Το Terra επέστρεψε από τους νεκρούς; Η τιμή του LUNA αυξάνεται 300% τον Σεπτέμβριο

Το απίστευτο ράλι LUNA πραγματοποιήθηκε εν μέσω ενός καταιγισμού θετικών και αρνητικών γεγονότων, ενώ οι τεχνικοί υποδηλώνουν ότι έρχεται διόρθωση.

Το Terra έχει γίνει ένα αμφιλεγόμενο έργο blockchain μετά την κατάρρευση του εγγενούς του token LUNA και του stablecoin TerraUSD (UST) τον Μάιο. Αλλά τα πρόσφατα κέρδη του είναι δύσκολο να αγνοηθούν για τους εμπόρους κρυπτονομισμάτων.

LUNA που ανασταίνεται από τους νεκρούς;

Μετά τη συντριβή σχεδόν στο μηδέν τον Μάιο, το LUNA διαπραγματεύεται τώρα για περίπου 6 $, ένα τεράστιο ράλι τιμών 17.559.000% σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, όταν μετρήθηκε από το χαμηλότερο επίπεδό του.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση της LUNA τον Σεπτέμβριο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 300% από μήνα σε σήμερα μετά από μια μακρά περίοδο πλάγιας ενοποίησης.

Οικοσύστημα Terra τον Σεπτέμβριο

Είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι το LUNA συναλλάσσεται επίσης με το LUNA2 σε πολλαπλά χρηματιστήρια.

Αναλυτικά, η Terraform Labs, η εταιρεία πίσω από το έργο Terra, χώρισε την παλιά αλυσίδα σε Terra Classic (LUNC) και Terra LUNA 2.0 (LUNA/LUNA2).

Το Terra Classic είναι η αρχική έκδοση του blockchain Terra, ενώ το Terra LUNA 2.0 δημιουργήθηκε ως μέρος μιας στρατηγικής αναγέννησης από τον ιδρυτή της Terraform Labs, Do Kwon. Με αυτόν τον τρόπο, ο Kwon και η ομάδα του ρίχνουν περιοδικά τα κουπόνια LUNA2 σε χρήστες που επηρεάζονται από την κατάρρευση του Terra.

Το LUNA/LUNA2 άρχισε να αντλεί στις 9 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που συνέβησαν πολλά πράγματα μέσα στο οικοσύστημα Terra.

Πρώτον, η Terra Classic (LUNC) ενέκρινε προτάσεις διακυβέρνησης για την προσθήκη φόρου 1,2% σε όλες τις on-chain συναλλαγές της την ημέρα. Με άλλα λόγια, οι προτάσεις θα αφαιρέσουν οριστικά το 1,2% της προσφοράς LUNC από κάθε συναλλαγή on-chain, όπως κάλυψε εδώ η Cointelegraph.

Δεύτερον, ένας αυτοαποκαλούμενος πληροφοριοδότης της Terra, ο FatMan, ανέφερε μια ύποπτη συναλλαγή αξίας 435.000 κουπονιών LUNA2 στην Binance, ισχυριζόμενος ότι ο αποστολέας είναι η TerraForm Labs.

«Έφαγα μεσημεριανό [και] είδα την αντλία LUNA2. Έλεγξα το πορτοφόλι TFL Dawn. Φυσικά, μετά από μήνες ανταμοιβών αγροκτημάτων με το airdrop που ισχυρίζονται ότι δεν έλαβαν ποτέ, έστειλαν και τα 435.000 διαθέσιμα LUNA 2 στην Binance λίγες μέρες πριν. Αυτή είναι μόνο μια διεύθυνση».

Ωστόσο, ο Do Kwon απέρριψε τους ισχυρισμούς.

Η αντλία της 9ης Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα επίσης μια εβδομάδα αφότου η Terra ενέκρινε την πρόταση για τη διεξαγωγή της δεύτερης αεροπορικής ρίψης άνω των 19 εκατομμυρίων κουπονιών LUNA μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Η τιμή του LUNA τείνει τεχνικά πτωτική

Από τεχνική άποψη, η τιμή της LUNA κινδυνεύει να υποστεί μαζική διόρθωση τις επόμενες ημέρες.

Πρώτον, στο διάγραμμα τεσσάρων ωρών, ο δείκτης σχετικής ισχύος του token (RSI) έχει εκτιναχθεί πάνω από το 70, το οποίο θεωρείται περιοχή υπεραγοράς όπου η διόρθωση γίνεται πιο πιθανή. Δεύτερον, η τιμή διαμορφώνει μια ανοδική σφήνα, ένα πτητικό μοτίβο αντιστροφής, από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, μια ανοδική σφήνα σχηματίζεται όταν οι τάσεις της τιμής κινούνται υψηλότερα μέσα σε ένα ανοδικό εύρος του οποίου η άνω και η κάτω γραμμή τάσης συγκλίνουν η μία προς την άλλη. Επιλύεται αφού η τιμή σπάσει κάτω από την κατώτερη γραμμή τάσης μαζί με αύξηση του όγκου συναλλαγών.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου, το LUNA δοκίμαζε την κατώτερη γραμμή τάσης της σφήνας του για πιθανή κίνηση βλάβης. Σε αυτή την περίπτωση, η τιμή κινδυνεύει να πέσει όσο το μέγιστο ύψος της σφήνας.

Με άλλα λόγια, το LUNA θα μπορούσε να πέσει στα 4,5 $, μειωμένο κατά 30% από τη σημερινή τιμή.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: YASHU GOLA

Article: https://cointelegraph.com/news/terra-back-from-the-dead-luna-price-rises-300-in-september

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)