Η Fed, το Merge και το BTC 22.000 $ — 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Bitcoin αυτήν την εβδομάδα

Ένα ανοδικό εβδομαδιαίο κλείσιμο βλέπει το Bitcoin να αντιμετωπίζει την πραγματική τιμή, ενώ οι αναλυτές εικάζουν για μεγάλη αστάθεια τις επόμενες ημέρες.

Το Bitcoin (BTC) ξεκινά μια κομβική εβδομάδα σε σταθερή βάση καθώς οι bulls καταφέρνουν να εξαλείψουν εβδομάδες ζημιών.

Αφού έκλεισε το τελευταίο εβδομαδιαίο candle στα 21.800 $, το υψηλότερο από τα μέσα Αυγούστου, το BTC/USD επανέρχεται στο ραντάρ ως ένα μακρύ στοίχημα.

Το τέλος μιας εκτεταμένης περιόδου πτωτικής πορείας που διανθίζεται με πλάγια δράση των τιμών φαίνεται τώρα σταθερά στο τέλος, με την αστάθεια να αναμένεται να αποτελέσει κύριο θέμα τις επόμενες ημέρες.

Στην πραγματικότητα, λίγες εβδομάδες στην ιστορία του Bitcoin ήταν τόσο ταραχώδεις όσο αυτή είναι πιθανό να είναι.

Εκτός από τη συγχώνευση του Ethereum στις 15 Σεπτεμβρίου, η τάση του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ελεγχθεί στις 13 Σεπτεμβρίου με την δημοσίευση των στοιχείων του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) Αυγούστου. Η συνταγή του απρόβλεπτου είναι εκεί.

Πώς θα ξεπεράσει το Bitcoin την καταιγίδα; Ενώ η μακροοικονομική εικόνα φαίνεται θολή για τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου καθώς το δολάριο των Ηνωμένων Πολιτειών εκτινάσσεται, τα δεδομένα στην αλυσίδα συνεχίζουν να υποδεικνύουν ένα κατώτατο σημείο της τιμής που ήδη διαμορφώνεται.

Επιπλέον, τα θεμελιώδη μεγέθη του δικτύου του Bitcoin είναι έτοιμη να φτάσουν σε νέα ύψη όλων των εποχών αυτή την εβδομάδα, υπογραμμίζοντας την ανθεκτικότητα και την ανάκαμψη των miners, μαζί με την πεποίθηση για την κερδοφορία.

Η Cointelegraph ρίχνει μια ματιά σε πολλές από τις κύριες περιοχές που πρέπει να παρακολουθήσετε, καθώς το Bitcoin δίνει στο «Septembear» ένα τρέξιμο για τα χρήματά του.

Το σταθερό εβδομαδιαίο κλείσιμο ενισχύει τα βραχυπρόθεσμα στοιχήματα BTC

Το τελευταίο εβδομαδιαίο κλείσιμο παρείχε κάποια αναγκαία ανακούφιση για τους bulls Bitcoin.

Μετά από εβδομάδες άθλιας απόδοσης, το BTC/USD κατάφερε τελικά να σφραγίσει τα κέρδη μιας εβδομάδας, αποφεύγοντας ακόμη και μια διόρθωση της τελευταίας στιγμής στο κλείσιμο του candle, σύμφωνα με στοιχεία από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView.

Ως εκ τούτου, μόλις πάνω από τα $21.800, το γεγονός της 11ης Σεπτεμβρίου σχημάτισε γερές βάσεις για μια εβδομάδα λόγω της σημαντικής μεταβλητότητας.

Τη στιγμή της γραφής, αυτό το επίπεδο σχηματίζει μια ζώνη ενοποίησης, που συμπίπτει με μια σημαντική γραμμή τάσης με τη μορφή της πραγματοποιηθείσας τιμής του Bitcoin. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης on-chain Glassnode, αυτή τη στιγμή κυμαίνεται περίπου στα 21.770 $.

