Η μεταβλητότητα αναμένεται ως 490 εκατομμύρια δολάρια σε επιλογές ETH λήγει λίγο μετά τη συγχώνευση Ethereum

Το αποτέλεσμα της συγχώνευσης Ethereum θα είναι μια κύρια ώθηση τιμών που υπαγορεύει εάν το ETH θα έχει κέρδος από τη λήξη των επιλογών 490 εκατομμυρίων δολαρίων αυτής της εβδομάδας.

Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων, ορισμένοι έμποροι μπορεί να εκπλαγούν όταν μάθουν ότι ο Ether (ETH) διαπραγματεύεται με ανοδική τάση τις τελευταίες 17 ημέρες. Ενώ ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσίασε πτώση 10% στις 13 Σεπτεμβρίου, η τιμή του Ether παρέμεινε σταθερή κοντά στο επίπεδο υποστήριξης των 1.570 $.

Σε λιγότερο από 12 ώρες, το δίκτυο Ethereum έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί στη μεγαλύτερη αναβάθμιση που έχει κάνει ποτέ και δεν πρέπει να αγνοηθεί η πιθανότητα ακραίας αστάθειας. Η μετάβαση σε ένα δίκτυο απόδειξης στοιχήματος θα αλλάξει το παιχνίδι για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης κατά 98,5% στη χρήση ενέργειας και του μειωμένου πληθωρισμού νομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια μιας αναβάθμισης, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πολλαπλών δυσλειτουργιών, ειδικά σε πιο περίπλοκα συστήματα όπως η επεξεργασία της εικονικής μηχανής Ethereum. Ακόμα κι αν η αναβάθμιση ήταν σχετικά ομαλή σε προηγούμενες εκδόσεις του δικτύου δοκιμών, είναι αδύνατο να προβλεφθεί το αποτέλεσμα των αποκεντρωμένων εφαρμογών και των λύσεων δεύτερου επιπέδου που είναι συνδεδεμένες στο οικοσύστημα του Ethereum.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που οι επιλογές Ether των 490 εκατομμυρίων δολαρίων, που λήγουν στις 16 Αυγούστου, θα ασκήσουν μεγάλη πίεση στις τιμές και στις δύο πλευρές, παρόλο που οι bulls φαίνονται ελαφρώς σε καλύτερη θέση καθώς ο Ether πλησιάζει τα 1.600 δολάρια.

Τα περισσότερα bearish στοιχήματα τοποθετούνται κάτω από $1.600

Η αποτυχία του Ether να σπάσει την αντίσταση των $2.000 στις 14 Αυγούστου και η επακόλουθη βουτιά του στα $1.420 στις 29 Αυγούστου έδωσαν στις bears το σύνθημα να περιμένουν συνέχιση της πτωτικής τάσης. Αυτό γίνεται εμφανές καθώς μόνο το 12% των επιλογών διάθεσης (πώλησης) για τις 16 Σεπτεμβρίου έχουν τοποθετηθεί πάνω από τα 1.600 $. Έτσι, οι bulls Ether βρίσκονται σε καλύτερη θέση για τη λήξη των εβδομαδιαίων επιλογών 490 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μια ευρύτερη προβολή που χρησιμοποιεί την αναλογία call-to-put 1,06 δείχνει μια σχετικά ισορροπημένη κατάσταση με τα ανοδικά στοιχήματα (κλήσεις) ανοιχτού ενδιαφέροντος στα 252 εκατομμύρια $ έναντι των επιλογών διάθεσης (πώλησης) 238 εκατομμυρίων $. Ωστόσο, καθώς ο Ether βρίσκεται επί του παρόντος κοντά στα $1.600, και οι δύο πλευρές έχουν παρόμοιες πιθανότητες να μετακινήσουν τη βελόνα.

