Η τιμή του BTC πλησιάζει τα 21,7 χιλιάδες δολάρια καθώς οι whales ενισχύουν το Bitcoin «σχεδόν τέλεια»

Τα πάντα έχουν να κάνουν με τις ζώνες αγορών και πωλήσεων μεγάλου όγκου για Bitcoin σε σύντομα χρονικά πλαίσια, αποκαλύπτουν τα δεδομένα.

Το Bitcoin (BTC) προσπάθησε να ανατρέψει την αντίσταση του Αυγούστου στις 10 Σεπτεμβρίου, καθώς τα επίπεδα αγοράς whales υπαγόρευαν τη δράση της τιμής του BTC.

Οι whales παρέχουν βραχυπρόθεσμο ανώτατο όριο τιμών

Τα δεδομένα από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView έδειξαν ότι το BTC/USD έφτασε σε νέα ύψη πολλών εβδομάδων στα 21.671 $ στο Bitstamp.

Το ζεύγος κεφαλαιοποίησε ένα short squeeze που ξεκίνησε νωρίς στις 9 Σεπτεμβρίου, ανεβάζοντας το περίπου 10% μετά την πτώση των χαμηλότερων επιπέδων από τα τέλη Ιουνίου.

Αναλύοντας τα γεγονότα, ο πηγή παρακολούθησης της αλυσίδας Whalemap σημείωσε ότι οι συστάδες buy-in από whales είχαν ουσιαστικά επιτρέψει στο Bitcoin να τεθεί σε ένα πάτωμα.

Τα 19.000 $ ήταν μια ζώνη υψηλού όγκου ενδιαφέροντος για τους αγοραστές στο παρελθόν, και αυτό παρέμεινε απαραβίαστο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα πτωτικά δύο μηνών.

Όπως ανέφερε η Cointelegraph, δύο άλλες βασικές ζώνες υποστήριξης whales βρίσκονται στα $16.000 και $13.000.

«Η υποστήριξη whales στα 19k, λειτούργησε σχεδόν τέλεια προς τα πάνω», σχολίασε η ομάδα Whalemap.

«Τα 21.543 δολάρια είναι τώρα η πλησιέστερη αντίσταση σύμφωνα με τις whales».

Ένα συνοδευτικό γράφημα έδειξε τη σημασία του διαδρόμου των 21.000 δολαρίων στα μέσα στον οποίο δρούσε το BTC/USD την ημέρα. Εκτός από το ενδιαφέρον για τις whales, η ζώνη λειτούργησε ως στήριγμα στα μέσα Αυγούστου προτού αντισταθεί.

«Το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται σε αντίσταση και πιθανώς να εδραιώνεται εδώ», είπε ο Michaël van de Poppe, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής εταιρείας Eight, στους οπαδούς του Twitter εκείνη την ημέρα.

«Θα ήθελα να δω το ψηλό να σαρώνεται και μετά να εδραιώνεται. Τι συμβαίνει ενδιάμεσα; Πιθανότατα θα δούμε τα altcoins να εκτοξεύονται έντονα.”

Ο έμπορος Pheonix εν τω μεταξύ ζήτησε μια πιο ουσιαστική ενοποίηση στη συνέχεια, ακολουθούμενη από μια επιστροφή στα $23.000.

Το Ethereum αναμένεται να φτάσει τα 1.900 δολάρια

Πρόσθετο ενδιαφέρον για τους εμπόρους ήταν ο Αιθέρας (ETH), ο οποίος πέτυχε το υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Αυγούστου την ημέρα πριν από την εκ νέου ανίχνευση.

Τα 1.745 δολάρια θα μπορούσαν ακόμα να νικηθούν, υποστήριξε ο δημοφιλής λογαριασμός Twitter Il Capo of Crypto, προτού λάβει χώρα μια πτώση.

«Πηγαίνοντας κατευθείαν στην αντίσταση των 1800-1900 δολαρίων», προέβλεψε σε μια νέα ενημέρωση.

«Περιμένω πτωτική συνέχιση μόλις φτάσει αυτό το επίπεδο. Αυτό μπορεί να είναι κατά ή πριν από την ημερομηνία συγχώνευσης.”

Η συγχώνευση, η οποία λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου, είχε ήδη αντιμετωπιστεί έντονα ως πιθανή πηγή αστάθειας τόσο στο ETH/USD όσο και πέραν αυτού.

Οι αποζημιώσεις των πιστωτών από το ανενεργό χρηματιστήριο Mt. Gox πρόκειται πλασματικά να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα και και τα δύο γεγονότα θα πραγματοποιηθούν δύο ημέρες μετά τα πιο πρόσφατα δεδομένα πληθωρισμού του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: WILLIAM SUBERG

Article: https://cointelegraph.com/news/btc-price-nears-21-7k-as-whales-boost-bitcoin-almost-perfectly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)