3 λόγοι για τους οποίους η τιμή SOL αυξήθηκε κατά 30% σε δύο εβδομάδες — Θα συνεχιστεί η ανοδική τάση της Solana;

Ένας συνδυασμός συμπαγών θεμελιωδών και τεχνικών καταλυτών βοήθησε την τιμή της SOL να φτάσει στο καλύτερο της επίπεδο σε τρεις εβδομάδες.

Η Solana (SOL) σημείωσε άνοδο στις 13 Σεπτεμβρίου, αντικατοπτρίζοντας παρόμοιες ανοδικές κινήσεις στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, με επικεφαλής το Bitcoin (BTC) και τον Ether (ETH).

Στο ημερήσιο διάγραμμα, η τιμή της SOL κέρδισε πάνω από 4% στα 39 $, το καλύτερο επίπεδό της σε 3 εβδομάδες. Τα ενδοημερήσια κέρδη του token ήρθαν ως επέκταση μιας επικρατούσας ανοδικής τάσης που είδε την τιμή του να κερδίζει 30% σε μόλις 2 εβδομάδες.

Σε σύγκριση με τη Solana, το Bitcoin και ο Ether παρουσίασαν χαμηλή απόδοση, εξασφαλίζοντας κέρδη 16% και 22% την ίδια περίοδο. Ας δούμε τον συνδυασμό θεμελιωδών και τεχνικών στοιχείων που μπορεί να ώθησαν τη SOL να ανέβει υψηλότερα.

Η συγχώνευση ηλίου με την Σολάνα

Στις 30 Αυγούστου, οι βασικοί προγραμματιστές πίσω από το Δίκτυο Helium, το οποίο προσφέρει αποκεντρωμένη κάλυψη ασύρματου δικτύου 5G επιτρέποντας στους χρήστες να γίνουν hotspot, ανακοίνωσαν μια πρόταση διακυβέρνησης για μετάβαση στο blockchain Solana από την εγγενή αλυσίδα του.

Οι προγραμματιστές Helium ανέφεραν την “ανάγκη τους να βελτιώσουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και την επεκτασιμότητα”, ενώ θεωρούσαν τη Solana ως την ιδανική εφαρμογή.

Το SOL είναι το token πονταρίσματος και πληρωμής συναλλαγών εντός του οικοσυστήματος Solana.

Έκρηξη NFT

Η τελευταία περίοδος αγορών στην αγορά Σολάνα συνέπεσε επίσης με αυξήσεις στις μετρήσεις μη ανταλλάξιμων κουπονιών (NFT).

Συγκεκριμένα, ο όγκος στις αγορές NFT όπως το OpenSea, το Metaplex και το Magic Eden έφτασε σχεδόν τα 1,2 εκατομμύρια SOL (~ 42,8 εκατομμύρια δολάρια) την εβδομάδα που έληξε στις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που παρακολουθεί ο Nansen. Αυτό συνόδευσε περαιτέρω την άνοδο των συναλλαγών NFT, αγγίζοντας το υψηλό ρεκόρ πάνω από 1 εκατομμύριο την ίδια περίοδο.

Το άλμα στη δραστηριότητα της Solana εμφανίστηκε ως ένα μοναδικό φωτεινό σημείο στον τομέα NFT που κατά τα άλλα βλέπει χαμηλότερη ζήτηση τους τελευταίους μήνες. Για παράδειγμα, ο όγκος συναλλαγών στην κορυφαία αγορά NFT OpenSea έχει δει δραστική πτώση.

Από όλες τις συλλογές Solana NFT, η νέα συλλογή “y00ts mint t00b” που κυκλοφόρησε πρόσφατα εξασφάλισε τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών, με το HyperSpace να υπολογίζει το μέσο ποσό στα 18,45 εκατομμύρια δολάρια περίπου την ημέρα.

Τεχνική αναπήδηση της SOL

Από τεχνική άποψη, το ράλι 30% της SOL ξεκίνησε μετά από δοκιμή ενός ιστορικά σημαντικού επιπέδου υποστήριξης.

Η SOL/USD ενοποιείται πλάγια μέσα σε ένα εύρος που ορίζεται από δύο επίπεδες, παράλληλες γραμμές τάσης από τις 23 Μαΐου. Μια πτώση προς την κατώτερη γραμμή τάσης (υποστήριξη) ακολουθείται συνήθως από μια αναπήδηση 58%–60% προς την ανώτερη γραμμή τάσης (αντίσταση).

Ομοίως, μια απόσυρση από την ανώτερη γραμμή τάσης είδε την τιμή της SOL να πέφτει προς την κατώτερη γραμμή τάσης, όπως φαίνεται παρακάτω.

Με την ανάκαμψη του SOL, η πορεία της ελάχιστης αντίστασης φαίνεται να είναι προς την ανώτερη γραμμή τάσης κοντά στα 47,50 $, αύξηση περίπου 38% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: YASHU GOLA

Article: https://cointelegraph.com/news/3-reasons-sol-price-is-up-30-in-two-weeks-will-solana-s-uptrend-continue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)