Εάν η τιμή του Ether παραμείνει κάτω από τα 1.600 $ στις 8:00 π.μ. UTC στις 16 Σεπτεμβρίου, θα είναι διαθέσιμες μόνο αυτές οι επιλογές κλήσης (αγοράς) αξίας 27 εκατομμυρίων $. Αυτή η διαφορά συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει κανένα νόημα στο δικαίωμα αγοράς του Ether στα 1.600 $ ή 1.700 $ εάν διαπραγματεύεται κάτω από αυτό το επίπεδο κατά τη λήξη.

Οι bears θα μπορούσαν να κερδίσουν 100 εκατομμύρια δολάρια

Παρακάτω είναι τα τέσσερα πιο πιθανά σενάρια με βάση την τρέχουσα δράση της τιμής. Ο αριθμός των συμβάσεων δικαιωμάτων προαίρεσης που διατίθενται στις 16 Σεπτεμβρίου για μέσα call (bull) και put (bear) ποικίλλει, ανάλογα με την τιμή λήξης. Η ανισορροπία που ευνοεί κάθε πλευρά συνιστά το θεωρητικό κέρδος:

Μεταξύ 1.400 $ και 1.500 $: 33.000 κλήσεις έναντι 2.600 θέσεων. Το καθαρό αποτέλεσμα ευνοεί τις bears κατά 100 εκατομμύρια δολάρια.
Μεταξύ 1.500 $ και 1.700 $: 29.600 κλήσεις έναντι 29.000 θέσεων. Το καθαρό αποτέλεσμα ισορροπεί μεταξύ bulls και bears.
Μεταξύ 1.700 $ και 1.800 $: 49.200 κλήσεις έναντι 3.800 θέσεων. Το καθαρό αποτέλεσμα ευνοεί τους bulls κατά 80 εκατομμύρια δολάρια.
Μεταξύ 1.800 $ και 1.900 $: 81.400 κλήσεις έναντι 700 θέσεων. Οι bulls αυξάνουν τα κέρδη τους στα 145 εκατομμύρια δολάρια.
Αυτή η ακατέργαστη εκτίμηση λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα αγοράς που χρησιμοποιούνται σε ανοδικά στοιχήματα και τα δικαιώματα πώλησης αποκλειστικά σε συναλλαγές από ουδέτερο έως πτωτικό. Ακόμα κι έτσι, αυτή η υπεραπλούστευση αγνοεί πιο σύνθετες επενδυτικές στρατηγικές.

Η μακροοικονομική αναταραχή θα μπορούσε να βοηθήσει τις bears του ETH

Οι bulls Ether πρέπει να διατηρήσουν την τιμή πάνω από 1.500 $ στις 16 Σεπτεμβρίου για να ισορροπήσουν τη ζυγαριά και να αποφύγουν μια πιθανή απώλεια 100 εκατομμυρίων $. Ωστόσο, οι bulls Ether ήταν άτυχοι στις 12 Σεπτεμβρίου, αφού τα χρηματιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών υποχώρησαν κατά 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 13 Σεπτεμβρίου λόγω μιας πιο καυτής από το αναμενόμενο έκθεσης πληθωρισμού.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να προβλεφθεί το αποτέλεσμα της συγχώνευσης Ethereum, πόσο μάλλον ο αντίκτυπός του στην τιμή. Ωστόσο, η ανάλυση δείχνει ότι αυτοί οι τρεις δείκτες θα πρέπει να παρακολουθούνται από τους επενδυτές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Συγχώνευσης.

Ποτέ δεν μπορεί κανείς να μαντέψει τις συνέπειες των απροσδόκητων καθυστερήσεων ή ακόμα και τον θετικό αντίκτυπο μιας ομαλής μετάβασης, επειδή οι επενδυτές θα μπορούσαν να είχαν τιμολογήσει εκ των προτέρων τη Συγχώνευση, προκαλώντας ένα γεγονός “πώληση των ειδήσεων”. Κατά συνέπεια, τόσο οι bulls όσο και οι bears εξακολουθούν να έχουν μια ευκαιρία για την εβδομαδιαία λήξη των επιλογών στις 16 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: MARCEL PECHMAN

Article: https://cointelegraph.com/news/volatility-expected-as-490m-in-eth-options-expire-shortly-after-the-ethereum-merge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)