Θα διατηρηθεί το ράλι του Bitcoin; Οι DXY, SPX, GC και WTI θα μπορούσαν να έχουν την απάντηση

Το BTC κάνει ράλι πάνω από τα 21.000 δολάρια καθώς ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ δείχνει σημάδια χαλάρωσης, αλλά η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων αρχίζει να αντιστρέφει την πτωτική της τάση;

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε σε μια συνεδρίαση ερωτήσεων και απαντήσεων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Cato στις 8 Σεπτεμβρίου ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια έως ότου τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός. Ωστόσο, αυτά τα σχόλια δεν συγκλόνισαν τις αγορές όσο θα περίμεναν οι περισσότεροι, υποδεικνύοντας ότι οι έμποροι μπορεί να είχαν ήδη λάβει υπόψη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της Fed στις 20-21 Σεπτεμβρίου.

Το Bitcoin έχει ισχυρή συσχέτιση με τον S&P 500 και αντιστρόφως συσχετισμένο με τον δείκτη δολαρίων ΗΠΑ (DXY) τις τελευταίες εβδομάδες. Με το DXY να ψύχεται μετά από το ύψος δύο δεκαετιών, τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία επιχειρούν ανάκαμψη.

Οι αγορές μετοχών των ΗΠΑ προσπαθούν να κλείσουν ένα σερί απωλειών τριών εβδομάδων, ενώ το Bitcoin (BTC) έχει εκτοξευθεί πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο στα 21.000 δολάρια.

Το ράλι στις αγορές μετοχών και κρυπτονομισμάτων δείχνει ότι το συναίσθημα ρίσκου επιστρέφει; Ας αναλύσουμε πέντε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων για να ελέγξουμε τις τάσεις τους και να καθορίσουμε πού μπορεί να πάνε τις επόμενες ημέρες.

BTC/USDT

Το Bitcoin ανέκαμψε από την ισχυρή υποστήριξη στα 18.626 $ στις 7 Σεπτεμβρίου και επανήλθε πάνω από το επίπεδο ανάλυσης των 19.520 $ στις 9 Σεπτεμβρίου. Αυτό μπορεί να προκάλεσε βραχυπρόθεσμη κάλυψη από τις επιθετικές bears, οι οποίες ώθησαν την τιμή πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 20 ημερών (EMA) (20.434 $).

Ο δείκτης σχετικής δύναμης (RSI) έχει ανέβει στο θετικό έδαφος και ο EMA 20 ημερών ισοπεδώνεται, υποδεικνύοντας ότι οι bears μπορεί να χάνουν την πρόσφυσή τους.

Ο απλός κινητός μέσος όρος των 50 ημερών (SMA) (21.981 $) μπορεί να λειτουργήσει ως ένα μικρό εμπόδιο, αλλά εάν οι ταύροι το ξεπεράσουν, το ζεύγος BTC/USDT θα μπορούσε να αυξηθεί στην αντίσταση στα 25.211 $. Ένα διάλειμμα και κλείσιμο πάνω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να ολοκληρώσει ένα μοτίβο διπλού πυθμένα. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας ανοδικής κίνησης. Ο στόχος μοτίβου αυτής της ρύθμισης αντιστροφής είναι 31.796 $.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή μειωθεί από το SMA των 50 ημερών ή τα 25.211 $, το ζεύγος θα μπορούσε να εισέλθει σε ενοποίηση για μερικές ημέρες.

Το διάγραμμα 4 ωρών δείχνει ότι το ζεύγος ανέκτησε δυναμική μετά το σπάσιμο πάνω από τα 19.520 $. Οι κινητοί μέσοι όροι έχουν ολοκληρώσει ένα ανοδικό crossover, υποδεικνύοντας πλεονέκτημα για τους αγοραστές, αλλά ο δείκτης RSI στη ζώνη υπεραγοράς υποδηλώνει μια μικρή ενοποίηση ή διόρθωση βραχυπρόθεσμα.

