Η Λατινική Αμερική είναι έτοιμη για κρυπτονόμισμα — απλώς ενσωματώστε την στα συστήματα πληρωμών της

Η Βραζιλία είναι ήδη ηγέτης στον κόσμο στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων. Η ενσωμάτωση κρυπτονομισμάτων με παρόχους πληρωμών στην περιοχή είναι ένας σίγουρος τρόπος για να δείτε τη Λατινική Αμερική να αγκαλιάζει πλήρως τη βιομηχανία.

Ευδοκιμώντας στην εκμετάλλευση των δεδομένων των χρηστών, τα μονοπώλια του Web2 όπως το Facebook και η Google έχουν εγκαινιάσει μια εποχή μαζικής συγκέντρωσης στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια. Αυτή η συγκέντρωση ισχύος έχει επιτρέψει τεράστια μερίδια κλειστών πλατφορμών επικοινωνίας και εμπορίου, δίνοντας στους χρήστες ελάχιστο έλεγχο στον τρόπο συλλογής των δεδομένων τους.

Μια αναδυόμενη ιδέα, το Web3, θα προσφέρει ένα μέσο για να περιστραφεί από τη συγκέντρωση σε ένα Διαδίκτυο ανοιχτού κώδικα. Μια πρόσφατη έκθεση από τον Andreessen Horowitz (a16z) διαπίστωσε ότι αυτή η νέα ψηφιακή οικονομία θα μπορούσε να φτάσει το εκπληκτικό 1 δισεκατομμύριο χρήστες έως το 2031. Εάν εκτελεστεί σωστά, το αποκεντρωμένο διαδίκτυο θα επιτρέψει στους χρήστες να αναλάβουν τον έλεγχο των δεδομένων και του περιεχομένου τους.

Ενώ το Web3 υπόσχεται να αλλάξει ριζικά το Διαδίκτυο και την ικανότητά του να παρέχει αξία στους χρήστες παγκοσμίως, πρέπει να ξεπεραστούν βασικά εμπόδια για να μπορέσει να υιοθετηθεί μαζικά.

Ένα σημαντικό εμπόδιο στη μαζική υιοθέτηση είναι η έλλειψη ενοποίησης τοπικών πληρωμών που έχουν πολλά έργα Web3. Για παράδειγμα, ένα παγκόσμιο έργο Web3 με έδρα τη Γερμανία πιθανότατα δεν κατανοεί ή δεν προσφέρει τις προτιμώμενες επιλογές πληρωμής των ανθρώπων που ζουν στη Βραζιλία. Αν και φαίνεται κουραστικό, η αποδοχή επιλογών τοπικών πληρωμών που είναι γνωστές στους πελάτες στις αντίστοιχες περιοχές τους είναι μια στρατηγική απόφαση που μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην κατάκτηση μεριδίου αγοράς.

Ας δούμε πώς μπορούν να κλιμακωθούν τα έργα Web3 στη Λατινική Αμερική και παγκοσμίως, επεκτείνοντας τις επιλογές τοπικών πληρωμών.

Κατανόηση των προτιμήσεων τοπικής πληρωμής

Οι τοπικοί τρόποι πληρωμής είναι οι τοπικά προτιμώμενοι τύποι πληρωμής. Αυτές οι μέθοδοι περιλαμβάνουν ψηφιακά πορτοφόλια, κουπόνια μετρητών, τοπικά δίκτυα χρέωσης, τραπεζικές μεταφορές, ανοιχτή τιμολόγηση και άλλες τακτικές που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για συναλλαγές στο κατάστημα και στο διαδίκτυο. Χωρίς την ευχέρεια τοπικών πληρωμών, οι επιχειρήσεις Web3 δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η εξυπηρέτηση ενός διεθνούς πελατολογίου με την αποδοχή τοπικών πληρωμών δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς κάθε περιοχή έχει σημαντικά διαφορετικές προτιμώμενες επιλογές πληρωμής και ρυθμιστικές απαιτήσεις. Τα έργα Web3 συχνά δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή για να προσεγγίσουν παγκόσμιο κοινό σε κλίμακα.

