Η κατάρρευση Bitcoin και Ethereum συνεχίζεται καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ξεπερνά τα ύψη του Ιουνίου

Οι on-chain και τεχνικοί δείκτες υποδηλώνουν επίσης μεγαλύτερο πόνο για το Bitcoin και το Ethereum για το υπόλοιπο του 2022.

Το Bitcoin (BTC) και το εγγενές token του Ethereum, Ether (ETH), ξεκίνησαν την εβδομάδα με καταθλιπτικό σημείωμα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια σειρά από αποφάσεις αύξησης επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η τιμή του Bitcoin δεν συγκρατεί τα 20.000 δολάρια

Στις 19 Σεπτεμβρίου, η τιμή του BTC δεν κατάφερε να ανακτήσει τη ζώνη ψυχολογικής υποστήριξης των 20.000 $. Το ζεύγος BTC/USD υποχώρησε κατά 6,5% σε περίπου 18.250 $, ενώ το ETH υποχώρησε 4% σε περίπου 1.280 $.

Η ζοφερή απόδοσή τους ήρθε ως μέρος μιας ευρύτερης πτώσης που ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου, όπου το BTC και το ETH διέγραψαν συνολικά 28% και 37% από την αποτίμησή τους στην αγορά, αντίστοιχα.

Προς παγκόσμια αύξηση των επιτοκίων κατά 500 bps;

Αυτή την εβδομάδα, η Fed και ορισμένοι από τους ομολόγους της σε παγκόσμιο επίπεδο θα επιτεθούν δυνητικά στον αυξανόμενο πληθωρισμό αυξάνοντας περαιτέρω τα επιτόκια.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg υποδηλώνουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, μαζί με τη σουηδική Riksbank, την Swiss National Bank, τη Norges Bank της Νορβηγίας, την Bank of England και άλλες, θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού συνολικά κατά 500 μονάδες βάσης ή 5%.

Τα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία της αγοράς αντέδρασαν αρνητικά σε αυτές τις επερχόμενες συναντήσεις πολιτικής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εμβληματικός παγκόσμιος δείκτης μετοχών της MSCI, ACWI, ο οποίος συνδυάζει μετοχές ανεπτυγμένων και αναδυόμενων αγορών, υποχώρησε 4,25% σε σχεδόν 84 δολάρια. Στο αποκορύφωμά του, ο δείκτης διαπραγματευόταν για 107,39 $ τον Νοέμβριο του 2021. Είναι ενδιαφέρον ότι το Bitcoin και το Ethereum κορυφώθηκαν τον ίδιο μήνα στα 69.000 $ και 4.950 $, αντίστοιχα.

Επομένως, αυτή η αυξανόμενη συσχέτιση με την προοπτική των παγκόσμιων αυξήσεων επιτοκίων θα μπορούσε να συνεχίσει να πιέζει τα BTC και ETH σε χαμηλότερα επίπεδα, παρά τις αφηγήσεις τους που είναι προσανατολισμένες στην ανάπτυξη.

Αντίθετα, οι επενδυτές μπορεί να αναζητήσουν ασφάλεια σε περιουσιακά στοιχεία χαμηλής μεταβλητότητας, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου ΗΠΑ και των κρατικών ομολόγων.

Για παράδειγμα, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ, ένα βαρόμετρο για τη μέτρηση της ισχύος του δολαρίου, αυξήθηκε κατά 0,5% στις 110 στις 19 Σεπτεμβρίου μετά το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμό του από το 2002.

Ομοίως, τα εξαμηνιαία ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου αποδίδουν 3,79% εάν διατηρούνται μέχρι τη λήξη, προσφέροντας έτσι στους επενδυτές μια ασφαλέστερη επενδυτική εναλλακτική με εγγυημένες αποδόσεις βραχυπρόθεσμα. Ομοίως, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έχει ξεπεράσει το ύψος του Ιουνίου, όταν το Bitcoin έπεσε στα ετήσια χαμηλά.

Άλλα γραμμάτια βραχυπρόθεσμης και μεγαλύτερης ημερομηνίας αποδίδουν παρόμοιες αποδόσεις.

Bitcoin σε $14K–$15K$, Ethereum στα $750 στη συνέχεια;

Ένας συνδυασμός on-chain και τεχνικών δεικτών υποδηλώνει περαιτέρω μια επικείμενη κατάρρευση τιμών στις αγορές Bitcoin και Ethereum.

Πρώτον, οι ηλικιακές ζώνες εξόδων εξόδου Bitcoin (επτά–10 ετών), οι οποίες παρακολουθούν τα ξοδευμένα BTC και τα ομαδοποιούν σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία τους, έδειξαν την κίνηση περισσότερων από 5.000 BTC στις 4 Σεπτεμβρίου. MACD_D, ένας χρήστης στο Η πλατφόρμα αλυσίδων ανάλυσης CryptoQuant, υποστηρίζει ότι αυτά είναι συνήθως κακά νέα για την τιμή του Bitcoin.

«Εάν ο κάτοχος, ο οποίος κατείχε BTC τον έβδομο χρόνο του, μετακινήσει περισσότερα από 5.000 BTC, θα μπορούσε να υπάρξει μια ισχυρή πτωτική τάση στο μέλλον», έγραψε ο επαληθευμένος χρήστης, τονίζοντας:

“Αυτός ο δείκτης έδειξε σήμα 7 στο παρελθόν και έπεσε 6 φορές εκτός από 1 (07 Φεβ ’21) Το γεγονός ότι ο μακροπρόθεσμος κάτοχος μετακίνησε το BTC σημαίνει ότι θα υπάρξει μια ασυνήθιστη κίνηση τιμών στο μέλλον.”

Ο χρήστης τόνισε επίσης μια πρόσφατη αύξηση της κυριαρχίας του Ether σε πάνω από 20%, σημειώνοντας ότι συνήθως υποδηλώνει μια φούσκα που πρόκειται να σκάσει. Ένα απόσπασμα λέει:

“Όταν το #BTC είναι απλώς εγκάρσιο, η υπερβολική άνοδος του Ethereum δημιουργεί μια φούσκα. Ειδικότερα, εάν η κυριαρχία του ETH αυξηθεί κατά περισσότερο από 20%, παρέχει έναν καλό συγχρονισμό για να εισέλθετε στη θέση short.”

Από τεχνικής σκοπιάς, το Bitcoin έχει εισέλθει στο στάδιο ανάλυσης του επικρατούντος μοτίβου «bear flag», προσβλέποντας τώρα σε εκτεταμένη πτώση προς τον στόχο κέρδους της σημαίας στα 14.500 $ περίπου το 2022.

Εν τω μεταξύ, ο Αιθέρας έχει επίσης ξεσπάσει από ένα συμμετρικό τρίγωνο. Ως αποτέλεσμα, η τιμή του ETH θα μπορούσε να πέσει στα 750 $ εάν το πτητικό μοτίβο συνέχισης λειτουργήσει, μαζί με εξασθένηση των τεχνικών και για το ζεύγος ETH/BTC.

Με άλλα λόγια, μια κατάρρευση τιμής ETH κατά 40% βρίσκεται στο τραπέζι πριν από το τέλος του έτους.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: YASHU GOLA

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-ethereum-crash-continues-as-us-10-year-treasury-yield-surpasses-june-high

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)