Εάν η τιμή υποχωρήσει από το τρέχον επίπεδο ή την αντίσταση στα 21.900 $, αλλά δεν σπάσει κάτω από τα 20.576 $, θα υποδηλώσει ότι το συναίσθημα έχει αλλάξει από πωλήσεις σε ράλι σε αγορές με πτώσεις. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα διακοπής άνω των 21.900 $.

Το πρώτο σημάδι αδυναμίας θα είναι ένα διάλειμμα και το κλείσιμο κάτω από τους κινητούς μέσους όρους. Εάν συμβεί αυτό, θα υποδηλώνει ότι η τρέχουσα άνοδος μπορεί να ήταν ένα ράλι κορόιδο.

DXY

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ (DXY) διορθώνεται σε ισχυρή ανοδική τάση. Αφού έφτασε στο ύψος πολυετών στα 110,78, ο δείκτης σημείωσε κράτηση κερδών που οδήγησε την τιμή στο EMA 20 ημερών (108,64 $).

Αν και οι αυξανόμενοι κινητοί μέσοι όροι δείχνουν πλεονέκτημα για τους αγοραστές, ο RSI έχει σχηματίσει αρνητική απόκλιση, υποδεικνύοντας ότι η ανοδική ορμή μπορεί να εξασθενεί. Εάν η τιμή παραμείνει κάτω από το EMA των 20 ημερών, η επόμενη στάση θα μπορούσε να είναι η γραμμή ανοδικής τάσης.

Αυτό είναι ένα σημαντικό επίπεδο που πρέπει να παρακολουθείτε επειδή ένα διάλειμμα και κλείσιμο κάτω από αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει μια πιθανή αλλαγή τάσης. Στη συνέχεια, ο δείκτης θα μπορούσε να υποχωρήσει στα 104,63 δολάρια. Ένα διάλειμμα κάτω από αυτό το επίπεδο θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι ο δείκτης μπορεί να έχει ξεπεράσει την κορυφή.

Αντίθετα, εάν η τιμή ανακάμψει με δύναμη από τους κινητούς μέσους όρους, θα υποδηλώσει ότι το συναίσθημα παραμένει ανοδικό και οι έμποροι βλέπουν τις πτώσεις ως ευκαιρία αγοράς. Εάν οι bulls ωθήσουν την τιμή πάνω από τα 110,78 δολάρια, το ράλι θα μπορούσε να επεκταθεί στα 113,95 δολάρια.

Ο 20-EMA έχει απορρίψει το διάγραμμα 4 ωρών και ο RSI βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος, υποδεικνύοντας ότι οι bears έχουν το πάνω χέρι βραχυπρόθεσμα. Ο δείκτης θα μπορούσε να πέσει στην άμεση υποστήριξη στα $108.

Εάν η τιμή ανακάμψει από τα 108 $, αλλά δεν ξεπεράσει το 20-EMA, θα υποδηλώσει ότι το συναίσθημα έχει μετατοπιστεί από τις αγορές με πτώσεις στις πωλήσεις στα ράλι. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την πιθανότητα διακοπής κάτω από 108 $. Εάν συμβεί αυτό, ο δείκτης θα μπορούσε να ξεκινήσει μια βαθύτερη διόρθωση.

Σε αντίθεση με αυτήν την υπόθεση, εάν η τιμή ανέβει από το τρέχον επίπεδο και σπάσει πάνω από το 20-EMA, ο δείκτης θα μπορούσε να ανέλθει στα 110,24 $ και στη συνέχεια στα 110,78 $. Οι αγοραστές θα πρέπει να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο για να υποδείξουν την επανάληψη της ανοδικής τάσης.

SPX

Ο S&P 500 βρίσκεται σε σχηματισμό πάτου και επιχειρεί να σχηματίσει υψηλότερο όροφο κοντά στις 3.900. Η τιμή ανέκαμψε από τη γραμμή ανοδικής τάσης, υποδεικνύοντας ότι τα χαμηλότερα επίπεδα προσελκύουν αγοραστές.

