Η MicroStrategy αγνοεί τις φήμες πώλησης του Bitcoin, εκτοξεύει 6 εκατομμύρια δολάρια σε επιπλέον 301 BTC

Η MicroStrategy αγόρασε επιπλέον 301 Bitcoins για περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια, αγνοώντας τη σκληρή καταιγίδα bears που έχει κατακλύσει την αγορά κρυπτονομισμάτων για σχεδόν ένα χρόνο.

Σύμφωνα με μια κατάθεση της Τρίτης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), τα Bitcoin αγοράστηκαν μεταξύ 2 Αυγούστου και 19 Σεπτεμβρίου 2022, σε μέση τιμή 19.851 $ ανά μονάδα, ανεβάζοντας τα συνολικά στοιχεία της εταιρείας σε 130.000 bitcoin. Η αγορά, η οποία έγινε χρησιμοποιώντας τα πλεονάζοντα μετρητά της εταιρείας, τοποθετεί τώρα τη συνολική αξία BTC της MicroStrategy σε περίπου 3,98 δισεκατομμύρια δολάρια με μέση τιμή 30.639 δολάρια ανά bitcoin.

Η τελευταία εξαγορά έρχεται αφότου ο κατασκευαστής επιχειρηματικού λογισμικού με έδρα τη Βιρτζίνια αποκάλυψε σχέδια να πουλήσει μετοχές αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων και να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων για την απόκτηση περισσότερων BTC νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η αγορά, η οποία επίσης έρχεται μετά από μια συνεχιζόμενη αγορά κρυπτονομισμάτων, έχει δώσει νέα πνοή στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, με τους οπαδούς του Bitcoin να επικροτούν την κίνηση. Ωστόσο, ορισμένοι επέκριναν την κίνηση πιστεύοντας ότι το Bitcoin κατευθύνεται χαμηλότερα.

«Βασικά η εταιρεία σας έχει ήδη χάσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια (40%) στο στοίχημά σας #Bitcoin». Ο φανατικός του χρυσού Peter Schiff έγραψε στο timeline του Michael Saylor μετά την ανακοίνωση. «Ωστόσο, εάν επιχειρούσατε πραγματικά να πουλήσετε, το Bitcoin θα κατέρρεε, στέλνοντας τις πραγματοποιηθείσες απώλειες πολύ υψηλότερες. Η εισβολή του #MSTR στο Bitcoin ήταν μια καταστροφή. Οι μέτοχοι πρέπει να πουλήσουν όσο μπορούν».

Από τότε που έφτασε το υψηλό όλων των εποχών των 68.789,63 δολαρίων τον περασμένο Νοέμβριο, το Bitcoin έχει χάσει έως και το 72% της αξίας του. Πρόσφατα, η MicroStrategy ανέφερε ότι η αξία του αποθέματος BTC μειώθηκε κατά περίπου 917 εκατομμύρια δολάρια λόγω της γενικής κατάρρευσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Παρόλα αυτά, ο Michael Saylor, ο ιδρυτής της εταιρείας, εξακολουθεί να είναι αδιάκοπη στην ώθηση της ατζέντας εξαγοράς Bitcoin της εταιρείας. Τον περασμένο μήνα ο Saylor παραιτήθηκε από τη θέση του CEO για να αναλάβει το ρόλο μιας εκτελεστικής καρέκλας, μια κίνηση που είπε ότι θα βοηθούσε την επιχείρηση να «συνεχίσει να συνεχίσει την απόκτηση και την κατοχή του Bitcoin».

Η MicroStrategy είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία χαρτοφυλακίου Bitcoin που διαπραγματεύεται στο κοινό, ακολουθούμενη από το Galaxy Digital στο 40.000BTC και το Voyager Digital στα 12.260 BTC. Ίσως η πιο αμφιλεγόμενη εταιρεία στον κατάλογο, η Tesla Falls στην τέταρτη θέση σε περίπου 10.725 BTC μετά την πώληση του 75% των συμμετοχών της τον Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, παρά τις τεράστιες ειδήσεις, ο Bitcoin συνέχισε να Whipsaw και πρόσφατα διαπραγματεύθηκε στα 19.040 δολάρια σε μεγάλες ανταλλαγές μετά από μείωση κατά 0,17% τις τελευταίες 24 ώρες. Από την άλλη πλευρά, η τιμή των μετοχών της MicroStrategy μειώθηκε κατά 1,5% στις συναλλαγές πριν από την αγορά σε 197,7 δολάρια ανά μετοχή. Η τιμή των μετοχών της εταιρείας παραμένει κάτω από το 84% από το υψηλό των $ 1.315.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Newton Gitonga

Article: https://zycrypto.com/microstrategy-ignores-bitcoin-sell-off-rumours-splashes-6m-on-an-additional-301-btc/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)