Cryptonea

crypto related cryptocurrency Investments News

3 σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης κρυπτονομισμάτων

Οι στρατηγικές μόχλευσης και αντιστάθμισης κινδύνου είναι ισχυροί τρόποι χρήσης συμβάσεων παραγώγων, αλλά οι έμποροι συνήθως υποκύπτουν σε αυτά τα τρία μεγάλα λάθη.

Οι αρχάριοι έμποροι συνήθως προσελκύονται σε αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης λόγω της υπόσχεσης για υψηλές αποδόσεις. Αυτοί οι αρχάριοι έμποροι παρακολουθούν τους influencers να δημοσιεύουν απίστευτα κέρδη και ταυτόχρονα οι πολλαπλές διαφημίσεις από ανταλλακτήρια παραγώγων που προσφέρουν μόχλευση 100 φορές είναι μερικές φορές ακαταμάχητες για τους περισσότερους.

Αν και οι έμποροι μπορούν να αυξήσουν αποτελεσματικά τα κέρδη με επαναλαμβανόμενα συμβόλαια παραγώγων, μερικά λάθη μπορούν γρήγορα να μετατρέψουν το όνειρο μεγάλων κερδών σε εφιάλτες και άδειο λογαριασμό. Ακόμη και έμπειροι επενδυτές σε παραδοσιακές αγορές πέφτουν θύματα συγκεκριμένων ζητημάτων στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Τα παράγωγα κρυπτονομισμάτων λειτουργούν παρόμοια με τις παραδοσιακές αγορές, επειδή οι αγοραστές και οι πωλητές συνάπτουν συμβάσεις που εξαρτώνται από ένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο. Το συμβόλαιο δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε διαφορετικά χρηματιστήρια, ούτε μπορεί να αποσυρθεί.

Τα περισσότερα χρηματιστήρια προσφέρουν συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης με τιμή Bitcoin, επομένως τα κέρδη ή οι ζημίες θα ποικίλλουν ανάλογα με τις διακυμάνσεις της τιμής του περιουσιακού στοιχείου. Τα συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης προσφέρουν επίσης το δικαίωμα αγοράς και πώλησης σε μεταγενέστερη ημερομηνία για προκαθορισμένη τιμή. Αυτό δίνει στους εμπόρους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν στρατηγικές μόχλευσης και αντιστάθμισης κινδύνου.

Ας διερευνήσουμε τρία κοινά σφάλματα που πρέπει να αποφύγουμε κατά τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης.

Η κυρτότητα μπορεί να σκοτώσει τον λογαριασμό σας

Το πρώτο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι όταν διαπραγματεύονται παράγωγα κρυπτονομισμάτων ονομάζεται κυρτότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, η κατάθεση περιθωρίου αλλάζει την αξία της καθώς η τιμή των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων ταλαντώνεται. Καθώς η τιμή του Bitcoin αυξάνεται, το περιθώριο των επενδυτών αυξάνεται σε όρους δολαρίων ΗΠΑ, επιτρέποντας πρόσθετη μόχλευση.

Το ζήτημα αναδύεται όταν συμβαίνει η αντίθετη κίνηση και η τιμή του BTC καταρρέει και κατά συνέπεια, το κατατεθειμένο περιθώριο των χρηστών μειώνεται σε όρους δολαρίων ΗΠΑ. Οι έμποροι συχνά ενθουσιάζονται πολύ όταν διαπραγματεύονται συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και θετικοί αντίθετοι άνεμοι μειώνουν τη μόχλευση τους καθώς αυξάνεται η τιμή του BTC.

Το κύριο στοιχείο είναι ότι οι έμποροι δεν πρέπει να αυξάνουν τις θέσεις αποκλειστικά λόγω της παράδοσης που προκαλείται από την αυξανόμενη αξία των καταθέσεων περιθωρίου.

Το μεμονωμένο περιθώριο έχει οφέλη και κινδύνους

Οι ανταλλαγές παραγώγων απαιτούν από τους χρήστες να μεταφέρουν κεφάλαια από τα κανονικά portfolios τους σε προθεσμιακές αγορές και ορισμένες θα προσφέρουν ένα μεμονωμένο περιθώριο για διαρκή και μηνιαία συμβόλαια. Οι έμποροι έχουν την επιλογή να επιλέξουν μεταξύ διασταυρούμενων εξασφαλίσεων, που σημαίνει ότι η ίδια κατάθεση εξυπηρετεί πολλές θέσεις ή είναι απομονωμένη.

Υπάρχουν οφέλη για κάθε επιλογή, αλλά οι αρχάριοι έμποροι τείνουν να μπερδεύονται και να ρευστοποιούνται λόγω της αποτυχίας να διαχειριστούν σωστά τις καταθέσεις περιθωρίου. Από την άλλη πλευρά, το μεμονωμένο περιθώριο προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία για την υποστήριξη του κινδύνου, αλλά απαιτεί πρόσθετους ελιγμούς για την αποφυγή υπερβολικών ρευστοποιήσεων.

Για την επίλυση ενός τέτοιου ζητήματος, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε cross margin και να εισάγετε χειροκίνητα το stop loss σε κάθε συναλλαγή.

Προσοχή, δεν έχει ρευστότητα κάθε αγορά επιλογών

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος αφορά τη διαπραγμάτευση σε αγορές μη ρευστοποιήσιμων δικαιωμάτων προαίρεσης. Η διαπραγμάτευση μη ρευστοποιήσιμων επιλογών αυξάνει το κόστος ανοίγματος και κλεισίματος θέσεων και οι επιλογές έχουν ήδη ενσωματωμένα έξοδα λόγω της υψηλής μεταβλητότητας των κρυπτονομισμάτων.

Οι έμποροι δικαιωμάτων προαίρεσης θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι το ανοιχτό ενδιαφέρον είναι τουλάχιστον 50 φορές ο αριθμός των επαφών που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Το ανοιχτό ενδιαφέρον αντιπροσωπεύει τον αριθμό των εκκρεμών συμβάσεων με τιμή εξάσκησης και ημερομηνία λήξης που έχουν αγοραστεί ή πουληθεί προηγουμένως.

Η κατανόηση της σιωπηρής αστάθειας μπορεί επίσης να βοηθήσει τους επενδυτές να λάβουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με την τρέχουσα τιμή ενός συμβολαίου δικαιωμάτων προαίρεσης και πώς μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον. Λάβετε υπόψη ότι το premium των επιλογών αυξάνεται παράλληλα με την υψηλότερη σιωπηρή μεταβλητότητα.

Η καλύτερη στρατηγική είναι να αποφύγετε την αγορά κλήσεων και αγορών με υπερβολική αστάθεια.

Χρειάζεται χρόνος για να κατακτήσετε τις συναλλαγές παραγώγων, επομένως οι έμποροι θα πρέπει να ξεκινήσουν από μικρά και να δοκιμάσουν κάθε λειτουργία και αγορά πριν από την τοποθέτηση μεγάλων στοιχημάτων.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: MARCEL PECHMAN

Article: https://cointelegraph.com/news/3-major-mistakes-to-avoid-when-trading-crypto-futures-and-options

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X