Το BTC/USD δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει πιο σημαντικά επίπεδα bear market που χάθηκαν ως υποστήριξη τον περασμένο μήνα, με κυριότερο μεταξύ αυτών τον κινητό μέσο όρο 200 εβδομάδων, ο οποίος είναι τώρα κοντά στα $23.330.

Ωστόσο, μια άνοδος στα 22.350 $ στο Bitstamp κατά τη διάρκεια της νύχτας τράβηξε την προσοχή των εμπόρων, προάγοντας τις υπάρχουσες εκκλήσεις για ανοδική συνέχιση.

«Αυτό ήταν απλώς προκαταρκτική προμήθεια στα 22300», έγραψε ο δημοφιλής λογαριασμός Twitter Il Capo της Crypto σε μια από τις πολλές πρόσφατες ενημερώσεις:

«Ακόμα σκέφτομαι ότι 23 χιλιάδες είναι πιθανό. Τότε βλέπουμε την ανατροπή».

Ωστόσο, ένα περαιτέρω tweet προειδοποίησε ότι «σημαντικές αντιστάσεις» μπαίνουν τώρα στο παιχνίδι στο Bitcoin και στα altcoins.

«Κατά τη γνώμη μου, βλέπουμε ένα τελευταίο σκέλος αύξησης 5-7% σύντομα, μετά διανομή ltf και μετά πυρηνικά. Ετοιμαστείτε», ανέφερε.

Σε ένδειξη της έναρξης της επερχόμενης αστάθειας, ο συνάδελφος έμπορος Cheds σημείωσε ότι το Bitcoin επισήμανε την ανώτερη ζώνη Bollinger του σε καθημερινά χρονοδιαγράμματα, οι ζώνες τώρα εξαπλώνονται σιγά-σιγά για να ανοίξουν τον δρόμο για ένα ευρύτερο φάσμα συναλλαγών.

Ο εισερχόμενος ΔΤΚ συνδυάζεται με το δολάριο

Ένα από τα δύο κύρια σημεία συζήτησης για την εβδομάδα στη δράση τιμών BTC προέρχεται από μια γνωστή πηγή: την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα στοιχεία του ΔΤΚ αναμένονται για τον Αύγουστο και οι ελπίδες στηρίζονται στη πτωτική τάση του πληθωρισμού που συνεχίζεται αφού η εκτύπωση του Ιουλίου έδειξε ότι έχει σχηματιστεί κορύφωση.

Εάν συμβεί αυτό, θα είναι ένα όφελος για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου που υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό από το αυξανόμενο δολάριο ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτών Αγορών της Fed είναι ωστόσο πιθανό να πραγματοποιήσει επαναλαμβανόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο την επόμενη εβδομάδα.

Για τους παρατηρητές του δολαρίου, ωστόσο, υπάρχει ήδη λόγος να πιστεύουν ότι η επιστροφή του ενεργητικού κινδύνου θα εδραιωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου (DXY), νέος από τα ύψη εικοσαετίας, έχει υποχωρήσει σχεδόν 2,7% σε μόλις τέσσερις ημέρες.

 

«Ένα πράγμα που με κάνει να αμφιβάλλω για την αρνητική μεροληψία μου για το Bitcoin και το Crypto γενικά μετά τη συγχώνευση ETH, είναι το DXY», αποκάλυψε ο αναλυτής Mark Cullen, δημιουργός του πόρου συναλλαγών AlphaBTC:

«Βλέπουμε τη δυνατότητα για 3 μονάδες απόκλισης [bear] να σχηματίζονται στον RSI και το FOMC του Σεπτεμβρίου είναι την επόμενη Τετάρτη. Αναρωτιέμαι αν βλέπουμε το $DXY να σπάει την παραβολή και να ωθεί τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου προς τα πάνω».

Εν τω μεταξύ, το στέλεχος της Phoenix Copper, Donald Pond, αποκάλεσε το διάγραμμα USD και DXY “τα πιο σημαντικά εκεί έξω”.

«Το δολάριο είναι πολύ ισχυρό atm και έχει σκοτώσει όλα τα άλλα», έγραψε στο Twitter την ημέρα.

