Η πτωτική μακροοικονομική προοπτική της Goldman Sachs θέτει το Bitcoin σε κίνδυνο κατάρρευσης στα 12 χιλιάδες δολάρια

Τα δεδομένα παραγώγων Bitcoin δείχνουν επίσης ότι το συναίσθημα μετατοπίζεται υπέρ μιας τεράστιας κατάρρευσης κάτω από τα $20.000, την τρέχουσα ψυχολογική υποστήριξη.

Μια σειρά μακροπροειδοποιήσεων που βγαίνουν από το στρατόπεδο της Goldman Sachs θέτει το Bitcoin (BTC) σε κίνδυνο κατάρρευσης στα 12.000 $.

Το Bitcoin σε “κάτω φάση;”

Μια ομάδα οικονομολόγων της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Jan Hatzius αύξησε την πρόβλεψή της για την ταχύτητα των αυξήσεων των επιτοκίων αναφοράς της Federal Reserve. Σημείωσαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,75% τον Σεπτέμβριο και 0,5% τον Νοέμβριο, από την προηγούμενη πρόβλεψή τους για 0,5% και 0,25%, αντίστοιχα.

Η πορεία αύξησης των επιτοκίων της Fed έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό των τάσεων των τιμών του Bitcoin το 2022. Η περίοδος των υψηλότερων επιτοκίων δανεισμού – από σχεδόν μηδέν στο εύρος 2,25-2,5% τώρα – έχει ωθήσει τους επενδυτές να απομακρυνθούν από τα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία και να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις όπως μετρητά.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 60% από έτος σε έτος και τώρα ταλαντεύεται γύρω από την ψυχολογική του υποστήριξη των 20.000 δολαρίων. Ορισμένοι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου ενός ψευδώνυμου εμπόρου Doctor Profit, πιστεύουν ότι η τιμή του BTC έχει εισέλθει στην κατώτατη φάση στα τρέχοντα επίπεδα. Ωστόσο, ο έμπορος προειδοποίησε:

“Σκεφτείτε τις επόμενες αποφάσεις της FED. 0,75% [αύξηση των επιτοκίων] έχει ήδη τιμολογηθεί, 1% και βλέπουμε αίμα.”

Από την άλλη πλευρά, η σταθερά θετική συσχέτιση του Bitcoin με το χρηματιστήριο των ΗΠΑ, ιδιαίτερα το βαρύ τεχνολογικά Nasdaq Composite, εγκυμονεί βαθύτερους κινδύνους διόρθωσης.

Η Sharon Bell, αναλυτής στρατηγικής της Goldman Sachs, προτείνει τα πρόσφατα ράλι στο χρηματιστήριο να είναι παγίδες, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση της εταιρείας της ότι οι μετοχές θα μπορούσαν να καταρρεύσουν κατά 26% εάν η Fed γίνει πιο επιθετική με τις αυξήσεις των επιτοκίων της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι προειδοποιήσεις συμπίπτουν με την πρόσφατη άνοδο των short θέσεων Bitcoin που κατέχουν θεσμικοί επενδυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία της CME που επισημαίνονται στην εβδομαδιαία έκθεση της Επιτροπής Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC).

“Σίγουρα ένα σημάδι ότι ορισμένοι άνθρωποι υπολογίζουν σε μια κατάρρευση περιουσιακών στοιχείων κινδύνου αυτό το φθινόπωρο”, σημείωσε ο Nick, αναλυτής στο data resource Ecoinometrics.

Η συναίνεση των επιλογών βλέπει το BTC στα 12 χιλιάδες $

Οι επιλογές Bitcoin που λήγουν στο τέλος του 2022 δείχνουν ότι οι περισσότεροι έμποροι που στοιχηματίζουν στην τιμή του BTC πέφτουν μέχρι την περιοχή των $10-000-12.000.

Συνολικά, η αναλογία ανοιχτού επιτοκίου call-put ήταν 1,90 στις 18 Σεπτεμβρίου, με τις επιλογές κλήσεων για την τιμή εξάσκησης των 45.000 $ να έχουν το μέγιστο βάρος. Ωστόσο, οι τιμές απεργίας μεταξύ 10.000 και 23.000 δολαρίων έδειξαν τουλάχιστον τέσσερις θέσεις για κάθε τρεις κλήσεις – κάτι που είναι ίσως μια πιο ρεαλιστική, ενδιάμεση αξιολόγηση του κλίματος της αγοράς.

Από τεχνική άποψη, η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να πέσει κατά περίπου 30% στα 13.500 $, καθώς η τιμή σχηματίζει ένα πειστικό αντίστροφο μοτίβο.

Αντίθετα, ένα αποφασιστικό ράλι πάνω από τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο 50 ημερών (ΕΜΑ 50 ημερών, το κόκκινο κύμα) κοντά στα 21.250 $ θα μπορούσε να ακυρώσει αυτή την πτωτική ρύθμιση, τοποθετώντας το BTC για ένα ράλι προς τα 25.000 $ ως τον επόμενο ψυχολογικό ανοδικό στόχο του.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: YASHU GOLA

Article: https://cointelegraph.com/news/goldman-sachs-bearish-macro-outlook-puts-bitcoin-at-risk-of-crashing-to-12k

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)