Ο EMA 20 ημερών (4.050 $) είναι ένα σημαντικό επίπεδο που πρέπει να προσέξετε βραχυπρόθεσμα. Εάν οι bulls οδηγήσουν την τιμή πάνω από αυτήν την αντίσταση, θα υποδηλώσει ότι το τελευταίο σκέλος της διόρθωσης μπορεί να έχει τελειώσει.

Ο δείκτης θα μπορούσε στη συνέχεια να επιχειρήσει ένα ράλι στα $4.200. Αυτό το επίπεδο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα μικρό εμπόδιο, αλλά αν οι bulls το ξεπεράσουν, η ανάκαμψη θα μπορούσε να φτάσει την κρίσιμη αντίσταση στα 4.325 $.

Αυτή η θετική άποψη θα μπορούσε να ακυρωθεί βραχυπρόθεσμα εάν η τιμή μειωθεί από τον EMA 20 ημερών. Εάν συμβεί αυτό, οι bears θα προσπαθήσουν να βυθίσουν την τιμή κάτω από τη γραμμή ανοδικής τάσης. Εάν τα καταφέρουν, η πτώση θα μπορούσε να φτάσει σε μεγάλη υποστήριξη στα 3.700.

Το διάγραμμα 4 ωρών δείχνει ότι η πρόσφατη διόρθωση τράβηξε τον RSI στην περιοχή υπερπώλησης. Αυτό ξεκίνησε μια ανάκαμψη, η οποία έφτασε στη γραμμή πτωτικής τάσης. Οι αγοραστές θα πρέπει να ωθήσουν την τιμή πάνω από αυτήν την αντίσταση για να υποδείξουν μια πιθανή αλλαγή τάσης. Ο δείκτης θα μπορούσε στη συνέχεια να ανέλθει στο 50-SMA και αργότερα στα 4.200 $.

Αντίθετα, εάν η τιμή υποχωρήσει από τη γραμμή πτωτικής τάσης και πέσει κάτω από τον 20-EMA, θα υποδηλώσει ότι οι bears θα συνεχίσουν να πωλούν στα ράλι. Στη συνέχεια, οι bears θα προσπαθήσουν να βυθίσουν την τιμή κάτω από τα 3.886 $ και να συνεχίσουν την πτωτική κίνηση.

GC

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού (GC) βρίσκονται σε πτωτική τάση, αλλά επιχειρούν να διαμορφώσουν υψηλότερο χαμηλό στα 1.700 δολάρια. Η τιμή έχει φτάσει τους κινητούς μέσους όρους, γεγονός που λειτουργεί ως ισχυρή αντίσταση όπως φαίνεται από το μακρύ φυτίλι στο κηροπήγιο της 9ης Σεπτεμβρίου.

Εάν η τιμή μειωθεί από το τρέχον επίπεδο, θα υποδηλώσει ότι το κλίμα παραμένει αρνητικό και οι έμποροι πωλούν σε ράλι. Στη συνέχεια, οι bears θα κάνουν μια ακόμη προσπάθεια να βυθίσουν την τιμή κάτω από τα 1.700 δολάρια και να αμφισβητήσουν την κρίσιμη υποστήριξη στα 1.675 δολάρια.

Αντίθετα, εάν η τιμή ανέβει και σπάσει πάνω από τους κινητούς μέσους όρους, θα υποδηλώσει ότι οι bears μπορεί να χάνουν τη λαβή τους. Αυτό θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή στη γραμμή πτωτικής τάσης. Ένα σπάσιμο και κλείσιμο πάνω από αυτήν την αντίσταση θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η πτωτική τάση μπορεί να έχει τελειώσει. Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα ράλι στα 1.825 $.

Το διάγραμμα 4 ωρών δείχνει ότι οι bears υπερασπίζονται επιθετικά την γενική αντίσταση στα 1.737,40 $. Εάν η τιμή πέσει κάτω από τους κινητούς μέσους όρους, η πτώση θα μπορούσε να επεκταθεί στα 1.700 $. Αυτό θα προτείνει μια ενέργεια περιορισμένης κλίμακας μεταξύ 1.700 $ και 1.737,40 $ για λίγο ακόμα.

