Cryptonea

crypto related cryptocurrency DApp ethereum Investments Markets Mining NFT Trading

Πώς να κερδίσετε παθητικό εισόδημα κρυπτονομισμάτων με το Ethereum;

Οι ευκαιρίες παθητικού εισοδήματος επιτρέπουν στους επενδυτές και τους εμπόρους ETH να αντισταθμίσουν τις απώλειες σε περιόδους αστάθειας της αγοράς.

Η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι απίστευτα ασταθής, κάτι που μπορεί να είναι καλό και κακό για τους επενδυτές και τους εμπόρους. Η αστάθεια δημιουργεί ευκαιρίες για κέρδη, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απώλειες. Ωστόσο, οι στρατηγικές παθητικού εισοδήματος θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για την αντιστάθμιση αυτών των απωλειών.

Οι στρατηγικές παθητικού εισοδήματος προσφέρουν στους επενδυτές και στους εμπόρους ευκαιρίες να κερδίσουν κέρδη, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες της αγοράς, όπως οι bear markets. Για όσους επενδύουν στον Αιθέρα ή σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα γενικά, η απόκτηση παθητικού εισοδήματος κρυπτονομισμάτων παρέχει έναν τρόπο κάλυψης κρίσεων και πτώσεων της αγοράς.

Το Holdling ήταν ο πρωταρχικός τρόπος για να κερδίσετε ενδιαφέρον για τα κρυπτονομισματικά περιουσιακά στοιχεία κάποιου. Όμως, με την άνοδο των πρωτοκόλλων αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι για να κερδίσετε ενδιαφέρον για τα πρωτόκολλα Ether και DeFi. Αυτό το άρθρο είναι ένας οδηγός για το πώς να κερδίσετε χρήματα με το Ethereum για αρχάριους και για όσους είναι ήδη εξοικειωμένοι με το χώρο.

Τι είναι το Ethereum και πώς λειτουργεί;

Το Ethereum είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο blockchain που εκτελεί έξυπνα συμβόλαια. Πρόκειται για εφαρμογές που εκτελούνται ακριβώς όπως έχουν προγραμματιστεί χωρίς πιθανότητα απάτης ή παρεμβολής τρίτων. Το εγγενές token του Ethereum, Ether, επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν διάφορες λειτουργίες στο δίκτυο, όπως η πραγματοποίηση συναλλαγών, το ποντάρισμα, η διαπραγμάτευση, η αποθήκευση μη ανταλλάξιμων κουπονιών (NFT), η αναπαραγωγή παιχνιδιών και πολλά άλλα.

Το Ethereum χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών (DApps), οι οποίες είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα που εκτελούνται στο blockchain. Τα DApps μπορούν να δημιουργηθούν στο δίκτυο του Ethereum από οποιονδήποτε έχει τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία να το κάνει, καθιστώντας το μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για προγραμματιστές.

Το Ethereum χρησιμοποίησε κάποτε έναν αλγόριθμο συναίνεσης απόδειξης εργασίας (PoW), ο οποίος ανταμείβει τους miners για την επικύρωση μπλοκ συναλλαγών. Ωστόσο, το Ethereum μετατράπηκε επίσημα σε έναν αλγόριθμο συναίνεσης απόδειξης στοιχήματος (PoS) στις 15 Σεπτεμβρίου 2022, στις 1:42:42 π.μ. EST.

Η ιστορική μετάβαση είναι μέρος αυτού που ο συνδημιουργός του Ethereum Vitalik Buterin, ο οποίος ονομάστηκε The Merge, σημείωσε ως το πρώτο μέρος πολλών στον πολυετή οδικό χάρτη κλιμάκωσης του δικτύου. Η μετάβαση στο PoS έχει σχεδιαστεί για να καταστήσει το Ethereum πιο επεκτάσιμο και ενεργειακά αποδοτικό, εξαλείφοντας την ανάγκη για miners που χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας για την ασφάλεια του δικτύου.

Πώς να αποκτήσετε παθητικό εισόδημα κρυπτονομισμάτων με το Ethereum;

Ακολουθούν μερικοί από τους δημοφιλείς τρόπους για να αποκτήσετε παθητικό εισόδημα με το Ethereum:

Ποντάρισμα

Το ποντάρισμα είναι η διαδικασία κλειδώματος των κεφαλαίων κάποιου σε μια blockchain PoS (όπως το Ethereum) για να βοηθήσει στην επικύρωση των συναλλαγών και να κερδίσει ανταμοιβές. Όταν οι χρήστες ποντάρουν το ETH τους, ουσιαστικά συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό και βοηθούν στην ασφάλεια του δικτύου. Σε αντάλλαγμα για τις προσπάθειές τους, οι παίκτες κερδίζουν ανταμοιβές με τη μορφή ETH ή άλλων tokens.

Το ποντάρισμα του Ethereum είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να κερδίσετε παθητικό εισόδημα από κρυπτονομίσματα, αν και μπορεί να είναι πολύ ακριβό για τους ερασιτέχνες επενδυτές. Η νέα έκδοση PoS του Ethereum απαιτεί τουλάχιστον 32 ETH – περίπου πάνω από 50.000 $ – για να εκτελέσετε έναν πλήρη κόμβο επικύρωσης και να συμμετάσχετε στο ποντάρισμα.

Εκτός από το άμεσο ποντάρισμα, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και παρόχους υπηρεσιών όπως StakeWise και Lido. Αυτά είναι DApps που παρέχουν υπηρεσίες στοιχηματισμού Ethereum χωρίς να χρειάζεται να εκτελέσετε έναν πλήρη κόμβο, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες στο δίκτυο να ποντάρουν με ελάχιστα ποσά. Αυτές οι υπηρεσίες χρεώνουν συνήθως μια αμοιβή για ανταμοιβές άνω του 10%, το οποίο μπορεί να μειώσει τα κέρδη κάποιου, αλλά τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να επενδύσουν προκαταβολικά 32 ETH.

