου 0,079 BTC, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.

Ως αποτέλεσμα, μια αποφασιστική κίνηση ξεμπλοκαρίσματος πάνω από το βάθος των 0,079 BTC θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή του Ether στα 0,123 BTC, ή πάνω από 50%, μέχρι τις αρχές του 2023.

Ώρα να γίνει ανοδική για το ETH;

Τα ισχυρά ενδιάμεσα θεμελιώδη μεγέθη του Ether σε σύγκριση με το Bitcoin βελτιώνουν περαιτέρω την πιθανότητα να υποβληθεί σε ράλι τιμών 50% στο μέλλον.

Αρχικά, το ετήσιο ποσοστό προσφοράς του Ether μειώθηκε δραστικά τον Οκτώβριο, εν μέρει λόγω ενός μηχανισμού εξόφλησης που ονομάζεται EIP-1559 που αφαιρεί μια ορισμένη ποσότητα ETH από τη μόνιμη κυκλοφορία κάθε φορά που λαμβάνει χώρα μια συναλλαγή on-chain.

Το XEN Crypto, ένα έργο κοινωνικής εξόρυξης, ήταν κυρίως υπεύθυνο για την αύξηση του αριθμού των on-chain συναλλαγών Ethereum τον Οκτώβριο, οδηγώντας σε μεγαλύτερο αριθμό εγκαυμάτων ETH, όπως κάλυπτε προηγουμένως η Cointelegraph.

Πάνω από 2,69 εκατομμύρια ETH (περίπου 8,65 δισεκατομμύρια δολάρια) έχουν βγει από την κυκλοφορία από τότε που η ενημέρωση EIP-1559 κυκλοφόρησε στο Ethereum τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία του EthBurned.info.

Δείχνει ότι όσο πιο φραγμένο γίνεται το δίκτυο του Ethereum, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα του Ether να εισέλθει σε λειτουργία “αποπληθωρισμού”. Έτσι, μια εξαντλούμενη προσφορά ETH μπορεί να αποδειχθεί ανοδική, εάν η ζήτηση του νομίσματος αυξηθεί ταυτόχρονα.

Επιπλέον, η μετάβαση του Ethereum σε έναν μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης συμμετοχής μέσω του “The Merge” λειτούργησε ως απορρόφηση προμήθειας αιθέρα, δεδομένου ότι κάθε παίκτης —είτε άτομο είτε ομάδα — απαιτείται να κλειδώσει 32 ETH σε μια smart σύμβαση για την απόκτηση ετήσιων αποδόσεων.

Η συνολική προσφορά που κατείχε το έξυπνο συμβόλαιο PoS της Ethereum έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 14,61 εκατομμυρίων ETH στις 31 Οκτωβρίου.

Αντίθετα, το Bitcoin, ένα blockchain απόδειξης εργασίας (PoW) που απαιτεί από τους εξορύκτες να επιλύουν πολύπλοκους μαθηματικούς αλγόριθμους για να κερδίσουν ανταμοιβές, αντιμετωπίζει επίμονη πίεση πωλήσεων.

Με άλλα λόγια, υπάρχει μια συγκριτικά υψηλότερη πίεση πώλησης για το Bitcoin έναντι του Ether.

Το ETH/BTC πρέπει να σπάσει την αντίσταση εύρους

Ο δρόμος του Ether προς ένα ράλι τιμής 50% έναντι του Bitcoin έχει μια ισχυρή περιοχή αντίστασης στη μέση, που λειτουργεί ως πιθανός δολοφόνος χαράς για τους bulls.

Αναλυτικά, η σειρά 0,07 BTC–0,08 BTC χρησιμεύει ως περιοχή ισχυρής αντίστασης από τον Μάιο του 2021, όπως φαίνεται παρακάτω. Για παράδειγμα, η απόσυρση του Δεκεμβρίου 2021 που ξεκίνησε μετά τη δοκιμή του εν λόγω εύρους ως αντίστασης, οδήγησε σε διόρθωση τιμής 45% έως τα μέσα Ιουνίου 2022.

Ένα παρόμοιο pullback θα μπορούσε να έχει ως κύριο στόχο υποστήριξης το ETH να δοκιμάσει το εύρος 0,057–0,052 μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του 2023.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: YASHU GOLA

Article: https://cointelegraph.com/news/ethereum-flashes-a-classic-bullish-pattern-in-its-bitcoin-pair-hinting-at-50-upside

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X