Εναλλακτικά, εάν η τιμή ανέβει από τους κινητούς μέσους όρους, θα υποδηλώνει ότι οι bulls αγοράζουν με μικρές πτώσεις. Στη συνέχεια, οι bulls θα προσπαθήσουν να ωθήσουν την τιμή πάνω από 1.741 $. Εάν τα καταφέρουν, είναι δυνατό ένα ράλι στα 1.774,80 $.

CL

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου (CL) ήταν σε πτωτική τάση τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες. Οι αγοραστές προσπάθησαν να ξεκινήσουν μια σταθερή ανάκαμψη τον Αύγουστο, αλλά οι bears υπερασπίστηκαν με επιτυχία το SMA 50 ημερών (94 $) στις 30 Αυγούστου.

Οι bulls προσπάθησαν να συγκρατήσουν την πτώση κοντά στα 85,73 δολάρια, αλλά το επίπεδο ραγίστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου και το αργό πετρέλαιο συνέχισε την πτωτική του τάση. Ένα δευτερεύον θετικό είναι ότι οι bulls δεν έχουν αφήσει την πτωτική ορμή να αυξηθεί. Αυτό δείχνει αγορά σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι bulls προσπαθούν να ωθήσουν την τιμή πίσω από το επίπεδο ανάλυσης των 85,73 $.

Αυτό είναι ένα σημαντικό επίπεδο που πρέπει να προσέχετε, διότι εάν η τιμή διατηρηθεί πάνω από 85,73 $, θα μπορούσε να πιάσει πολλές επιθετικές bears σε απροθυμία. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σύντομη συμπίεση και η τιμή θα μπορούσε να ανέλθει στο SMA των 50 ημερών.

Αντίθετα, εάν η τιμή μειωθεί από τα 85,73 $, θα υποδηλώσει ότι οι bears έχουν γυρίσει το επίπεδο σε αντίσταση. Στη συνέχεια, οι πωλητές θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν την πτωτική τάση τραβώντας την τιμή κάτω από τα 81,20 $. Εάν επιτύχουν, η πτώση θα μπορούσε να επεκταθεί στα 70 $.

Το διάγραμμα 4 ωρών του αργού πετρελαίου δείχνει μια θετική απόκλιση στον RSI. Αυτό υποδηλώνει ότι η αρνητική ορμή μπορεί να εξασθενεί. Οι αγοραστές έχουν ωθήσει την τιμή πάνω από το 20-EMA και το επίπεδο ανάλυσης των 85,73 $, που είναι η πρώτη ένδειξη ότι η πίεση πώλησης θα μπορούσε να μειωθεί. Το ράλι θα μπορούσε στη συνέχεια να επεκταθεί στα $88.

Εναλλακτικά, εάν η τιμή αποτύχει να διατηρηθεί πάνω από 85,73 $, οι bears θα προσπαθήσουν να βυθίσουν την τιμή πίσω κάτω από το 20-EMA. Εάν τα καταφέρουν, η τιμή θα μπορούσε να πέσει στα 82,71 $ και αργότερα στα 81,20 $.

Το ράλι μπορεί να μην σπάσει την τάση

Η ανάκαμψη του Bitcoin οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την υποχώρηση στο DXY και το ράλι στο SPX, όπως φαίνεται στην παραπάνω ανάλυση. Και τα δύο αυτά περιουσιακά στοιχεία εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη δράση της Fed στην επόμενη συνεδρίαση και αυτό θα μπορούσε να υπαγορεύσει την κατεύθυνση του Bitcoin βραχυπρόθεσμα. Οι bulls του Bitcoin θα πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά το DXY και το SPX για επιβεβαίωση του πυθμένα του Bitcoin.

 

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: RAKESH UPADHYAY

Article: https://cointelegraph.com/news/will-bitcoin-s-rally-sustain-dxy-spx-gc-and-wti-could-have-the-answer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)