Οι miners Ethereum απορρίπτουν 30.000 ETH, παραβιάζοντας την αφήγηση αποπληθωρισμού «εξαιρετικά υγιούς χρήματος»

Οι miners της Ethereum έχουν πουλήσει ETH αξίας άνω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω της συγχώνευσης και της κατάρρευσης των εσόδων.

Η μετάβαση του Ethereum στο proof-of-stake (PoS) στις 15 Σεπτεμβρίου απέτυχε να επεκτείνει την ανοδική δυναμική του Ether (ETH), καθώς οι miners ETH πρόσθεσαν πίεση πωλήσεων στην αγορά.

Στο ημερήσιο διάγραμμα, η τιμή ETH μειώθηκε από περίπου 1.650 $ στις 15 Σεπτεμβρίου σε περίπου 1.350 $ στις 20 Σεπτεμβρίου, μια πτώση σχεδόν 16%. Το ζεύγος ETH/USD έπεσε σε συγχρονισμό με άλλα κορυφαία κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin (BTC), εν μέσω ανησυχιών για υψηλότερες αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve.

Το Ethereum παραμένει πληθωριστικό

Η πτώση της τιμής του αιθέρα στις 15 Σεπτεμβρίου συνέπεσε επίσης με την αύξηση της προσφοράς ETH, αν και όχι αμέσως μετά τη συγχώνευση.

Περίπου 24 ώρες αργότερα, η αλλαγή τροφοδοσίας γύρισε για άλλη μια φορά, ρίχνοντας κρύο νερό στο αφηγηματικό “Ultra Sound Money” λόγω ενός αποπληθωριστικού περιβάλλοντος που ορισμένοι υποστηρικτές αναμένουν μετά το merge.

Το Pre-Merge, το Ethereum διανέμεται περίπου 13.000 ETH ανά ημέρα στους miners της απόδειξης (POW) και περίπου 1.600 ETH στους επικυρωτές POS. Αλλά οι ανταμοιβές για τους miners έπεσαν μετά τη συγχώνευση που έγινε ζωντανή κατά περίπου 90%.

Εν τω μεταξύ, οι επικυρωτές που λαμβάνουν ανταμοιβές αιθέρα τώρα κάνουν μόνο το 10,6% του προηγούμενου ποσού. Ως αποτέλεσμα, οι ετήσιες εκπομπές του Ether μειώθηκαν κατά περίπου 0,5%, καθιστώντας το ETH λιγότερο πληθωριστικό και ίσως ακόμη και αποπληθωριστικό υπό ορισμένες συνθήκες.

Ωστόσο, η προσφορά αιθέρα αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 0,2% μετά τη συγχώνευση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από τα χρήματα υπερήχων.

Ο κύριος λόγος πίσω από την αυξανόμενη προσφορά είναι τα χαμηλότερα τέλη συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, η Ethereum έκανε μια αλλαγή στο πρωτόκολλο του τον Αύγουστο του 2021 όπου εισήγαγε έναν μηχανισμό καύσης αμοιβής. Με άλλα λόγια, το δίκτυο άρχισε να καταργεί ένα μέρος της αμοιβής που χρεώνει για κάθε συναλλαγή μόνιμα. Αυτό το σύστημα έχει κάψει 2,6 εκατομμύρια ETH από τότε που γεννήθηκε.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα τέλη αερίου του δικτύου Ethereum πρέπει να είναι περίπου 15 GWEI για να αντισταθμίσουν το ETH που ανταμείβεται στους επικυρωτές. Αλλά η αμοιβή ήταν κατά μέσο όρο περίπου στις 14,3 GWEI στις 20 Σεπτεμβρίου, που σημαίνει ότι η παροχή ETH, γενικά, αυξάνεται.

Ωστόσο, το ποσοστό έκδοσης του ETH μειώθηκε μετά τη συγχώνευση, παρόλο που το ποσοστό προσφοράς παραμένει θετικό με περίπου 3.700 ETH να έχουν κοπεί μετά τη συγχώνευση μέχρι σήμερα.

Οι miners αυξάνουν την πίεση πώλησης ETH

Επιπλέον, η πτώση της τιμής του Ether, μετά τη συγχώνευση, έρχεται μετά τη μαζική έξοδο των miners Ethereum από την αγορά ETH.

Οι miners πούλησαν περίπου 30.000 ETH (~ 40,7 εκατομμύρια δολάρια) τις ημέρες που προηγήθηκαν της ενημέρωσης PoS του Ethereum, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από το OKLink.

Ο ψευδώνυμος αναλυτής “Bakedent.eth” σημείωσε ότι η πώληση των miners αντισταθμίζει την επίδραση της επιβράδυνσης της μείωσης της έκδοσης του αιθέρα.

“Η συγχώνευση ήταν ζωντανή για μερικές ημέρες, αλλά πολλοί αποτυγχάνουν να δουν τον αντίκτυπο της μείωσης της έκδοσης κατά 95% για συνολικά 49.000 δολάρια σε 4 ημέρες”, έγραψε, προσθέτοντας:

“Οι miners πωλούν αμείλικτα σε αυτή τη μείωση και έχουν πετάξει πάνω από 30.000 $ ETH στο ίδιο χρονικό πλαίσιο”.

Η τιμή του ETH κινδυνεύει να μειώσει άλλα 750 δολάρια υπό το πρίσμα των σημερινών μακροοικονομικών κεφαλών, οι οποίες ασκούν πίεση στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου σε όλο το πλήρωμα.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: YASHU GOLA

Article: https://cointelegraph.com/news/ethereum-miners-dump-30k-eth-stonewalling-ultra-sound-money-deflation-narrative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)