Hodl

Το Hodl, ένα παράγωγο του «κρατήστε», επίσης «κρατήστε για καλή ζωή», είναι ένας όρος κρυπτογραφικής αργκό που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την πράξη διατήρησης κρυπτονομισμάτων για μακροπρόθεσμους επενδυτικούς σκοπούς. Όταν οι επενδυτές του Ethereum διατηρούν τον Ether τους, ουσιαστικά στοιχηματίζουν ότι η τιμή του θα ανέβει στο μέλλον και ότι θα μπορούν να τον πουλήσουν με κέρδος. Είναι ένας από τους απλούστερους και πιο δημοφιλείς τρόπους για να κερδίσετε παθητικό εισόδημα από κρυπτονομίσματα. Και, ενώ αυτή η στρατηγική δεν προσφέρει άμεσες ή εγγυημένες αποδόσεις, μπορεί να είναι κερδοφόρα μακροπρόθεσμα εάν η τιμή του Ether πράγματι αυξηθεί. Δεδομένου αυτού, το Ethereum έχει δει τεράστια ανάπτυξη από την έναρξή του και είναι επί του παρόντος ένα από τα πιο πολύτιμα κρυπτονομίσματα στον κόσμο, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η τιμή του να συνεχίσει να αυξάνεται στο μέλλον.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθείς και μπορεί να κυμαίνονται γρήγορα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα απώλειας κατά την εκμετάλλευση κρυπτονομισμάτων, επομένως οι επενδυτές θα πρέπει να βάζουν μόνο όσα χρήματα αισθάνονται άνετα να χάσουν.

Δανεισμός

Ο δανεισμός είναι ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για τους επενδυτές να δημιουργούν παθητικό εισόδημα από την επένδυσή τους σε ETH. Συνήθως, οι επενδυτές αποκομίζουν κέρδος δανείζοντας κρυπτονομίσματα σε δανειολήπτες με υψηλό επιτόκιο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω κεντρικών ή αποκεντρωμένων πλατφορμών δανεισμού.

Σε κεντρικές πλατφόρμες, οι χρήστες συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τεχνικά ζητήματα όπως η ασφάλεια, η αποθήκευση δεδομένων, η χρήση εύρους ζώνης ή ο έλεγχος ταυτότητας. Η πλατφόρμα διαχειρίζεται όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες και παρέχει τη δυνατότητα στους επενδυτές να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Οι κεντρικές πλατφόρμες έχουν συνήθως υψηλότερα επιτόκια από τις αποκεντρωμένες πλατφόρμες δανεισμού. Ένα μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι οι κεντρικές πλατφόρμες είναι πιο επιρρεπείς σε hacks και παραβιάσεις δεδομένων.

Από την άλλη πλευρά, οι αποκεντρωμένες πλατφόρμες δανεισμού επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, διαφάνειας και δυνατότητας προσαρμογής, επιτρέποντας στους έμπειρους επενδυτές να τροποποιούν τις ρυθμίσεις για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτές οι πλατφόρμες είναι συχνά πιο περίπλοκες στη χρήση και απαιτούν υψηλότερο επίπεδο τεχνικής εξειδίκευσης. Τα επιτόκια τείνουν επίσης να είναι χαμηλότερα στις αποκεντρωμένες πλατφόρμες.

Όπως και στην παρακάτω φωτογραφία, μπορείτε να εγγραφείτε εύκολα, δίχως να κλειδώσουν τα χρήματά σας και να τραβήξετε χρήματα οποιαδήποτε στιγμή. Σημαντική σημείωση είναι η 5% επιστροφή.

Κάνοντας κλικ εδώ μπαίνετε στην ιστοσελίδα και κάνετε εγγραφή.

Εξόρυξη ρευστότητας

Η εξόρυξη ρευστότητας ή η καλλιέργεια απόδοσης είναι επίσης μια εναλλακτική λύση για τη δημιουργία παθητικού εισοδήματος από το Ethereum. Εδώ, οι χρήστες δανείζουν τον Ether ή άλλα περιουσιακά τους στοιχεία σε ομάδες ρευστότητας σε αποκεντρωμένα χρηματιστήρια όπως το Yearn.finance, το SushiSwap και το Uniswap για να κερδίσουν ανταμοιβές.

Πολλές πλατφόρμες καλλιέργειας απόδοσης περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ανταλλαγής ενός token με ένα άλλο σε μια ομάδα ρευστότητας. Οι έμποροι πληρώνουν ένα τέλος όταν διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα και αυτό το τέλος μοιράζεται στη συνέχεια μεταξύ των αγροτών που συνέβαλαν στη ρευστότητα αυτής της ομάδας. Το μέγεθος της ανταμοιβής εξαρτάται από το πόσο από τη συνολική ρευστότητα της ομάδας παρέχεται από τον αγρότη.

Η καλλιέργεια της απόδοσης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη δημιουργία παθητικού εισοδήματος, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είναι μια σχετικά νέα πρακτική και, ως εκ τούτου, υπόκειται σε αλλαγές. Επιπλέον, μπορεί να είναι μια επικίνδυνη επένδυση, καθώς η τιμή των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων μπορεί να κυμαίνεται γρήγορα, οδηγώντας σε απώλειες.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: MARCEL DEER

Article: https://cointelegraph.com/news/how-to-earn-passive-crypto-income-with-ethereum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X