Η τιμή του Bitcoin πέφτει κάτω από 21.000 $, καθώς οι έμποροι στέλνουν 84.000 BTC στα χρηματιστήρια

Η αστάθεια διεκδικεί πολλές όψιμες θέσεις αγοράς με τη δράση της τιμής BTC να αποτυγχάνει να διατηρήσει την υποστήριξη των τελευταίων ημερών.

Το Bitcoin (BTC) υποχώρησε περαιτέρω μετά το άνοιγμα της Wall Street στις 13 Σεπτεμβρίου, καθώς η σκόνη κατακάθισε στον απροσδόκητα υψηλό πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τιμή BTC βλέπει 9% ημερήσιες απώλειες

Στοιχεία από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView έδειξαν ότι το BTC/USD παραιτήθηκε από 21.000 $, έως και 8,45% την ημέρα.

Πτωτικές τάσεις σημειώθηκαν μετά την εκτύπωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ για τον Αύγουστο που έφτασε 0,2% υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Αυτό, με τη σειρά του, ενίσχυσε την πιθανότητα αύξησης των βασικών επιτοκίων κατά 75 ή 100 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ – κάτι που θα πίεζε τις ήδη αστάθμητες αγορές περιουσιακών στοιχείων κινδύνου.

Το Bitcoin αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευαίσθητο στο γεγονός, με την πτώση ωστόσο να περιορίζεται από την αναμενόμενη υποστήριξη στα $20.800.

Το BTC/USD κατάφερε επίσης να εξαλείψει το πιο πρόσφατο κενό συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης CME που δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ $21.300 και $21.500.

«Το BTC μόλις έβγαλε το προηγούμενο swing low που σημείωσα χθες και σήμερα», επιβεβαίωσε ο δημοφιλής έμπορος Crypto Ed, ο οποίος προέβλεψε και τα δύο επίπεδα, σε μέρος ενός tweet μετά την κυκλοφορία του CPI.

Οι αμερικανικές μετοχές αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα, με τον S&P 500 να υποχωρεί 3% και τον Nasdaq Composite Index κατά 4% κατά τη στιγμή της γραφής.

Για τον Jurrien Timmer, διευθυντή παγκόσμιων μακροοικονομικών υπηρεσιών στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων Fidelity Investments, δεν υπήρχε λόγος να πιστεύουμε ότι θα δημιουργούσε μια αναγέννηση περιουσιακών στοιχείων κινδύνου έως ότου η Fed σταματήσει εντελώς τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

Οι εισροές συναλλάγματος έφθασαν σε ύψος 10 εβδομάδων

Εν τω μεταξύ, η Volatility διεκδίκησε τις περισσότερες εκκαθαρίσεις BTC σε μια εβδομάδα, συνολικά 45 εκατομμύρια δολάρια για τις 13 Σεπτεμβρίου κατά τη στιγμή της σύνταξης.

Οι συνολικές εκκαθαρίσεις κρυπτονομισμάτων ήταν πολύ υψηλότερες στα 168 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία από την πηγή παρακολούθησης στην αλυσίδα Coinglass.

Η πλατφόρμα Analytics CryptoQuant εν τω μεταξύ έδειξε εισροές συναλλάγματος την ημέρα που ήδη έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Ιουλίου στα 84.000 BTC.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: WILLIAM SUBERG

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-falls-under-21k-as-traders-send-84k-btc-to-exchanges

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)