Οι αναλυτές του Bitcoin δίνουν 3 λόγους για τους οποίους η τιμή του BTC κάτω από 20.000 $ μπορεί να είναι μια «παγίδα bear»

Ένα σύνολο τεχνικών δεικτών δείχνει ότι η τιμή του Bitcoin ολοκληρώνει τον κυρίαρχο πτωτικό κύκλο.

Το Bitcoin (BTC) ανέκαμψε πάνω από το όριο των 19.000 δολαρίων στις 20 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά την πτώση του στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

Το Bitcoin δυσκολεύεται αφού έπεσε κάτω από τα $20.000

Στο ημερήσιο διάγραμμα, η τιμή του BTC αυξήθηκε από 18.255 $ σε 19.650 $. Αυτή η ανάκαμψη τιμής 7,5% αντικατοπτρίζει παρόμοιες κινήσεις ανάκαμψης που παρατηρήθηκαν στη χρηματιστηριακή αγορά, υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές συμβιβάζονται με μια άλλη σημαντική αύξηση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα που αναμένεται στις 20–21 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι απόψεις διίστανται σχετικά με τη μακροζωία της ανάκαμψης του Bitcoin. Ο αναλυτής της ανεξάρτητης αγοράς, Jonny Moe, τόνισε ότι η συνεχιζόμενη δράση της BTC για τις τιμές είναι παρόμοια με τις πλευρικές κινήσεις ενοποίησης της στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Με άλλα λόγια, η τρέχουσα ανάκαμψη της τιμής του Bitcoin γύρω στο όριο των 20.000 δολαρίων δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη άνοδο.

Ο Rudy Takala, πρώην στέλεχος του Fox News και συντάκτης γνώμης στην Cointelegraph, προειδοποιεί επίσης τους εμπόρους κρυπτονομισμάτων να προετοιμαστούν για πιο «σκοτεινούς καιρούς» λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών παγκοσμίως.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι το Bitcoin κοιτάζει σε μια ισχυρή ανοδική αντιστροφή στους επόμενους καιρούς. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις τρεις αισιόδοξες προοπτικές της αγοράς.

Το Bitcoin εκτυπώνει “bullish hammer”

Το κηροπήγιο του Bitcoin στις 20 Σεπτεμβρίου είναι ένα ανοδικό σφυρί, το οποίο υποδηλώνει αποδυνάμωση της καθοδικής ορμής, σύμφωνα με τον ψευδώνυμο αναλυτή Trader Tardigrade.

Ένα ανοδικό κηροπήγιο σφυριού σχηματίζεται όταν το περιουσιακό στοιχείο πέσει σημαντικά χαμηλότερα από την αρχική του αξία, αλλά ανακάμπτει για να κλείσει κοντά στο ίδιο επίπεδο. Οι έμποροι βλέπουν το σφυρί ως σημάδι απόρριψης της πτώσης, δεδομένης της ιστορίας των προηγούμενων πυθμένων της αγοράς.

Ο Trader Tardigrade εφαρμόζει την ίδια θεωρία στην κίνηση ανάκαμψης του Bitcoin στις 20 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι το ανοδικό σφυρί του μπορεί να οδηγήσει σε μια αντιστροφή.

Pi-Cycle κάτω

Ένα άλλο τεχνικό σήμα που προβλέπει απότομη ανάκαμψη του Bitcoin είναι το κάτω μέρος του κύκλου Pi.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ανοιχτού κώδικα παρακολουθεί δύο μακροπρόθεσμους απλούς κινητούς μέσους όρους (SMA): τον SMA 471 ημερών και τον EMA 150 ημερών. Η ιστορία δείχνει ότι η τιμή του Bitcoin φτάνει στο κάτω μέρος για τον κύκλο της αγοράς όταν το SMA των 150 ημερών πέρασε κάτω από το SMA των 471 ημερών.

Εν τω μεταξύ, η τιμή οδεύει προς μια ισχυρή ανοδική αντιστροφή τις ημέρες πριν και μετά το κλείσιμο του SMA 150 ημερών πάνω από το SMA των 471 ημερών. Ο ψευδώνυμος αναλυτής, Titan of Crypto, τόνισε ότι το Bitcoin κοιτάζει ένα ανοδικό crossover 150-471 SMA κάποια στιγμή μέχρι το 2023.

“To 1o crossover συνέβη τον Ιούλιο”, σημείωσε, προσθέτοντας:

“To 2o crossover δεν έχει ακόμη συμβεί. Η αντιστροφή μπορεί να είναι πιο κοντά από ό, τι νομίζουμε.”

Κύκλος Wyckoff

Η Aurelien Ohayon, Διευθύνων Σύμβουλος της Επενδυτικής Στρατηγικής XOR, αναμένει ότι η Bitcoin θα φτάσει τα 45.000 δολάρια μέχρι τις αρχές του 2023, υποστηρίζοντας ότι η τιμή BTC ακολουθεί το δημοφιλές πρότυπο κύκλου Wyckoff.

Ένας κύκλος Wyckoff έχει τέσσερις φάσεις: συσσώρευση, σήμανση, διανομή και Markdown. Μετά τη φάση Markdown, ο κύκλος επαναλαμβάνεται με τη φάση συσσώρευσης, η οποία, όπως επισημαίνει ο Ohayon, συμβαίνει με τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη των τιμών του Bitcoin.

“Το Bitcoin εισέρχεται στην τελική διογκωτική φάση του κύκλου Wyckoff”, καταλήγει ο αναλυτής.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: YASHU GOLA

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-analysts-give-three-reasons-why-btc-price-below-20k-may-be-a-bear-trap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)