Μία από τις πιο καυτές αγορές της Λατινικής Αμερικής για έργα Web3 είναι η Βραζιλία, καθώς οι πολίτες της υιοθετούν ψηφιακές συναλλαγές πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Η Βραζιλία γνώρισε μαζική υιοθέτηση της εθνικής της λύσης άμεσων πληρωμών, PIX, που εφαρμόστηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας το 2020. Για να προσεγγίσουν αυτό το κοινό οι εταιρείες Web3, πρέπει να δημιουργήσουν έναν τρόπο σύνδεσης με τις τοπικές τράπεζες και να παραμείνουν σύμφωνες με τους τοπικούς κανονισμούς.

Ο COVID-19 επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου. Στο Μεξικό, αυξάνεται η υιοθέτηση του SPEI, ενός συστήματος πληρωμών ακαθάριστου διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο που δημιουργήθηκε από την Τράπεζα του Μεξικού. Οι εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από συστήματα όπως το SPEI βρίσκοντας έναν τρόπο να συνεργαστούν με κεντρικές τράπεζες ή χρησιμοποιώντας ένα τρίτο μέρος για να συνδεθεί με τράπεζες για λογαριασμό τους.

Επιπλέον, η πανδημία και η άνοδος των ανέπαφων πληρωμών υπογράμμισαν τη σημασία των ευέλικτων επιλογών πληρωμής. Οι διαδικτυακές μέθοδοι πληρωμής κερδίζουν σημαντική έλξη στη Λατινική Αμερική. Για παράδειγμα, το μεξικάνικο ψιλικατζίδικο OXXO κυκλοφόρησε πρόσφατα μια τραπεζική εφαρμογή βασισμένη σε κουπόνια που επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας και τις ηλεκτρονικές αγορές τους, η οποία πλέον έχει περισσότερους από 1,6 εκατομμύρια χρήστες. Το να ενημερώνεστε για τις νέες εξελίξεις στο τοπίο των πληρωμών είναι ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση των πελατών και τη συμβατότητα με τον ανταγωνισμό.

Εδραίωση εμπιστοσύνης και πίστης

Σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, τα άτομα είναι πρόθυμα να αγκαλιάσουν τα κρυπτονομίσματα με την ελπίδα για ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι Λατινοαμερικανοί είναι οι πιο ανοδικοί στο κρυπτονόμισμα σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή παγκοσμίως. Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για το κίνημα Web3 να δημιουργήσει βαθιά εμπιστοσύνη με τους Λατινοαμερικάνους καθώς το συγκεντρωτικό σύστημα τους απέτυχε.

Οι τοπικές πληρωμές αποτελούν πύλη για την απόκτηση και την αφοσίωση των πελατών. Για την αποτελεσματική είσοδο σε νέες αγορές, είναι ζωτικής σημασίας η ταχεία ενοποίηση με όλα τα σχετικά νομίσματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα νέες μετατροπές τελικού χρήστη και υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας, γεγονός που δημιουργεί αφοσίωση και εμπιστοσύνη με το τοπικό κοινό.

Βελτίωση της εμπειρίας χρήστη

Είναι ευρέως διαδεδομένη η πεποίθηση ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για τον εξορθολογισμό της εμπειρίας χρήστη στο Web3. Όσον αφορά τις πληρωμές μέσω Web3, οι χρήστες αναζητούν γρήγορες, αξιόπιστες συναλλαγές στον τρόπο πληρωμής της επιλογής τους. Τα έργα Web3 μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία χρήστη συναντώντας πελάτες όπου βρίσκονται και μιλώντας τη γλώσσα τους.

Οι τρόποι βελτίωσης της εμπειρίας χρήστη πληρωμών περιλαμβάνουν την απλοποίηση της διαδικασίας ενσωμάτωσης και την παροχή εξαιρετικής υποστήριξης πελατών. Η ειδοποίηση των χρηστών σε κάθε βήμα, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η πληρωμή τους διεκπεραιώνεται, θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει σύγχυση ή φόβος.

Το Web3 είναι ακόμα στα σκαριά και έχει κάποιους αυξανόμενους πόνους στην τρέχουσα κατάστασή του. Αλλά η ολοκλήρωση της δέουσας επιμέλειας που απαιτείται για την εμβάθυνση των ενοποιήσεων υποδομών παγκοσμίως θα ανοίξει ατελείωτες δυνατότητες και, τελικά, θα μεταμορφώσει τους τρόπους με τους οποίους τα άτομα κοινωνικοποιούνται, συναλλάσσονται και καταναλώνουν δεδομένα.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: HOLGER ARIANS

Article: https://cointelegraph.com/news/latin-america-is-ready-for-crypto-just-integrate-it-with-their-payment-systems

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)