«Έχει πέσει γρήγορα τις τελευταίες ημέρες, αλλά εξακολουθεί να είναι σε ισχυρή ανοδική τάση. Καμία βιώσιμη ανάκαμψη για τις αγορές μέχρι να σπάσει η τάση».

Το Merge είναι εδώ

Η συμπλήρωση των ενθαρρυντικών δεδομένων για τον πληθωρισμό είναι ένα καθαρά εσωτερικό έναυσμα τιμής – η συγχώνευση Ethereum – που αναμένεται γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το γεγονός, που τώρα πρόκειται να γίνει πραγματικότητα μετά από μήνες αβεβαιότητας, βλέπει το Ethereum ως μια μετάβαση δικτύου από την απόδειξη εργασίας (PoW) στην απόδειξη στοιχήματος (PoS) ως τον αλγόριθμό κατακερματισμού του.

Η διαφημιστική εκστρατεία έχει χτιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, και τώρα, οι αναλυτές αναρωτιούνται ποια θα είναι η άμεση συνέπεια – συγκεκριμένα, εάν οι επενδυτές θα «πουλήσουν τα νέα» και θα φέρουν τις αγορές χαμηλότερα αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η Συγχώνευση.

Σε μια ειδική ενημέρωση που κυκλοφόρησε στις 10 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα συναλλαγών DecenTrader τόνισε την ανάγκη για προσοχή και αποφυγή μιας νοοτροπίας «μόνο προς τα πάνω».

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι υπάρχουν πολλαπλοί πιθανοί αντίθετοι άνεμοι που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα πράγματα προς όφελος των αρκούδων, συγκεκριμένα σφάλματα στον κώδικα συγχώνευσης, ένα σημαντικό ποσοστό του δικτύου Ethereum μετακινείται σε μια διχάλα που παίρνει την αγοραία αξία μαζί του, καθώς και Macro αντίθετοι άνεμοι από τα στοιχεία του ΔΤΚ του Αυγούστου των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα», έγραψε:

«Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι συνολικά, παραμένει μακροοικονομικός και γεωπολιτικός συστηματικός κίνδυνος που μπορεί να σταματήσει την πιο ανοδική αφήγηση για το ETH. Ας δούμε αν η τιμή μπορεί να αντέξει, μετά τη συγχώνευση.”
Το DecenTrader έκανε συγκρίσεις με τα hard forks του Bitcoin, τα οποία εμφανίστηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και αργότερα. Τώρα, όπως και τότε, ο κίνδυνος απόσπασης της προσοχής παραμένει.

«Μακροπρόθεσμα, η Συγχώνευση έχει θεμελιώδεις αλλαγές τις οποίες ερμηνεύουμε ως ανοδικές για το Ethereum, αλλά το πραγματικό γεγονός θα αποδειχθεί αναμφίβολα ασταθές καθώς η αγορά παλεύει μεταξύ των αφηγήσεων», καταλήγει η ενημέρωση:

“Να είστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί με απάτες, μάρκες fork κ.λπ., έχουμε ήδη δει πολλά γύρω από τα Merge forks και ETHPoW.”
Το ETH/USD κατέγραψε πτωτική τάση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τη στιγμή της γραφής, κοιτάζοντας τα 1.760 $ αφού έφτασε στα τοπικά υψηλά των 1.790 $.

Δυσκολία, ρυθμός κατακερματισμού αντιμετωπίζει υψηλά όλων των εποχών

Τα θεμελιώδη μεγέθη του δικτύου του Bitcoin ήταν κάθε άλλο παρά πτωτικά πρόσφατα, και αυτή την εβδομάδα, αυτή η τάση συνεχίζει σε νέα ύψη.

Τόσο η δυσκολία mining όσο και το hash rate του Bitcoin είτε έχουν φτάσει είτε πρόκειται να φτάσουν σε νέα υψηλά όλων των εποχών τις επόμενες 48 ώρες από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από τον πόρο παρακολούθησης BTC.com, η δυσκολία θα αυξηθεί κατά 3% στην επόμενη αυτοματοποιημένη αναπροσαρμογή, στέλνοντάς την περαιτέρω σε άγνωστη περιοχή με συνολικά 31,91 τρισ.

Αυτό ακολουθεί την προηγούμενη αναπροσαρμογή κατά 9,26% πριν από δύο εβδομάδες, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2021, καθώς και ως σταθερό μήνυμα ότι ο ανταγωνισμός των miners είναι πιο υγιής από ποτέ.

Πράγματι, από τότε που ολοκληρώθηκε η τελευταία τους φάση «συνθηκολόγησης» τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα δεδομένα on-chain, οι miners αγωνίζονται για να προσθέσουν ισχύ κατακερματισμού στις δραστηριότητές τους. Αυτό αποδεικνύεται από το ποσοστό κατακερματισμού – την εκτιμώμενη συνδυασμένη ισχύ κατακερματισμού του δικτύου Bitcoin – που εκτοξεύεται σε επίπεδα που δεν έχουν ξαναδεί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με το MiningPoolStats, αυτή η αιχμή ήρθε στις 5 Σεπτεμβρίου και περιελάμβανε ένα σύντομο ταξίδι σε 298 exahash ανά δευτερόλεπτο (EH/s). Ο ρυθμός κατακερματισμού επί του παρόντος κυμαίνεται σε κάτι λιγότερο από 250 EH/s.

Η πλατφόρμα Analytics TheTIE, εν τω μεταξύ, σημείωσε ότι η αύξηση του ποσοστού κατακερματισμού είχε μετακινήσει το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη εκδήλωση μείωσης κατά το ήμισυ της επιδότησης μπλοκ Bitcoin.

«Καθώς το Bitcoin Hashrate ανεβαίνει σε υψηλά όλων των εποχών, υπάρχει ένα σημαντικό εφέ δεύτερης τάξης που πρέπει να θυμάστε: Το Halving. Πριν από αυτό, αναμενόταν για το 2024, αλλά τώρα η προβλεπόμενη ημερομηνία για την επόμενη μείωση κατά το ήμισυ των $BTC έχει μεταφερθεί στο Q4’23», σχολίασε παράλληλα με ένα διάγραμμα κατακερματισμού.

Ο ακραίος φόβος αποδεικνύεται κολλώδης

Όσο ανοδικά φαίνονται τα δεδομένα και η ανάλυση, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων δεν μπορεί ακόμα να κλονίσει την αίσθηση του προαισθήματος.

Ο δείκτης Crypto Fear & Greed, μετά από μια σύντομη απόδραση υψηλότερα, επιστρέφει σε «ακραίο φόβο» από τις 12 Σεπτεμβρίου σε ένδειξη ότι δεν έχει ακόμη εισέλθει οριστική αλλαγή τάσης.

Ο «ακραίος φόβος» είναι ο τόπος όπου ο Δείκτης πέρασε μεγάλο μέρος του 2022, συμπεριλαμβανομένης της μακροβιότερης διαδοχικής θητείας του που διήρκεσε πάνω από δύο μήνες.

Για τη Santiment, μια πλατφόρμα αφιερωμένη στην ανάλυση του συναισθήματος κρυπτονομισμάτων, υπήρχε λόγος να είμαστε προσεκτικοί, χάρη στη δραστηριότητα κερδοσκοπίας τόσο στο Bitcoin όσο και στο Ether.

«Το bitcoin ανέβηκε ξανά πάνω από τα 22.000 $ σήμερα για πρώτη φορά σε πάνω από 3 εβδομάδες», συνόψισε:

“Η αναλογία συναλλαγών σε κέρδη έναντι ζημιών του $BTC είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο και φαίνεται ότι πολλοί έχουν δει αυτήν την ήπια αναπήδηση ως το έναυσμα για να κάνουν ξανά συναλλαγές.”

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: WILLIAM SUBERG

Article: https://cointelegraph.com/news/the-fed-the-merge-and-22k-btc-5-things-to-know-in-bitcoin-this-week

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)